Kaikkea kivaa on taas tapahtunut päivitysten välissä :)

28.2 alajaosto järjesti sennenkoirille tutustumiskäynnin Hyvinkään koirakylpylään ja tietysti me mentiin. Uintiaika oli 30 minuuttia ja kerralla altaassa oli neljä koiraa. Tiralle tämä oli toinen kerta kylpylässä mutta edellisestä käynnistä oli aikaa jo yli vuosi. Oltiin varattu meille uittaja, koska Tira ei ole aina mikään hirveän innokas uimari.. :) Ja uittajan avulla saatiin tuo taas uimaan, oli aika kovakouraisen näköistä laittaa Tira sinne veteen kun toinen pisti vastaan mutta vedessä Tii ui kuitenkin todella reippaasti. Parin kerran jälkeen Tira ei pistänyt enää niin paljon vastaan ja meni muutaman kerran ihan itse rampin alas veteen! Lisää haastavuutta toi se, että Tira vahti vähän missä isä liikkui (oli mukana kuskina ja kuvaajana, mutta piti olla piilossa suurimman osan ajasta :D). Mutta oli kyllä kiva päivä ja hyvin järjestetty :)

5.3 alkoi taas meidän ryhmätreenit, joita olikin jo odotettu :) Kannattaisi kirjoittaa aina heti treenien jälkeen mitä tehtiin koska nyt en muista paljon mitään.. Ryhmässä melkein kaikki koirat olivat uusia tuttavuuksia, ja Tira onnistui taas pääsemään poikien suosioon. Tira ei vaan näyttänyt siitä kovinkaan iloiselta :) Otettiin ainakin paikallamakuu (Tira oli muuten hyvin, mutta haukkui pari kertaa. Aika oli suunnilleen 2min, etäisyys ehkä 1-2 metriä, kummallakin puolella vieraat koirat), luoksepäästävyys (muuten hyvä, mutta nousi moikkaamaan Lauraa) ja seuraamista. Seuraamiset hyvät, ekalla kerralla tehtiin pareittain niin, että käveltiin parin ohi (samalla tuli ohitustilanne). Muistaakseni se meni ihan hyvin, paitsi että Tii oli niin intona, että seuraamispaikka oli puoli metriä liian edellä ja vinossa.. Lopuksi tehtiin vielä yksitellen niin, että Laura kommentoi (eli eteenpäin joku kuusi askelta, täyskäännös ja takaisin omalle paikalle). Tira meni muuten hyvin, mutta edisti vähän. Saatiin hyvää palautetta kontaktista, lähdöstä ja täyskäännöksestä.

8.3 oli Siikajärvellä Virve Sormusen luento, aiheena kilpailujännitys ja henkinen valmentautuminen. Luento kesti sellaiset neljä tuntia ja tuli taas paljon hyödyllistä tietoa. Oli mun oma vika, että luennon ensimmäinen tunti meni vähän ohi, kun olin lukenut koko viikonlopun yhtä kirjasarjaa läpi ja ajatukset pyörivät lähinnä siinä...

12.3 meiltä jäi tokotreenit väliin, koska mä menin yhteiskuntaopin ryhmän kanssa taas vaihteeksi eduskuntaan seuraamaan kyselytuntia. Oli sentään suhteellisen mielenkiintoista, lisäksi tavattiin Tapani Mäkinen, joka on myös Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja mukana päättämässä koulujen asioista.

15.3 oli Tampereen KV ja Tiran viimeinen kerta nuorten luokassa. Nartuilla oli tuomarina alankomaalainen Victor van Raamsdonk. Taas ennen meidän vuoroa mä katsoin aika kauhuissani kun junnunartuissa tuli sitä sinistä (ja punaista) väriä ihan kiitettävästi. Tira oli kuitenkin suht rauhallinen ja toimi melkein esimerkillisenä haliberninä meidän kahdelle kannustajalle. Nuorten luokassa oli taas paljon narttuja, suunnilleen 12 ja me tietysti tokavikoina. Kehässä Tira käyttäytyi taas nätisti, ei mitään valittamista. Esittäjä taas meni vähän hämilleen kun tuomari käytti mukavaa viittomakieltä että näytä purenta (ja taas huomaa kuinka hyvin se englannin taito pelaa käytännössä :D). Jotenkuten selvittiin siitä, mutta sitten Tira taas hämmästeli kun tuomari pyöri koiran ympäri eikä Tii oikein pitänyt siitä ettei nähnyt tuomaria selkänsä takana (joten käänteli päätään erittäin elegantisti). Saatiin EH mikä oli iloinen yllätys. Olin taas varma, että se sininen nauha tulee joten hyvä näin!

Näyttelyn jälkeen mentiin taas mun isovanhemmille Valkeakoskelle. Tira oli jo aika puhki, mutta mentiin kaverini Mintun kanssa leikittämään Tiraa vielä vähän pihalle. Tira tykkäsi taas kiipeillä lumikinoksissa ja juosta Frolicien perässä.. Kun vietiin Minttu kotiin, Tira protestoi vähän kun ei päässyt leikkimään Siiri-kultsun kanssa, mutta taisi nukahtaa aika nopeasti (ainakin kaatui lattialle ja nousi vasta kun oltiin melkein kotona). Oli ihan mahtava päivä ja huippuhyvää seuraa, siitä kiitos Mintulle ja Hennille :)

Arvostelu tulee kun saan laitettua sen koneelle.

