Koska Tira sattui olemaan tämän vuoden messarin aikaan tasan 8kk, oli neiti ilmoitettu pentuluokkaan. Pääsimme ihan autokyydillä Helsinkiin, vaikka junalla matkaa olisi mennyt Pasilan asemalle vain noin vartti.
Bernien arvostelu alkoi 9.00 ja luonnollisesti ensin olivat pennut. Ennen kehän alkua harjoiteltiin kyllä Tiran kanssa muutaman kerran, että saatiin pientä tuntumaa kehään. Olin itse aika paniikissa ja Tiran kasvattaja Katja suostui viemään pennun kehään eli hyvissä ajoin ennen pentujen alkua kaikki Tiran tutut häädettiin pois kehän laidalta :D
Bernejä oli ilmoitettu 87 kappaletta ja näistä 11 oli pentuja. Narttuja oli 6 ja uroksia 5 ja tuomarina kaikilla berneillä oli ruotsalainen Carin Åkesson.
Jos muistan oikein, Tira oli luokassaan numerojärjestyksessä viimeinen. Neiti esiintyi kuulemma hyvin ja oli todella reipas ja ystävällinen tuomaria kohtaan :)
Tira sijoittui narttupentujen toiseksi saaden kp:n!! Paljon paremmin mitä alunperin kuvittelin!

Kun pentujen kehä oli ohi, Tira pääsi lepäämään häkkiinsä ja mä jäin seuraamaan bernien arvostelua. Kierrettiin kaverini Mintun ja Tiran kanssa kerran iso halli läpi ja Tira kulki aika hienosti lähelläni valtavasta tungoksesta huolimatta :))
Joskus yhden aikaan Tira ja äitini lähtivät kotiin, koska mä halusin jäädä loppuun asti.
Kyllä se Tira taitaa olla sittenkin aika nätti pentu :)

Tiran arvostelu: Tilltalande tikvalp med bra helhet. Feminint huvud, som ännu behöver breddas. Utmärkt hals. Stark rygg. Mycket bra bröstkorg för åldern. Mycket bra vinklar. Rör sig väl. Vältecknad.
Vapaa käännös: Puoleensavetävä narttupentu hyvällä kokonaisuudella. Narttumainen pää, jonka tarvitsee vielä kasvaa. Erinomainen kaula. Voimakas selkä. Erittäin hyvä rintakehä ikäisekseen. Erittäin hyvät kulmaukset. Liikkuu hyvin. Hyvät värimerkit.