(Pakko saada vetokurssiasiat pois alta ennen kuin pääsen hehkuttamaan, joten..)

Vetokurssi oli siis viikon välein ja toisella kerralla Tira tuntui edistyneen tosi paljon! Ties vaikka olisi käynyt harjoittelemassa päivisin itsekseen ;)

Aloitettiin taas valjaiden pukemisella ja aisoihin tutustumalla. Tehtiin samaa mitä edelliselläkin kerralla eli käveltiin aisojen yli, syötiin nameja ja houkuteltiin koira kulkemaan nostettujen aisojen alta. Kun Tira muisti taas aisojen olevan kiva juttu, lähdettiin kävelemään apuohjaajan kanssa niin, että aisat olivat koiran päällä, mutta irti valjaista. Tira kulki ihan nätisti, aluksi luimisteli vähän aisoja, mutta tottui nopeasti. Kun tämä menikin näin hyvin, laitettiin aisat toiselta puolelta kiinni ja lähdettiin taas kävelemään. Nyt Tira näytti menevän jopa paremmin, kun oli kiinni aisoissa (apuohjaaja ja minä pidettiin kyllä molemmat vielä kiinni aisasta niin, etteivät paina liikaa).
     Lopetettiin aisojen kanssa, kun Tiralta sujui jo niin hyvin ja pidettiin vähän aikaa taukoa. Loppuaika käytettiinkin sitten pulkan kanssa, vaikka Tira ei ilahtunutkaan siitä kauheasti. Syötiin taas nameja pulkan lähellä eikä mitään ongelmaa, ällötys iskee silloin, kun pulkka liikkuu ja kolisee. Käytettiin taas apuohjaajaa, joka veti pulkkaa perässään samalla, kun me käveltiin Tiran kanssa parin metrin päässä. Muutaman kierroksen jälkeen Tira ei vilkuillut enää niin paljon pulkan perään eikä edes väistellyt kauheasti. Lopetettiin vielä siihen, että käveltiin pulkkaa vetävän koiran perässä. Tira sai huomata, että muut koirat tykkäävät pulkasta (eivät pelkää) eikä Tirakaan aristellut enää silloin :)

Kolmannella ja meille viimeisellä vetokerralla oli paljon suunnitelmia :) Maassa oli vielä silloin ihanasti lunta ja kurssilaiset pääsivät koeajamaan uutta, kevyttä kelkkaa.
     Tuttuun tapaan puettiin ensin valjaat päälle. Nyt kaikki 0-kokoiset olivat jo käytössä, mutta Tira sai vähän liian isot, ihanan punaiset valjaat :) Ja näytti lumen kanssa niin jouluiselta! Tällä kertaa liian iso koko ei haitannut, koska ei vedetty raskasta taakkaa, mutta jos painoa on vähänkin enemmän, niin pitää olla oikean kokoiset, jotta ne tukevat oikein. Ihan niin kuin kahdella ensimmäiselläkin kerralla, jatkettiin joulukoiran kanssa aisoilla. Tira hätkähti vähän, kun aisoja nostettiin, mutta kuitenkaan ei ollut mitään ongelmaa aisojen alta menemisessä tai siihen väliin pysähtymisessä. Mä otin aisat käteen ja lähdettiin kävelemään kahdestaan, Tira oli ihan normaali eikä reagoinut mitenkään ihmeellisesti niin laitettiin aisat toiselta puolelta valjaisiin kiinni ja lähdettiin uudestaan apuohjaajan kanssa (tuki aisoja takaa). Tira kulki taas hienommin näin eikä ollut mitään ongelmia, niin kiinnitettiin aisat kokonaan valjaisiin. Ja Tira oli niin upea! Joulukoira näytti ihan oikealta vetokoiralta aisojen kanssa ja Tira jaksoi käyttäytyä niiin reippaasti, todellakin sai olla ylpeä :)
     Ihan kuin Tira ei olisi hämmästyttänyt jo tarpeeksi, vetokurssin ohjaajat ehdottivat, että kokeiltaisiin vetää jo kelkkaa.. Tira antoi kiinnittää aisat hienosti ja jaksoi odottaa paikoillaan, vaikka tunsi jo varmasti kelkan painoa (ja se oli kevyt kelkka). Kun koira oli valmis, alettiin Marjon kanssa kannustamaan Tiraa liikkumaan. Vähän Tira hämmästeli kelkkaa siellä takana, mutta namien kanssa suostui kävelemään vähän eteenpäin. Aluksi meinattiin mennä vähän vinoon ja aisat osuivat toiselta puolelta Tiran kylkeen, mutta Tira suoriutui hienosti ja ammattimaisesti ja jatkettiin matkaa. Kierrettiin pieni lenkki ja samalla tuli jo harjoiteltua kääntymistä loivasti. Tira ei edes tarvinnut kauheasti nameja vaan jatkoi vain eteenpäin :D Kun päästiin takaisin lähtöpisteeseen, irrotettiin koira ja pidettiin pieni juomatauko. Kokeiltiin vielä toisen kerran, mutta nyt Tira oli jo niin väsynyt, että lopetettiin aika nopeasti. Tosi upeaa edistystä kyllä Tiralta, en olisi ikinä uskonut, että jo kolmen kerran jälkeen Tira uskaltaa vetää kelkkaa!

Lopuksi pari kuvaa Tirasta punaisten valjaiden kanssa, ensimmäisessä näkyy myös takana kahdet kärryt (ei kuitenkaan sitä kelkkaa mitä Tira veti)

1259077852_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1259077789_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1259077724_img-d41d8cd98f00b204e9800998e