Meidän kotisivut on nyt uudistumassa hidasta vauhtia, joten päivitän enää harvoin pelkkää kalenteria. Blogiin pitäisi tulla kyllä merkintöjä heti kun jaksan kirjoittaa.

Käväistiin 7.9 Helsingin kaikkien rotujen näyttelyssä. Tuloksena tuli tällä kertaa "pelkkä" H, mutta ei se mitään :) Samassa näyttelyssä oli myös Tiran Taku-veli, jonka olen nähnyt viimeeksi viisiviikkoisena! Bernien kehä oli melkein tunnin myöhässä, joten ehdittiin jutella ihan kivasti Takun omistajan kanssa. Sisarusten päät olivat todella samannnäköiset ja välillä Takulle tuli niin tutun näköisiä ilmeitä.. :)
Oli vähän huono päivä t-pentueelle, sillä Taku pelkäsi kovasti miestuomaria ja sai siitä syystä hylätyn. Mua ei onneksi pelännyt yhtään kehän laidalla vaan pusutteli kovasti naamaan. Samalla huomasin, kuinka riehakas Tira on välillä verrattuna muihin...

Tuomari: Walter Schicker, Saksa
Arvostelu: Gestrecker Körper, sehr flachte Widerrist, Rücken leicht eingeschnekt, mangelnde Kniewinkelungs, Oberarm kurz, zum Körper passender Kopf, Scherengebiss, Augen dunkelbraun, Ohren mittelhoch angesetzt, korrekte Dreifarbigkeit, Dichte Behaarung, zeigt wenig Aktion aus der Knieberreich und auch sehr wenig Vortritt.

Suomennos: ? vartalo, hyvin matala säkä, selkä vähän ?, puutteelliset polvikulmaukset, lyhyt olkavarsi, vartaloon sopiva pää, leikkaava purenta, tummanruskeat silmät, korvat asettuneet keskikorkeudelle, oikeanlainen kolmivärisyys, tiheä turkki, näyttää vähän polvialueella liikkeessä ja myös hyvin vähän etuaskeleessa??


helsinki79004_1.jpg
Kuva (c) Alexander Seraidaris

13.9 oli Tiran vika junnuluokan näyttely Helsingissä, ja saatiin taas H. Jäi vähän harmittamaan, kun oli tosiaan vika junnuilu, mutta Tiran sekoilut piristivät kovasti :) Neiti oli tosiaan vähän ADHD huolimatta melko pitkästä aamulenkistä, ja kun Katja ja Jussi-kasvattajat olivat vielä samassa näyttelyssä niin Tira oli.. Riemuissaan :D
Tosiaan, bernikehän laidalla oli nähtävillä pomppiva kumiberni, joka loikki takatassuilta suoraan ilmaan, kiskaisi kerran pantansa irti, kuolasi esittäjän hihat, vihasi karstaa ja halusi halia ihmisiä. Tällä kertaa meno ei rauhoittunut edes kehään mentäessä (kuten yleensä), vaan sirkusberni jatkoi showtaan.
Tuomari oli mun mielestä kiva, antoi hyviä kommentteja, vaikka olikin tuolle vähän tiukka. Tiran esiintyminen meni huonommin kuin pentuluokissa :D Esitimme klassikkotapauksen: mä asettelen Tiran, T pysyy kolme sekuntia ja alkaa tempoilla. Väännän koiran takasin ja laitan tassut, T siirtää heti tassunsa muualle. Siinä sitten väännettiin ja lahjomalla sain pysymään parikymmentä sekuntia paikoillaan. Ja tassut olivat vähän miten olivat. Tuomari sanoi lopuksi vielä, että koira tarvitsee vain paljon aikaa kehittyäkseen, on vähän vallaton luonne, mutta tämä oli hyvää harjoitusta. Ja mulla oli hauskaa... :D (pikaisesti laskemalla toi oli meidän 14 näyttely ja ollaan käyty myös 14 mätsärissä)
Vaikka Tira olikin aika kammottava, mä tykkään siitä kuitenkin paljon enemmän tuollaisena, kun taas mitä se on joskus ollut kehässä (eli mekaaninen, vain kököttää paikoillaan eikä häntä heilu millään). Nyt oli ainakin kivaa, vaikka mua nauratti vasta kehän jälkeen :D Jostain kumman syystä arvostelussa kehuttiin myös esittämistä, josta mä sain toiset naurut :D
Tiran siskopuoli Tosca (Riccarron Madam Tosca) vei kuitenkin koko potin kotiin ja oli ROP!

Tuomari: Anita Alatalo
Arvostelu: 17kk, keskikokoinen, vielä takakorkean ja pitkärunkoisen vaikutelman antava narttu. Hyvä purenta, kauniit silmät, kuono-osa voisi olla vahvempi, hyvä kaula. Rungon tulee täyttyä kauttaaltaan myös eturinnan. Toivoisin paremmat polvikulmaukset, suora olkavarsi, keskivahva luusto, ? tulisi olla voimakkaampi, hieman löysät etuliikkeet, vallaton luonne, erinomainen karva, korkea hännänkiinnitys, esitetään hyvin.


14.9 mä olin kuuntelemassa kuusi tuntia Tommy Wirenin luentoa. Meidän alajaosto oli järkännyt Tommyn ja Jaanan puhumaan aiheesta ohitusongelmat. Luento kesti neljä tuntia ja kaksi tuntia harjoiteltiin ihan käytännössä.
Käytännön osuudessa aloitettiin erittäin vaativalla ja haastavalla tehtävällä. Piti laittaa nameja pahvimukiin :)) Pahvimuki oli vasemmalla sivulle (jos omisti ison koiran niin muki sai olla pöydällä) ja esitti koiran suuta. 30 sekunnin aikana piti yrittää saada mahdollisimman monta namia purkkiin palaamalla kuitenkin aina perusasentoon. Mun paras suoritus taisi olla joku 15 namia, mikä oli suunnilleen se keskitaso. (Ainoa ero tositilanteeseen on se, että Tira ei ikinä pureskele Froliceja noin nopeasti! :D) Tämän harjoituksen jälkeen siirryttiin ulos ja jakauduttiin pareihin. Toinen sai leikkiä koiraa ja toinen oli taluttaja. Kaikki ohikulkijat kääntyivät katsomaan kun aikuiset (plus minä.. :-D) juoksivat pitkin pihaa ja käyttyivät huonommin kuin koirat.
Nähtiin myös yli 10-vuotiaan Peksun (rottweiler) sekä 5-vuotiaan Miran (kultainennoutaja) suoritukset ja oli upean näköistä! Lisäksi 16-viikkoinen aussiepentu Olvi ja 1,5v berni Chili olivat ns. mallikoirina ja oppivat tosi nopeasti tekniikan.
Luennolta tuli paljon muutakin asiaa eikä pelkästään ohituksesta. Saatiin myös pari tokovinkkiä eli nyt pitäisi vaan treenata.