Oltiin viime sunnuntaina Suomen Palveluskoiraliiton erikoisnäyttelyssä, joka järjestettiin jo tutuksi tulleessa paikassa Tuomarinkartanossa. Ilma oli ihanteellinen ulkonäyttelylle, mutta tuskallinen paksuturkkiselle bernille.. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, ja oli todella lämmin.
Bernejä oli ilmoittautunut 35 ja narttuja junioriluokkaan 7, tuomarina toimi Marianne Holm. Tira oli taas viimeisenä vuorossa yksityisarvostelussa, mutta nyt ei tarvinnut odottaa kauhean pitkään omaa vuoroa. Mulla meni täysin ohi kaikkien muiden narttujen arvostelut, havahduin vasta omalla vuorolla :D
Meidän yksityisarvostelu meni omasta mielestäni hienosti, Tira moikkasi iloisesti tuomaria ja harjoitustuomaria. Tuomari katsoi Tiran hampaat, mutta molemmat kopeloivat. Tira ei välittänyt yhtään, keskittyi vain läähättämiseen. Meitä pyydettiin juoksemaan edestakaisin sekä ympäri, Tira meni niin upeasti! Nyt ei katsonut kertaakaan mua (ennen on pitänyt liiankin hienoa katsekontaktia aina välillä) ja meni nätisti vierellä. Kun palasimme tuomarin eteen, tämä huudahti, että olettepas te taitavia.. Ties mitä ironiaa ollut :D
Seisominen oli vähän siinä ja siinä, Tira pysyi kyllä paikoillaan, mutta olisi pystynyt parempaankin. Toki todella kuuma ilma verotti kakaran voimia, ja tuomarin/kehäsihteerien teltta esti kaikki tuulenvireet Tiran seisomapaikkaan.. Myöhemmin sain kuulla vanhemmiltani, että kehän laidalla Tiran esiintymistä oltiin kehuttu, joten kyllähän siihen pitää sitten olla todella tyytyväinen! :)
Pitkän seisoskelun jälkeen meille ojennettiin erinomainen ja tuomarikin tuli vielä ihan innoissaan vatkaamana mun kättä. Sitten meidät käskettiin odottelemaan ykköspaikalle, fiksu esittäjä ei tajunnut aluksi, miksi me yhtäkkiä oltiin järjestyksessä ensimmäiset vaikka numeroiden perusteella piti olla viimeiset..? Vasta kun tuomari käski muut koirat ravaamaan eikä sanonut meille mitään (ja kun mä näin muilla koirilla punaiset nauhat), tajusin, että Tira oli ainoa meidän luokasta, joka sai erin!!! Kun muut oltiin sijoitettu, niin Tira ja mä juhlittiin siinä. En edes halua tietää, minkä näköistä se oli.. :)
Paras narttu kehässä me oltiin ainoat junioriluokasta. Tällä(kään) kertaa ei päästy enää jatkoon, mutta mä olin jo niin huumaantunut Tiran sijoituksesta, että ei se mitään haitannut.

Jäätiin vielä hetkeksi näyttelypaikalle, mä kävin ostamassa ihanan Berran treeniliivin ja sitten suunnattiin kultsukehälle. Tira näki pitkästä aikaa parhaan kaverinsa Siirin, jonka kehävuoro jäätiin katsomaan. Kaunis Siiri saikin EH'n ja sijoittui kolmanneksi, onnea vielä! Tira ja Siiri painivat hetken, jonka jälkeen meidän piti lähteä kotiin.
Tiran tämänkertainen arvostelu:
Erinomainen tyyppi, keskikokoinen, oikeat mittasuhteet ja sukupuolileima. Erinomainen nartun pää, kaunis ilme. Erinomainen kaula. Varsin hyvä etuosa ja oikean muotoinen runko. Niukasti kulmautunut takaosa ja lyhyt lantio. Hyvä turkki, kauniit värit. Liikkuu erittäin hyvin.

blogi24.jpg

blogi23.jpg
Tira ERI JUK1