Meidän blogi hiljenikin taas pariksi viikoksi ihan vain mun laiskuuden takia. Paljon ollaan silti ehditty touhuta!

30.8 käytiin Espoossa mätsärissä. Tuloksena oli taas sininen nauha eikä jatkoonpääsyä. Muuten Tira meni hienosti, mutta sinisten kehässä rupesi vääntyilemään, kun koskin takatassuihin. Eivät olleet kipeät, koska kehän jälkeen antoi ihan hyvin räplätä joka puolelta, vaan ilmeisesti oli vähän turhan leikkisä :) No ei se mitään, nyt vasta Tir on ruvennut piristymään tuon valeraskauden jälkeen ja taas ollaan niin duracellpupuja.. Virtaa riittää vaikka bernilaumalle!

Blogin päivitysten välillä ollaan käyty myös kaksi kertaa ryhmätreeneissä.
Paikallaolot ryhmässä on mennyt nyt ihan ok. T malttaa odottaa palkkausten välit ja nousee nykyään enää harvoin.. :)) No ei, on pysynyt hienosti. Eilen viimeeksi nousi juuri kun saatiin lupa palata koirien luokse (harjoiteltiin palaamista myöhemmin) mutta meni uudestaan maahan käskystä. Mä seison vielä lähellä Tiraa, ettei se hermostu, vaikka yksin treenatessa välimatka on paljon pidempi. Eilen Tiran vierestä nousi kolme kertaa koira sekä yksi koira vähän kauempaa + yksi vinkui, mutta T nökötti paikoillaan. Ehkä se alkaa sujua!

Seuraamisessa on tullut pieni edistämispulma. Lisäksi Tira kääntyy liikaa muhun päin ja kävelee mun tielle. Joko mun pitää nyt opetella syöttämään nameja vasemmasta kädestä (en osaa, se on liian vaikeaa :D) tai sitten palataan ihan alkeisiin. Käännökset olivat viime viikolla ok, mutta nyt ei olla treenattu niitä edistämisen takia. Kontakti ja motivaatio ovat onneksi koiralla huippuluokkaa!

Liikkeestä maahanmenon alkeita ollaan kokeiltu myös. Tiran maahanmenosta on tullut kolme kertaa nopeampi kuin ennen, ja T menee mielettömän nopeasti maahan, kun mä peruutan ja Tira seuraa mun edessä (siitä käsky, mä hidastan vähän ja T on jo maassa). Pari kertaa ollaan kokeiltu ei-seuraamisessa sivulla ja on mennyt vähän vinoon mun tielle, eli siinä vähän käsiohjausta?

Hyppy on ollut taas treenisuunnitelmissa mukana. Ollaan harjoiteltu omalla pihalla ja eilen ryhmätreeneissä. Pihalla Tira ymmärtää välillä hyvin käskyn ja hyppää reippaasti yli. Eilen ennen ryhmän alkua kokeiltiin vielä ja nyt yritti kiertää.. Houkuttelemalla ja menemällä esteen toiselle puolelle + kutsumalla sain kuitenkin yli. Ryhmässä harjoiteltiin aika matalalla ja mentiin aluksi yhdessä. Parin kerran jälkeen T tajusi taas ja hyppäsi ihan reippaasti yksin! Tänään kokeiltiin niin, että palkka oli välillä namialustalla ja välillä tuli suoraan multa. Kaikki sujui ihan hyvin, vaikka Tira oli vielä vähän epävarma käskystä. Eli nyt käskyn vahvistamista! Kokeiltiin myös patukkaa palkkana ja hyppäsi reippaasti patukan perään :)

Ryhmässä kokeiltiin myös kontaktia. Mä otin Tiran sivulle ja meidän kouluttaja sanoi aina, kun Tira piti kontaktia. Pahaksi onneksi juuri kun aloitettiin, muut harjoittelivat noutoa (kapulat lenteli lähellä) ja pari rekkaa ajoi ohi. Ekat pari kertaa piti odotella vähän aikaa, että Tira katsoo, mutta kun tajusi mistä hyvästä nameja tulee niin tuijotteli hienosti :) Silti tätäkin pitäisi harjoitella enemmän ja pidempiä aikoja (toki vaihdellen) erilaisissa häiriöissä.

Koulussa on hirveä kiire ja kyllä meidän harrastuksetkin kärsii siitä. Viikonloppusin yritän sitten hyvitellä Tiralle ja treenataan (kun jaksetaan) kunnolla. Nyt sunnuntaina sekä ensi viikon lauantaina meillä on näyttelyt Helsingissä. Syyskuun loppupuolella on myös katsottuna taas pari mätsäriä jos ehtisi käymään.
Lisäksi (huippu-uutinen!!) mä pääsin meidän alajaoston järjestämille luennoille. Ensimmäinen on jo 14.9, aiheena on ohitusongelmat ja luennon pitää Tommy Wirén. Meillä nyt ei ole varsinaisesti mitään ongelmia, mutta on silti hyvä mennä kuuntelemaan vinkkejä :) Toinen luento on vasta 19.10, aiheena koiran stressikäyttäytyminen ja pitäjänä Tuire Kaimio! Ei tarvitse varmaan kertoa, että olen innoissani.. :)