Eilen oli taas ohjatut treenit Ruoholahdessa. Nyt saatiin vähäksi aikaa auto käyttöön, niin Tira pääsi rauhoittumaan sisälle.
Meitä oli paikalla viisi kurssilaista, ja seitsemän berniä. Lisäksi aidatulla kentällä oli menossa pentukurssi ja meidän treenien loppupuolella teiniryhmä rupesi kasaantumaan, niin häiriötä oli ihan kiitettävästi.

Aloitettiin yhteisesti luoksetuloilla. Mentiin yksi koirakko kerrallaan, eli niin, että muut koirat odottivat autoissa ja oli vain ihmishäiriötä. Tehtiin kaikilla suunnilleen samalla tavalla, eli ohjaaja jätti koiran vieraalle pidettäväksi, lähti juoksemaan pois päin ja kutsui koiraa kesken matkan. Kun koira saavutti ohjaajan, niin superpalkkaus ja paljon kehuja.
Me oltiin Tiran kanssa ekat, ja meillä menikin ihan hyvin. Tira jäi (luultavasti) ihan hyvin pidettäväksi, ja juoksi nopeasti mun perään, kun huusin. Tehtiin kaksi kertaa samalla tavalla, toisella kerralla lisättiin vähän häiriötä (muut kurssilaiset seisoivat rivissä koiran reitin vieressä, ensimmäisen kerran vähän kauempana ja toisen kerran lähempänä koiran juoksureittiä), meni yhtä hyvin kuin edellisenkin kerran.

Kun kaikki olivat tehneet kaksi toistoa, otettiin paikallamakuu. Meillä se meni huonosti :D
Tira ei halunnut millään mennä maahan, ja pysyi siinä ehkä 20 sekuntia. Sitten houkuttelin sen vielä kerran maahan, ja kun Tira meni (erittäin vastentahtoisesti ja hitaasti), niin vapautin heti ja palkkasin hyvin. Lopun aikaa komensin istumaan ja peruutin puoli metriä Tirasta pois päin.

Yhteisten liikkeiden jälkeen jokainen sai tehdä vähän sitä mitä halusi. Me otettiin Tiran kanssa seuraamista ja ihan vain kontaktia häiriössä. Seuraaminen korvasi kyllä täysin tuon kamalan paikallamakuun!!
Tira pysyi koko ajan täydellisessä kohdassa, katsoi täydellisesti mua ja heilutti täydellisesti häntää. Saatiin kehuja hyvästä seuraamispaikasta (eli TIRA sai kehuja), sekä muutama hyvä neuvo. Ohjaajan pitäisi pitää kädet ihan normaaleina ja rentoina, nyt väistelin vähän vasemmalla kädellä Tiran päätä.. Palkkasin vielä lopuksi täydellisestä perusasennosta, ettei tehtäisi liikaa seuraamista (= liikkeen pitää pysyä superkivana Tiralle). Lopun aikaa harjoiteltiin nopeaa istumista ja muuten vaan seisomista (okei okei, sunnuntaina varten). Viimeiset minuutit revittiin sitten vetolelua, mistä tuleekin jatkossa hyvä palkkaustekniikka. Tira veti ja retuutti lelua ihan innoissaan, eli tätä voidaan käyttää ainakin luoksetulossa ja seuraamisessa.

Tällä kertaa sujui vähän paremmin mitä viimeeksi, johtuen osin siitä, että tehtiin Tiran kanssa ennen kurssia vähän rasittavampi lenkki mitä viime viikolla. Pentu oli väsyneempi, eikä jaksanut kiskoa joka suuntaan. Treenien loputtua mentiin vielä käymänä koirapuistossa, jonne tuli pentukurssilta kolme berninpentua vähän juoksemaan Tiran kanssa. Loppuillan kakara oli taas ihan väsynyt.