Ensimmäinen kirjoitus Tiran uunituoreeseen treeniblogiin.. Otettiin tänään ihan pienet tokoilut, oma innostukseni on nimittäin minimaalisen pieni tämän flunssan vuoksi. Viime torstain pentukurssilla sijais-ohjaajamme neuvoi minua liittämään jonkin vapautussanan (esim. vapaa), jotta koira tietää saavansa lähteä liikkeestä pois. Tätä alettiin harjoitella enemmän ja Tira tajusi jutun heti ruokailusta (Tira ei saa mennä ruokakupille ennen kuin ottaa minuun katsekontaktin ja istuu nätisti).
Otettiin ensin pelkkää istumista. Tira hidasteli ja kyttäsi namia silmä tarkkana. Jätin namin n. 30 Tiran etutassujen eteen ja sanoin "vapaa". Tira oli tuijottanut minua jo hetken aikaa ja heti kun lupa tuli, pentu syöksyi syömään namin. Harjoiteltiin vapautusta myös maahanmenossa ja seisomisessa. Tira seisoi uskomattoman upeasti paikallaan, kun heitin namin pennun taakse. Taas hyvä katsekontakti ja vapautussana. Jatketaan tällaista harjoittelua!
Jatkettiin myös perusasennon alkeita. Heti kun menen seinän viereen ja lasken namikäden alas, Tira syöksyy oikealle paikalle ja napittaa taas silmiin. Harjoitellaan kuitenkin vielä seinän kanssa, vaikka muutaman kerran on ollut pakko kokeilla, tuleeko pentu nätisti vierelle myös ilman seinää (välillä tulikin, pari kertaa tuli vinoon).
Myöhemmin pihalla heittelin pennulle muutaman kerran palloa (vähän aikaa, ei ehtinyt stressaantua tai kyllästyä). Joskus ongelmana oli, että Tira lähti pakoon pallo suussa. Otettiin siis muutaman kerran irti päästämistä ja hyvin meni. Minun oli myös ihan pakko kokeilla, tuleeko Tira vihellyksestä luokse pallo suussa. Ja tulihan se! Puolitäydellinen noutoliike pallolla, oli kyllä silmät pudota päästä. Tira lähti hyvällä vauhdilla ja tuli luokse heti kun kuuli vihellyksen. Pallo putosi suusta n. metrin päässä, jotta Tira pysyi syömään namin.. :) Tästä on hyvä jatkaa!