Vuosi 2011 jää mieleen Hyvänä Treenifiilis-vuotena. Mulla oli hauskaa, koiralla oli hauskaa ja mikä parasta, meillä oli tosi hauskaa yhdessä. Motivaatio ei ole tainnut ikinä olla parempi eli nyt treenaamaan!

Tavoitteista osa jäi haaveeksi, mutta pitihän sitä jättää jotain ensi vuodelle ;)

VUONNA 2011 MEIDÄN PITI...

- Saada näyttelyistä ERI. Se on meille vieläkin tosi iloinen juttu ja siihen tähdätään. Olisi kiva laittaa vaikka se SA, mutta mistä sitä tietää kuinka ruma Tirppis on vuonna 2011 ;) (jos se SA on vaikka epävirallinen tavoite)
     *Pitikin kirjoittaa tuo ruma-juttu tuohon :D No ei, vaikkei näyttelytavoite toteutunut (ja rehellisesti sanottuna luulin tämän olevan se kaikkein helpoin!) oli show-vuosi silti ihan ok. Mun kehissä juoksemisfiilikset olivat ihan pohjamudissa joten menestyksen puutekaan ei jaksanut paljoa vaivata. Tiran arvostelut olivat kuitenkin ihan Tiran näköisiä.

- Korkata tokossa alokasluokka. Matkin nyt Minttua eli pääasia on se, ettei suoritusta keskeytetä :D Ollaan onnellisia jo siitä, että päästään koepaikalle!
Lisätavoitteena erityisesti avoimen sekä voittajaluokan liikkeiden treenaus.
     *Vuoden ehdottomat kohokohdat! Viisi koetta, kolme ykköstulosta ja kaksi kakkostulosta. Sydän meinaa pakahtua ylpeydestä Tirppistä kohtaan! Monelle TK1 on vain pikkutulos, mutta henkisesti se vastasi meille melkein TVA:ta. Vaikeuksien kautta (melkein) voittoon ja niin edelleen.
   Vuoden paras kisa taisi olla joko Hyvinkään eka ykkönen tai Pirkkalan mestis. Hyvinkää antoi mielettömän fiiliksen ja motivaation (vaikkei treenattukaan kesällä juuri yhtään) ja mestis oli muuten vain huippupäivä hyvillä tuloksilla. Parhaiten liikkeet kuitenkin taisivat toimia meidän omassa kokeessa Tuomarinkartanossa. Paikallamakuun nollauksen (argh, vieläkin ärsyttää se sikailu!) jälkeen mä olin kuulemma paljon rennomman näköinen mitä aikaisemmissa kokeissa ja Tirakin pysyi hyvin kasassa.
   Lisätavoitteetkin toteutuivat aika hyvin. Treenattiin ylempien luokkien liikkeitä, mutta erityisesti voittajasta ylöspäin riittää vielä paljon hommia.


- Luonnetesti (!!!). Tuli sitten ilmoitettua Tiipii toukokuussa sennenkoirien järjestämään luonnetestiin eli nyt se on menoa (ellei tule vaikka juoksut..)!!
      *Haha! Olisi ehkä pitänyt jättää kirjoittamatta toi juoksukohta, koska Tirahan aloitti juoksunsa samalla viikolla kuin mitä luonnetesti olisi ollut. Yrittääkö universumi kertoa ettei mun pitäisi testauttaa Tiraa vai mitä tuuria tämä on? :D

