Maanantaina 20.12. aloitin Tiran kanssa mustan putken varmistamisella, koska se tuntui edellisellä kerralla epävarmalta. Nyt ei kuitenkaan ollut mitään ongelmia ja Tira juoksi monta kertaa mutkalla olevan putken läpi (käytin taas muutamaa eri lähetystä).

Uusina esteinä otettiin rengas, pituus (ehkä minipituudella), muuri ja pussi. Ei mitään ongelmia, Tipu hyppäsi kaikki reippaasti ja meinasi jo alussa varastaa renkaalle.. Pussia harjoiteltiin ensin kouluttajan avustuksella. Tira oli sen verran innoissaan lihapullista, että mulla oli vaikeuksia saada kiskottua se pussin aloituspäähän. Ei tarvinnut tehdä muuta kuin päästää pannasta irti, niin tuo oli jo juossut pussin läpi.. Tehtiin kolme toistoa, joista viimeisellä pussin kangas oli kokonaan maassa ja palkka tuli suoraan multa: ei mitään ongelmia!

Treenattiin erillään myös keppejä: Tira meinasi olla liian malttamaton ja olisi skipannut joka toisen välin, jos olisi saanut itse päättää. Mä varmistelin aika paljon, mutta lopussa Tipu meni aika nätisti myös ilman käsiapua. Hidastahan se on kun mikä, mutta eipä tuo haittaa :D

Kokeiltiin välissä jotain rataa, mutta mulla ei ole enää mitään muistikuvaa siitä :D Jotenkin siihen liittyi kepit ja muutama hyppy (mun piti ainakin kiepsahtaa keppien jälkeen Tirpun edestä, että ehdin viskata sen aidalle. Loistavia nämä mun termit! :D)

Tiran kanssa keskityttiin suurin osa ajasta pieneen radanpätkään, ensin vain Tira kävi sitä läpi, mutta lopuksi myös muut ryhmäläiset.



Treenien alku oli vähän töksähtävä: joku oli tainnut heittää ensimmäiseen putkeen nameja, koska Tira stoppasi sinne syömään jotain… Otettiin sen takia suora putki pari kertaa erikseen niin saatiin onnistuneita toistoja. Rata meni aika sujuvasti esteelle nro 9 saakka, mutta sitä putkeen menoa jankattiin vielä erikseen jonkun aikaa. Jätin piirroksesta pois puomin ettei se sekoita kuvaa enempää, koska se oli heti suoran putken takana (putken jälkimmäinen suuaukko oli suunnilleen kontaktin kohdalla). Puomi blokkasi siis vähän mun ohjausta eli en päässyt niin sivulle mitä olisin halunnut ja putkeen menokulma edelliseltä hypyltä oli kait jotain 90 astetta. Harjoiteltiin erikseen putkeen menoa niin, että jätin Tiran esteen nro 7 taakse, kävelin putken suuaukon viereen ja kutsuin Tiran siitä. Kun Tira oli hypännyt toisen aidan, hidastin sen vauhtia ja siitä samalta paikalta ohjasin putkeen. Kun kouluttaja selitti ekan kerran mitä meidän pitäisi tehdä, mulle tuli taas se sama joo just, ai mekö-ilme, mutta loppujen lopuksi onnistuttiin aika hyvin! Samalla kun kouluttaja kierteli muiden apuna, sain Tiralle joku kolme tai neljä peräkkäistä onnistumista. Selvästi putken kulman tehotreeni auttoi, koska seuraavat radat menivät ihan puhtaasti läpi ilman mitään ongelmia!

Meidän kouluttaja oli kysynyt multa jo edellisenä päivänä toisen ryhmän treeneissä (missä korvattiin siis yhtä tuntia) haluaisinko vaihtaa ryhmää tuohon sunnuntaina treenaaviin. Se kurssi on siis startannut jo tammikuun alussa ja taso on tällä hetkellä vähän vaativampi kuin tuon maanantairyhmän. On se meille ihan järkevä vaihto, koska Tira oli jo sunnuntain treeneissä samalla tasolla mitä kurssin muut koirat ja se oli meille toinen kerta agiliitämässä! :D Nyt päästään tekemään enemmän muiden kanssa samoja ratoja ja vaikeampia juttuja. En olisi uskonut tätä ennen kurssin alkua!! :D

Kalenterissä tuossa sivupalkissa on vielä vääriä agipäivämääriä, päivitän niitä sitten kun tiedän enemmän jatkokurssista.