19.3 ryhmätreenit Tapiolassa. Tällä kertaa mentiin siskoni kyydillä, Tira alkaa viihtymään jo Annan autossa :) Tällä kertaa otettiin paikallamakuu, luoksepäästävyys, hyppy, seuraamista ja vähän BH juttuja.

Paikallamakuu oli aika katastrofi. Tira jäi hyvin, mä pysyin taas remmin etäisyydellä enkä palkannut välissä. Mutta sitten Tira haukahteli ja nousi ylös rapsuttamaan. Rapsutti siinä vähän aikaa ja käskin takaisin maahan, meni kyllä ihan hyvin, mutta haukahteli. Juuri kun saatiin käsky mennä takaisin koirien viereen ja vapauttaa, Tira ponkaisee taas ylös. Nyt käskin heti takaisin ja meni vähän viiveellä. Vapautin nopeasti ja kokeilin rapsuttaa korvan takaa ja heti Tiin takatassu rupesi vispaamaan. Eli toivottavasti se nyt oli vain kutinasta johtuvaa käytöstä eikä mitään pahempaa.. Pitää nyt vähän miettiä miten itse tulee toimia tuollaisessa tilanteessa.

Luoksepäästävyys oli taas muuten hyvä, mutta kun Tira tuntee Lauran niin nousi innoissaan moikkaamaan ja jäi siihen eteen heilumaan. Juteltiin siinä samalla ja Tira rupesi rauhoittumaan. Ehkä pitäisi harjoitella perheen kanssa lisää, koska silloin Tiran on ainakin vaikea pysyä paikoillaan (varsinkin jos iskä tulee rapsuttamaan). Pitää miettiä :)

Hyppyä oli kiva tehdä taas pitkästä aikaa, viimeeksi ollaan harjoiteltu joskus talvella omalla pihalla. Este oli Tiralle ihan vieras, mutta oli kiva huomata ettei se vaikuttanut mitään. Otettiin lautasen kanssa, aloitettiin aika läheltä estettä parilla laudalla eikä yhtään mitään haukuttavaa. Hieno hyppy eikä hipaissut yhtään estettä. Ainoa huono puoli oli se, että vaikka lautanen olikin kaukana esteestä, Tira liikkui silti liian lähelle sitä. Eli nyt pitää painottaa sitä kunnolla, että Tira jäisi kauemmas. Tehtiin pari toistoa, sitten muut hyppivät vähän ja otettiin uudestaan. Nyt taisi olla yksi lauta enemmän, en ole ihan varma. Tira teki hienosti mitä pyysin, saatiin hyvää palautetta ja vielä ohjeeksi alkaa häivyttää lautasta pois.

Seuraamiset olivat niiiin iloinen yllätys! Palkkasin vasemmasta kädestä eikä Tii edistänyt enää yhtään! Otettiin pari oikealle käännöstä, palkka, muutaman kerran vasemmalle käännös (täydellinen!), palkka ja vielä täyskäännös. Tämä oli varmaan päivän paras juttu ja omaa iloa kasvatti vielä se, että muidenkin mielestä se näytti hyvältä :)

Koska meidän ryhmässä on BH-kokeeseen treenaavia, otetaan myös PK-juttuja. Tänään oli vain henkilöryhmää, mikä olikin meidän eka kerta. Juuri meidän vuoron alkaessa, paikalle tuli yksi teiniryhmäläinen innokas berni, joka olisi halunnut kovasti nuuhkia Tiraa. Tira innostui siitä joten piti odotella vähän aikaa tuon rauhoittumista. Annoin pari palkkaa kontaktista ja Tira muisti taas mitä ollaan tekemässä. Tällä kertaa meidän henkilöryhmässä oli vain kolme henkilöä, mutta sai siinä ihan kivat kahdeksikot tehtyä. Mä olin oikeasti yllättynyt miten hyvin Tira seurasi vaikka mentiin niin läheltä muita ihmisiä ja koiria oli parin metrin päässä katsomassa. Vähän Tira vilkuili välillä muualle, mutta vielä tässä vaiheessa mä kehuin ihan reilusti suullisesti kun Tira tuli nätisti. Otettiin vielä pysähdys keskelle eikä mitään ongelmaa :)

Tuli taas vähäsen uutta treeni-intoa, kun ei olla tehty maaliskuussa juuri mitään. Mulla alkaa koeviikko taas ensi viikolla ja pitäisi saada tehtyä vielä pari esseetä ja esitelmä mutta ehkä treenaillaan jotain ainakin vähäsen, sen verran innoissaan tuo oli taas torstaina. Oikein näki miten ihanaa Tirasta oli taas tehdä jotain kivaa yhdessä :)

 

Uusia kuvia tulee luultavasti parin päivän sisällä.