Käytiin lauantaina nopeasti pyörähtämässä kehässä Hakunilan urheilupuistossa. Bernien tuomari oli Jan de Gids Alankomaista ja koiria oli ilmoitettu yhteensä noin 33.

Tällä kertaa napsahti taas se EH, mutta arvostelu oli ihan ok. Kaikista sanoista en ole saanut vielä ihan selvää, mutta ne perusjutut sillä mainitaan (feminiininen pää, hyvä runko, turkki, väritys ja häntä, hyvin kulmautunut, jostain vähän liian lyhyt ja etuliikkeet taitavat olla taas löysät).

Ennen meidän kehävuoroa käveltiin Tiran kanssa sielä kauempana ja tutustuttiin muutamaan hevoseen. Tira katseli hevosia ihan nätisti ja heilutteli häntäänsä, pysytteli tosin ihan jalassa kiinni, kun valtava hevonen tuli siihen puolen metrin päähän syömään ruohoa :D Tietysti sen jälkeen Tirakin halusi maistella ruohoa, mutta otettiin vähän tokoliikkeitä siinä parkkiksella. Vähän paikallamakuuta, pysyi nätisti vaikka joku koira kävelikin läheltä ohi ja välillä Tira jäi katselemaan hevosia. Otettiin myös seuraamiseen lähtöä ja luoksetulo, ihan ok, mutta luoksetulossa Tii ravasi. Yleensä aina laukkaa, joten otettiin vielä yksi missä jätin Tiran istumaan ja kävelin hakemaan remmin kauempaa ja kutsuin siitä mukaan. Tuli nätisti laukalla.

Illalla mentiin seuraavan päivän koepaikalle rakentamaan kehiä ja katsomaan muutenkin millainen kisapaikka tulee olemaan. Näyttelypaikkana Tuomarinkartano on jo tosi tuttu ja ollaan me siellä oltu kursseillakin, mutta oli kiva nähdä tokonäkökulmasta :) Rakennettiin aluksi kaikki kehät ja laitettiin muutenkin juttuja valmiiksi seuraavaa päivää varten, jonka jälkeen otettiin paikallamakuut kehien ulkopuolella. Itse kehiin ei tietenkään saanut enää mennä. Me kuuluttiin mölli/alo-porukkaan eli siihen missä todennäköisemmin tapahtuu jotain :D Aika oli joku 3 min eli taas pidempi mitä kokeissa. Tira oli Oodin ja Luppiksen välissä, yhteensä koiria oli viisi. Tiran kohdalta kaikki meni hyvin 1½ minuutin kohdalle, kunnes se haukkuminen alkoi. Tira louskutti vähän aikaa, mutta lopetti, kun mitään ei tapahtunut. Ei kuitenkaan noussut ylös, mitä nyt liikuskeli levottomasti. Pysyi paikallaan myös muusta häiriöstä huolimatta (Donna liikuskeli Oodin toisella puolella ja vierestä nousi Luppis ja hiipi vähän). Myös ohjaajan jännitys taisi pienentyä vähäsen :D