Copypastetin mun word-muistiinpanot nyt aika suoraan tähän eli melko epäselvää tekstiä tulossa. Mun pitäisi löytää tähän blogin päivitykseen joku kultainen keskitie ja vähentää näitä kilometrikirjoituksia, mutta siitä varmaan tulossa joskus lisää.

30.10. Vetokurssi

Viimeisellä vetokurssikerralla jatkettiin samoja juttuja mitä aiemminkin. Ei uskallettu riskeerata Tiran hyvää edistystä kiinnittämällä kärryt aisoihin vaan tyydyttiin ihan siihen, että käveltiin kärryjen vieressä ja palkkasin, kun Tira käveli nätisti eikä reagoinut kolinaan. Muuten leikittiin aisojen kanssa ja tehtiin pari pientä lenkkiä aisojen ollessa valjaissa kiinni. Tira ei taaskaan välittänyt aisojen kiinnityksestä juuri yhtään ja käveli reippaasti eteenpäin ja kerjäsi nameja :D

Hyödynnettiin hyvä häiriö ja otettiin melkeinpä enemmän tokojuttuja kauempana kentällä. Tehtiin aika paljon seuraamista, palkkasin ensin nameilla, mutta otettiin vielä ihan lopuksi wubbapalkka. Otettiin pieniä pätkiä, isoja suoria, käännöksiä vasemmalle, pieniä askelsiirtymiä ja kokeiltiin suoraan perusasennosta juoksemaan lähtemistä. Tirpu oli ihan super ja piti mielettömän hyvin kontaktin kokoajan :)

Välillä leikittiin metskulla: heittelin sitä sivuille ja Tira palautti perusasentoon. Otettiin myös pelkkää kantamista niin, että mä peruutin ja Tira käveli mun edessä kapula suussa.

Tokoliikkeiden jälkeen temppuiltiin vähän, ei mitään ongelmia häiriön kanssa :D Käytin aiemmin seuraamistreeneissä myös jalkojen välistä pujottelua Tiran innostamiseen, se piristyy ihan selvästi vaihtelusta.

1.11. Toko, Espoo

Kakeja (i-m vaihtoja) 5-6 metrin päästä: toimi heti ensimmäisillä käskyillä suht nopeasti ja pysyi nätisti paikoillaan. Hyvä!!

Seuraamista naksuttimen kanssa (vapaana): Piti hyvin kontaktin, liian pitkillä suorilla kyllästyy ja vilkuilee muualle. Naksuttelin pidemmillä pätkillä useammin ja tuntui piristyvän vähän.

Liikkeestä istumista: Pistin Tiran peruuttamaan ja pysäytin siitä istumaan. Pari ensimmäistä kertaa tarjosi maahanmenoa, mutta jätin huomioimatta ja malttoi lopulta jäädä istumaan.

Leikittiin vähän puukapulan kanssa. On vielä vähän epävarma itsenäisesti kapulalle lähdöstä eli sitä pitää vahvistaa. Nyt käveli ensin pari askelta hitaasti ja vasta sitten lähti ravaamaan (kapula oli kuitenkin niin lähellä ettei laukannut kumpaankaan suuntaan). Lisäksi Tira teki kapulan luona ärsyttävän leikkihypyn (mun suuri ja uljas metsästäjä). Pitäisi harjoitella tota vauhtia enemmän kotona, parkkiksella en uskalla heittää kapulaa kauhean kauas, kun siellä liikkuu niitä autojakin.

8.11. Toko, Espoo

Huh, nyt Tiran nuuhkimisefekti löysi tiensä taas treeneihin. Koko treenien alku oli oikeastaan vähän sähläystä ja vaihteeksi voin taas katsella peiliin ja miettiä kenen vika se oli :D Mun aikataulu petti taas kerran ja meidän personal driver nappasi mut kyytiin suoraan asemalta ja siitä kiidettiin Espooseen. Parkkiksella vaihdettiin aluksi nopeasti kuulumiset ja hajaannuttiin sitten tekemään omia juttuja. Mä vetäisin vielä treenikamat päälle (ja silti mun siistit vaatteet on täynnä kuolatahroja?) ja käytin Tiran pienellä kierroksella pellon laidassa. Siinäkin Tira taisi 100 metrin matkalla merkkailla kolme kertaa? Päästin Tirpun irti taas vähän kauempana, mutta itse mokasin kun en tajunnut heti vaatia sitä pysymään ihan lähellä. Meni taas sekunnin murto-osa ennen kuin tajusin tuon rakkieläimen karanneen haistelemaan läheistä nurtsialuetta. No joo, matkaa oli muutama metri ja Tiran korvat palautuivat heti, kun mä hylkäsin sen (kävelin pensaikon sivuun niin, ettei se nähnyt mua heti). Näin siinä käy, kun on itsekin vähän omissa ajatuksissa.

Jotenkin sain nollattua omat ajatukset ja itse treenit menivät hyvin. Otin Tiran kanssa BH-seuraamiskaavion vapaana ja muutamaa kohtaa lukuun ottamatta meni oikein hyvin. Ekalla pitkällä suoralla kontakti putosi pari kertaa ja samalla Tira käveli vinoon, mutta parani huomattavasti kun kehuin sitä välillä. Vasemmalle täyskäännökset olisivat voineet olla vielä rumempia, koska ei harjoitella niitä ikinä, mutta nyt tehtiin vain pieni U-käännös ;) Otin vielä myöhemmin pienempiä seuraamispätkiä naksuttimen kanssa ja meni hyvin.

Kerrankin oli useampi kokonainen lihapulla mukana, niin heittelin niitä ihan urakalla luoksetulon pysäytyksessä (seisomaan). Tira stoppaili ihan hyvin, valui vielä n. puolet omasta mitastaan, mutta parempi mitä muutama viikko sitten.

Leikittiin myös puisen noutokapulan kanssa: innostin Tiraa ravaamaan ja laukkaamaan kapula suussa ja kehuin tosi paljon. Otettiin vielä muutama sivulle tuominen ja perusasento oli kerrankin kapulan kanssa ok. Hieno Tirpu!

 Tänään

Alkaa näyttää siltä, että meidän hyvä treenikausi on lopuillaan ja ne pirun juoksut lähestyvät. Tehtiin tänään päivällä 1,5 tunnin lenkki ja siitä viimeiset 15min meni mun mielestä hyvin. Muuten Tira pysähteli parin metrin välein ja haahuili hajujen perässä ihan miten sattui. Yleensä päästän sen tällaisilla lenkeillä suosiolla vapaaksi ja annan juosta mut kiinni sitten, kun on haistellut tarpeeksi (tai no kun mä olen ehtinyt Tiran mielestä liian kauas), mutta nyt oli liikaa muita ulkoilijoita nauttimasta hyvästä ulkoilukelistä. Taidetaan jatkaa suosiolla yölenkkejä?

Treeneistä tuo tykkää vielä ja tekisi tosi mielellään, mutta mä en jaksa tapella lenkkien alkua remmikäyttäytymisestä ja sitten mennä kentälle iloisena. Huh, tarvitsen uudet hermot kiitos!