Tilasin viime viikolla Salme Mujusen kirjoittaman kirjan Tie Tottelevaisuusvalioksi ja se saapui pari päivää sitten. Kahdessa päivässä jokainen sivu oli luettu ja kuvat tutkittu tarkasti eli voitiin aloittaa treenaaminen.
Aloitettiin nyt siitä ajankohtaisesta ja tavallaan haasteellisesta eli seuraamisen kulmat ja kääntymiset.

Hiekkakentälle päästyämme jätin Tiran tylysti kiinni tolppaan ja menin piirtelemänä hiekkaan viivoja. Aluksi harjoittelin omaa kävelytekniikkaani, eli marssin pitkin viivoja (jotka muodostivat 90 asteen kulman, lisäksi piirsin pari apuviivaa, jolloin tiedän milloin muuttaa vähän askelien pituutta) kunnes osasin kävellä oikein ilman viivoja.

Kun ohjaaja oli harjoitellut tarpeeksi, lisättiin koira. Tira oli lievästi sanottuna innoissaan.. Perusasento tuli 20cm liian eteen, mutta kontakti oli huippuhyvä. Ohjasin Tiran perusasentoon, mutta meinasi silti tulla liian eteen. Aluksi otettiin ihan suoraa seuraamista, kontakti edelleen hyvä ja paikka ihan ok. Tokopäivästä jäi ainakin se mieleen, että siellä kouluttaja sanoi koiran lähtevän liian sivulle n. 5 askeleen jälkeen. Tänään huomasin sen, mutta ihan tiiviisti tuli kun vinkkasin vähän oikeasta paikasta.
Ensimmäinen kulma.. Tira tuli todella nätisti (eikä mennyt liian sivulle vaan pysyi vieressä), hiljensi vähän kun mä vaihdoin askelpituutta ja kääntyi kulmassa mun mukana pitäen koko ajan kontaktia!!! Käveltiin muutama askel kulman jälkeen ns. normaalia vauhtia, ja silloin ohjaaja rupesi juhlimaan.. Tira katsoi ensin vähän hölmistyneenä, mutta kun patukka lensi taskusta niin koira oli juonessa mukana. Leikittiin, herkuteltiin nakeilla ja rapsuteltiin vähän aikaa ja otettiin uudestaan. Toinen kulma oli ihan yhtä hyvä!! Kolmannessa Tira kiinnitti huomionsa juuri kulmassa lintuihin joten jäi jälkeen. Kun siirtyi takaisin viereen muutama askel kulman jälkeen niin palkkasin perusasennosta ja siirryttiin vähän, jotta linnut eivät häiritse. Neljäs ja viimeinen kulma oli  u p e a ! Ja Tira oli kaikki seuraamiset vapaana, ei välittänyt parista ohikulkevasta ihmisestä, ei kiinnostunut linnuista.. Oli vain mun perään ilmeellä "hei mitä kivaa tehdään nyt". Halittiin ja rapsuteltiin vielä vähän aikaa kentällä ja siirryttiin siitä lenkille.
Lenkillä tuli kuvattua Tiraa, kun neiti poseerasi hienosti niityllä kukkien keskellä.

Nyt on varmistunut myös mun opiskelupaikka. Seuraavat kolme vuotta kuluvat Vaskivuoren lukiossa Myyrmäessä. Koulumatka pysyy onneksi suht lyhyenä, pyörällä menee vajaat 20 minuuttia (ennen koulumatka oli kävellen 4 minuuttia....)

Tira päivälenkillä:
blogi42.jpg
Etsi berni!
blogi41.jpg

blogi43.jpg.