Olimme tänään Turun Messukeskuksessa Tiran ensimmäisessä pentunäyttelyssä. Tämä oli Tiralle toinen kerta sisähallissa, jossa on paljon koiria ja ihmisiä, mutta siitä huolimatta Tira käyttäytyi loistavasti (mitä nyt alussa veti jokaisen koiran luo).
Berninpentuja oli ilmoitettu kahdeksan kappaletta, kolme urosta ja viisi narttua (kaikki 5-7kk luokkiin). Urosten kehä oli nopeasti ohi jolloin me pääsimme vuoroon. Olimme Tiran kanssa numerolla 80 eli viimeisenä. Aluksi kaikki nartut ravasivat kehän ympäri, jonka jälkeen alkoivat yksityisarvostelut.
Tuomari katsoi kaikki pennut läpi tarkasti, kokeili kaiken mahdollisen :) Kun hän (Teija Salmi-Aalto) oli saanut tutkimuksensa päätökseen, meidät laitettiin ravaamaan edestakaisin ja taas seisotus. Kun meidän arvostelumme oli ohi, alkoi kilpailuluokka. Ravasimme vielä kaikki kaksi kertaa kehän ympäri, jonka jälkeen tuomari vaihtoi paikkojamme. Tämän jälkeen menimme vielä yhden kierroksen, jolloin tuomari oli tyytyväinen. Meidät sijoitettiin kolmanneksi KP'n kera. Tira pärjäsi todella hienosti!
Samana päivänä messukeskuksessa järjestettiin myös Match show, johon päätimme osallistua. Olimme numerolla 130 eli suunnilleen keskivaiheilla. Tira oli jo aika väsynyt ja retkottikin jalat pystyssä kehän laidalla meidän odotellessa vuoroa. Pariksemme saimme tällä kertaa rottweilerin, ja meidät laitettiin ravaamaan kaksi kertaa kehän ympäri yhdessä. Tiran tassut eivät luistaneet yhtään, vaikka ei ollut mattoja ja neiti yritti hypätä vain yhden kerran. Hampaiden katsomisessa Tira peruutti vähän, mutta suostui näyttämään. Saimme taas punaisen nauhan (kahdeksan mätsäriä, kuusi punaista nauhaa) ja menimme odottelemaan punaisten kehää. Pentuja olikin tänään yli 60, joten kehässä oli välillä vähän ahdasta (vaikka kaksi kehää yhdistettiin meitä varten). Aluksi tuomari katsoi kaikki pennut läpi ja valitsi sitten kymmenen jatkoon. Olin jo ihan valmis lähtemään kehästä, kun tuomari viittasikin meidät jatkoon! Nyt tuomari katsoi koirat aika nopeasti läpi ja sijoitti neljä parasta. Emme kuuluneet tänään tähän nelikkoon, mutta päivän tulokset olivat jo muutenkin loistavat!
Vielä lopuksi Tiran arvostelu: 6kk. Erittäin hyväntyyppinen, narttumainen, tällä hetkellä aavistuksen matalaraajaiselta vaikuttava. Kaunisilmeinen nartun pää, hyvät tummat silmät. Hyvä kaula, ylälinja. Ikäisekseen riittävä eturinta, hyvä rungon vahvuus. Riittävät kulmaukset edestä, hyvin takaa. Eturaajat tällä hetkellä hieman ulkokierteiset. Liikkuu ikäisekseen hyvin. Hyvä turkki ja väritys. Mukava rodunomainen olemus.