Meidän treenailu on ollut taas todella epäsäännöllistä: pariin päivään ei olla tehty mitään järkevää. Nyt kun mulla alkoi hiihtoloma niin tuli taas aikaa ja innostusta touhuilla Tiran kanssa kaikkea kivaa.
Meidän piti mennä kuvaamaan koiran kanssa heti aamusta, mutta kun mä pääsin ylös sängystä, aurinko meni pilveen ja tuli ihan liian pimeää. Kameran kanssa päästiin liikenteeseen vasta kahdentoista aikaan, vaikka silloinkin oli liian pimeää ja suurin osa kuvista on täysin julkaisukelvottomia.

Päivällä otettiin vähän seuraamista. Ollaan otettu kaikilla lenkeillä viime aikoina "kontaktikävelyä" eli Tira vasemmalla puolella lähestulkoon seuraamispaikassa ja loistava kontakti! Eli melkein oikeaa seuraamista. Mulla oli tarkoituksena opettaa Tiralle ensin seuraaminen ilman hihnaa, sillä hihnan kanssa saattaa tulla pieniäkin liikkeitä, jotka vaikuttavat koiran asentoon (esim. hihna kiristyy ja koira hidastaa..). No, tänään kuitenkin ilman hihnaa ihan kotipihassa.
Nappasin Tiran ensin perusasentoon ja edettiin siitä pari askelta kerrallaan ja sitten palkkaus. Ja oli ihan hirveän näköistä. Tira edisti ja kun siirryin takaapalkkaukseen, Tira muuttui hosui joka suuntaan ja lähti menemään täysin vinoon. Välillä kun tökkäsin pennun oikeaan kohtaan, se hivuttautui kuitenkin ihan vinoon ja käyttäytyi kuin keitetty spagetti eli ihan vetelästi. Lopetettiin aika nopeasti ennen kuin ohjaaja menettäisi hermonsa.

Illalla päätettiin pelastaa päivä ja etsittiin noutokapula. Aloitettiin taas parista sekunnista ja pidennettiin vähitellen. Mä pidin myös Tiralle kapulaa ilmassa, josta koira nappasi sen suuhun. Joka kerralla laskin kättä vähän alemmas.
Pidettiin tauko, jonka aikana hoidettiin kynnet, korvat, silmät, pestiin hampaat ja leikattiin vähän tassukarvoja ja korvakarvoja. Tällä kertaa taas vaihteeksi korvien puhdistaminen oli aika moinen näytös..
Jatkettiin kapulan kanssa. Laskin taas joka kerralla kättäni vähän alemmas, kunnes en pitänyt siitä ollenkaan kiinni. Ja Tira otti sen suoraan lattialta suuhun, ensimmäistä kertaa!!! Superpalkkaus ja irti-käsky. Nyt otettiin sitten suoraan lattialta nostoja muutama, joiden aikana Tira saattoi ensin kierittää kapulaa kuonolla ja sitten vasta ottaa suuhun. Tira otti kapulan välillä aika huolimattomasti, roikotti sitä niin että meinasi pudota. Silloin korjasin itse kapulan otteen siirtämällä kapulaa Tiran suussa ja palkkasin hyvin kun Tira sai luvan päästää irti. Pari viimeistä kertaa käskin Tiran seisomaan, Tira otti kapulan suuhun ja käveli muutaman askeleen kapula suussa!!! Taas superhyvä palkka ja paljon kehuja!
Treenitauot on aina välillä hyödyllisiä :)