Mä pääsin tänään koulusta poikkeuksellisesti tuntia aikaisemmin, joten saatiin vähän lisää treeniaikaa.
Nyt treenattiin ennen lenkkiä eli virtaa riitti kyllä aika paljon! Vielä kun innostin Tiraa vetoleikillä aina välillä, niin pentu oli ihan sekaisin :D

Aloitettiin eka treenauspätkä uudella sivulletulolla. Noin 5 kädelläohjausta (Tira mun edessä ja ohjaus kiepsahduksella sivulle), jonka jälkeen kasvatettiin vähän välimatkaa ja otettiin luoksetulo + käsiohjaus. Nyt käytin myös "sivulle" käskyä, ja Tira oli hakeutumassa vielä takaa kautta kiertäen, mutta ohjauksella teki nätin kiepsahduksen. Muutamalla viimeisellä kerralla jäi eteen heilumaan, eli alkaa jonkin verran muistamaan uutta tekniikkaa. Toivottavasti tajuaa käskysanan, vaikka se onkin niin paljon vanhan kaltainen ettei tarvitse ottaa uutta.

Sitten asennonvaihdot. Ensimmäiset istu-maahan vaihdot olivat jotain niin kamalaa.. Oli pakko ottaa käsiohjaus maahan-istu kohtaan, koska muuten Tira istui lonkalle ja ihan vinoon liikkuen yli kymmenen cm.. Pari kertaa myös maahan-seiso, mikä meni taas upeana hissinä. Ja tietysti pahin eli istu-seiso (vieläkin ilman seinää...). Tosin Tira meni KERRAN takapää paikoillaan istumasta seisomaan. Ja se ei tietenkään vaikuttanut, että mä koskin ihan kevyesti Tiran lonkkaan.. Seiso-vaihtoja ehditään kyllä harjoitella ennen kuin niitä varsinaisesti tarvitaan, pääasia että maahan-istu vaihdot sujuvat nyt hyvin :)

Ja pakkohan se oli ottaa uuden kapulan kanssa vielä.. Iltapäivällä ihan perus naksuttelua eli samaa mitä eilen. Naksaus ensin kapulaan katsomisesta ja sitten koskemisesta. Mulla meni iltapäivällä jo hermot Tiran kärsimättömyyteen.. Jos pentu ei saanut sillä sekunnilla namia kun tökkäsi kapulaa, neiti rupesi vierittämään sitä TASSUILLA lattialla. Eikä silloin voi palkata.. Joten koira lepäämään ja ohjaaja nettiin :D
Lepotauon ja pikaisen nettiselauksen avulla jatkettiin sitten pari tuntia myöhemmin.. Ja nettivinkeistä oli todella apua!!! Nyt Tira otti kapulan suuhun, piti sitä ja sitten palkkaus! Pito-aika oli nyt n. 1-4 sekuntia, ettei pentu vain kyllästy tähän. Lisäillään pikkuhiljaa tuota aikaa ja sitten kun pitäminen sujuu hyvin niin voidaan kokeilla liikkumista :) Ehkä se lähtee tästä sujumaan, mä en saisi vaan olla kärsimätön Tiran kanssa kun vasta eilen näki koko kapulan.. Mutta pääasia että kantaa sitä jotenkin. Ja katsottiin tänään myös sitä nouto-otetta, eli kohtaa missä Tira pitää kapulaa. Mun piti avustaa pari kertaa, ettei kapula mene liian taakse vaan jää sopivaan kohtaan.
Hienosti meni Tiran osalta!