Eilen päästiin taas Ruoholahteen ohjattuihin tokotreeneihin. Viime viikolla mä olin niin laiska, etten jaksanut lähteä bussilla, kun ei ollut kyytiä. Myöskään ensi viikolla ei ole kyytiä, joten saa nähdä mennäänkö vai ei.

Eilen oltiin ihan varsinaisella kentällä (yleensä treenataan parkkiksella), joka on ihanasti täynnä vähän upottavaa hiekkaa.. Tira rrrakasti kaikkia hajuja, ja vietti 2/3 treeneistä kuono maassa.

Aloitettiin yhteisellä paikallamakuulla. Tira taas sätki joka suuntaan, vaikka oltiin rivin reunimmaisina. Sain sen kuitenkin makaamaan, ja kävin aina välillä palkkaamassa. Pysyin kokoajan remminmitan päässä tai lähempänä, en halunnut ottaa riskiä, että kakara kyllästyy ja lähtee.. Pari koiraa karkasikin koko ajan rivistä, mutta ei aiheuttanut sen suurempaa häiriötä. Tirakin vain katseli suht rauhallisena paikallaan, toisella kerralla mä menin antamaan nameja kun berni otti ja lähti.
Otettiin paikallamakuu myös loppuun, tällä kertaa meidän molemmilla puolilla oli koira. Tira pysyi taas upeasti maassa, kerran ennakoi vapautuksen ja tuli kerjäämään nameja, mutta laitoin takaisin maahan ja vapautin vähän ajan päästä. Edistystä havaittavissa!

Päätettiin ottaa tällä kerralla taas kontaktia ja seuraamista, ja nekin epäonnistuivat :D Tira oli yli-innoissaan hiekkakentästä, vaikka oltiin sillä samalla kentällä pentukurssillakin. Nyt tehtiin ilmeisesti liian lyhyt lenkki ennen kurssia, sillä energiaa löytyi turhankin paljon.. Pari kertaa sain palkattua Tiran siitä, kun se katsoi mua, mutta heti sen jälkeen kuono painui taas maahan. Seuraamisessa Tira tuli yhden askeleen verran nätisti, jolloin piti heti palkata, koska muuten kakara lähti kaivamaan hiekkaa..?

Onneksi edes tuo paikallamakuu onnistui, se pelasti nämä treenit.
Vaikka ollaan harjoiteltu hiekkakentällä, tämä oli selvästi liian ihanan tuoksuinen, hiekka upotti muutaman sentin ja sinne oli hautautunut kaikki mehevät hajut. Ja agilityryhmältä pudonneet namit :D
Eli lisää harjoitusta erilaisissa paikoissa (sitten kun muistaisi sen kun harjoittelee joskus harvoin koiran kanssa)!

Meidän blogi otettiin mukaan johonkin vuodatuksen testipäivitykseen tai johonkin, eli saattaa tulla jotain häikkää blogin toiminnassa.