- Lainataan viime vuotta eli pitäisi keksiä muutakin tekemistä kuin sitä tokoa ja peruslenkkeilyä. Messarista innostuksena tuli koiratanssi, joten siihen voisi vaikka opetella jotain liikkeitä (ei kuitenkaan kehdata ikinä kisata). Uiminen, pyöräily, hiihtäminen ja jälkien tekeminen nyt ainakin voisivat olla mahdollisia, vetäminen ollaan pistetty vähän jäihin, koska Tirppis ei taida olla siihen loppujen lopuksi täysin ihanteellinen. Katsotaan nyt kuitenkin, jos päästäisiin vaikka totuttelemaan vielä vähän ;)
     *No joo, sanotaan vaikka että 1/3 toteutui. Koiratanssiin opeteltiin kyllä temppuja (ja ihan muutenkin), mutta ei tehty mitään kisaamisen eteen. Jälkiä vedettiin vain pari ja tässä voin katsoa peiliin. Tira tykkää kovasti, mutta mun motivaatio oli nollissa (pitäisikö kehittää tähän jotain kunnon tavoitteita?). Hiihtämiseen ei ollut tilaisuutta lopputalvesta eikä nytkään tee mieli vetää monoja jalkaan ja suksia tuolla mudassa..
   Vuoden yllättäjälaji oli vetäminen, koska änkesin meidät taas alajaoston vetokurssille. Aloitettiin ihan alusta ja Tira kehittyi huimasti muutaman kerran aikana. Varsinaisille vetokeikoille+ muutenkin kärrypelon hälventämiseen mulle ei ole kauheasti intoa, koska en vieläkään ole varma onko tämä Tiralle oikea laji. Kyllähän sillä kurssin loppupuolella heilui häntä kärryjen ja aisojen lähellä, mutta silti?


- Treenata BH-kokeen liikkeitä. Koska olen itse perfektionisti, ei varmaankaan yritetä edes päästä läpi. Kaiken pitää olla niin täydellisesti kunnossa ;)
     *Vuosi on kulunut ja perfektionismi on tallella. Eipä noissa liikkeissä ole juuri muuta vikaa kuin se paikallamakuu. Istumista treenattiin enemmän loppuvuodesta, mutta sehän tulee jo tokossakin vastaan. Muutaman kerran vedettiin myös seuraamiskaaviot läpi ilman suurempia ongelmia ja tehtiin henkilöryhmää (muutama nuuhkaisu häiriöitä kohtaan, mutta parilla treenikerralla menisi varmaan ohi).

Ohjaajan tavoitteet on koulutuspainotteisia eli päästä tuosta lukiosta eroon! Sen jälkeen mietitään sitten mitä halutaan tehdä :)
Ja voisi sitä blogiakin päivittää joskus!
     *Lukio on loppu (jeeeee!!!) ja olo on yhtä fiksu mitä edellisenä vuonna. Blogin päivitys… No, tämän onnistumisen on varmaan nähnyt tosi selkeästi :D


VUODEN 2012 TAVOITTEET


- Näyttelyissä ERI. Yritetään uudelleen, tiedossa on jo ainakin pari näyttelyä joihin voisi mennä. Voin sitten nauraa taas vuoden päästä Tiran hyville tuloksille ;)

- Tokossa AVO-paikallamakuun kuntoon saaminen. Tekisi mieli laittaa avo-korkkaus, mutta en uskalla (pelkuri!). Paikallamakuu on taas meidän ainoa hidaste joten korjaillaan sitä kaikessa rauhassa ja kisataan jos tuntuu hyvältä. Ekstrana on taas ylempien luokkien liikkeiden treenaus (ruutu, tunnari, ohjattu..) ja erilaisia häiriötreenejä.

- Luonnetesti? :D Jos sattuu sopiva koe ja Tiralla on normaalivaihe (ei valeraskautta tai muuta) niin mikäs siinä.

- BH-koe syksyllä??? Auts, mutta ehkä kokeen listaaminen tavoitteeksi antaa enemmän motivaatiota paikallamakuun treenaamiseen. Ja ettei tulisi paha mieli vuoden päästä, niin lievempi tavoite on tehdä kisamainen treeni (ja mielellään onnistunut sellainen).

- Talvella hypitään hangessa, kesällä uidaan ja joskus siinä välissä voisi talloa muutamat jäljet ja kaivaa pyörän esiin. Ehkä mennään taas vetämään :D

- Pari hierontakertaa, ainakin tuossa keväällä voisi varata taas ajan. (Toteutuminen riippuu erinäisistä asioista, mutta toivotaan että päästäisiin)

- Alkeiden opettelu parissa uudessa lajissa. Mä hypin jo paikoillani innosta :D

- Muuten yritetään pysytellä terveinä ja keskittyä siihen hauskanpitoon.

OHJAAJA VOISI...

- Osallistua 100 kirjaa-haasteeseen (ekstrana 10% voisi olla englanniksi)

- Leikkauttaa hiuksensa (oikeasti, jos en saa tätä toteutettua vuodessa niin hävettää aika paljon :D)