2008

Tarkoituksena oli julkaista tämä jo viikko sitten mutta jotenkin se unohtui.. Eli pieni katsaus Tiran vuoteen 2008.

Näyttelyissä käytiin kymmenen kertaa, yhdeksän kertaa junioriluokassa ja kerran nuorten luokassa. Tiran tulokset olivat aika vaihtelevia, 4xERI, 3xEH, 2xH ja 1xT. Luokkasijoituksia tuli taas 1x1, 1x2 ja 2x4.

Tiralle tehtiin myös lonkka- ja kyynärkuvaukset. Alkuperäinen arvio oli lonkista B/B mutta ne huononivat kennelliitossa C/C löysyyden takia. Kyynärät tulivat täysin terveinä 0/0 takaisin :)

Tokossa ei edistytty juuri mihinkään suuntaan. Keväällä aloitettiin Pääkaupunkiseudun sveitsinpaimenkoirien tokotreenit, joita jatkettiin myös syksyllä.

Käytiin myös kahdella leirillä, huhtikuussa oli sveitsinpaimenkoirien tokoleiri ja heinäkuussa oli sveitsinpaimenkoirien kesäleiri. Molemmat olivat hyödyllisiä ja tosi kivoja! Sen lisäksi oltiin kesäkuussa meidän alajaoston tokopäivän yksi mallikoirakoista, osallistuttiin näyttelykurssille ja mä kävin kahdella luennolla (Tommy Wirenin ja Tuire Kaimion).

Näiden lisäksi oli tietysti Tiran synttärit huhtikuussa jolloin pikkuneiti täytti vuoden :) (ja mä aloitin syksyllä lukion joka jatkuu taas huomenna..)

2009

Meillä ei ole sen suurempia tavoitteita vuodelle 2009..

Näyttelyistä olisi kiva saada edes yksi ERI. Sillä ajatuksella mennään :)

Tokossa mun suunnitelmiin kuului aluksi päästä kisaamaan tänä vuonna, mutta näillä näkymin se ei ole mahdollista. Joten meidän tavoitteena on saada alokasluokan liikkeet suunnilleen kisavalmiiksi seuraavaa vuotta varten :D

Jos saadaan alokasluokka kuntoon niin seuraava treenivaihe olisi saada myös BH-kokeen liikkeet kuntoon. Tämä taitaa kuitenkin siirtyä vielä vähän pidemmälle.

Tiran henkilökohtainen tavoite on kasvaa henkisesti vielä paljon ja olla tosi kiltti :)

 

Juuri kun mulle tuli treeni-intoa niin Tira aloitti tokat juoksut (4.1). Tänään otettiin kuitenkin nopeasti pari hyppyharjoitusta kun ei olla tehty sitä niin pitkään aikaan. Otin Tiran sivulle, palkka odotti toisella puolella ja käskystä Tira meni ihan nätisti. Parin kerran jälkeen mä vaihdoin niin, että annoin käskyn mutta palkka tulikin multa. Onnistui muuten, mutta Tira tunki liian lähelle estettä (vaikka namialusta olikin aika kaukana esteestä). Eli nyt pitää saada Tii pysymään siellä kauempana :)