Mulla meni hermot Tiran epätäydelliseen sivulletuloon/perusasentoon, ja nyt opetellaan se kokonaan uudestaan. Tällä kertaa yritetään harjotella niin, että Tira tulisi sivulle kiepsahduksella (eli ei kiertäisi takaa vaan "kääntyisi" suoraan sivulle).
Tänään aloitettiin ihan käsiohjauksella, eli mä laitoin namikäden Tiran kuonon eteen jolloin pentu lähti seuraamaan kättäni. Sitten tein sellaisen kaaren kädelläni vasemmalla sivulla, että pentu (joka edelleen seurasi kättäni) kääntyi käden mukana ja istui vasemmalle sivulleni. Tätä toistettiin aika kauan, toistoja varmaan lähemmäs 10-15 ennen kuin pidettiin leikkitauko. Kiskottiin vetolelua pari minuuttia, että Tira innostuu taas (ihanaa kun koira motivoituu näin helposti!!!) ja jatkettiin käsiohjauksella. Päästiin jo sen verran pitkälle, että Tira rupesi tajuamaan sen saman liikeradan eikä tarvinnut niin isoa "kaarta" vaan osasi kääntyä melkein oikein (välillä). Istui kyllä monta kertaa vinoon, liian taakse tai liian eteen, mutta tuli myös ihan kivasti onnistuneita suorituksia!

Sitten asennonvaihdot.. Istu-maahan menee edelleen hienosti. Ollaan nyt alusta asti harjoiteltu niin, että Tiran peppu pysyy paikoillaan ja etuosa liikkuu. Pari kertaa piti tietenkin ottaa myös maahan-seiso, mikä sujuu täydellisesti hissinä! Ja sitten se, mikä pilaa aina kaiken, eli istu-seiso. Takatassut liikkuu ihan aina. Tätä pitää harjoitella jatkossa seinän vieressä, mutta sujuu ihan hyvin siihen nähden kuinka "hurjasti" ollaan harjoiteltu. Näiden lopuksi piti ottaa vielä pari istu-maahan vaihtoa, jotta päällimmäiseksi jäisi mieleen onnistunut suoritus.

Muistin virkistykseksi pari kontaktiharjoitusta. Tira pitää vieläkin hyvin esim. perusasennossa kontaktia, mutta aina on hyvä harjoitella, jotta Tiran hyvä kontakti myös kestää.. Eli mä laitoin kädet sivuille ja molemmissa nyrkeissä oli nameja. Kun Tira katsoi mua silmiin, toisesta kädestä tuli nami (eli aina siitä kädestä, kumpaa Tira EI katsonut viimeeksi). Ensimmäisen kerran Tira tuijotteli pitkään mun nyrkkiä, mutta kun kerran vilkaisi silmiin niin palkkasin heti. Sen jälkeen muisti selvästi, mistä tässä on kyse ja tuijotti pitkään suoraan silmiin. Ja aina välillä palkkaus. Tämä ainakin onnistui hyvin!

Ja taas meidän bravuuri-loppukevennys: jalkojen pujottelu. Nyt aloin hokemaan käskysanaa "läpi" aina kun Tira oli mennyt jalkojeni välistä. Palkkaan vielä usein, että pennun motivaatio pysyy, mutta välillä jätetään palkka pariksi kertaa pois ja pentu menee silti! Ehkä päästään kisaamaan joskus koiratanssissa... :''DD