18.10 kävin taas hoitamassa Rasmusta. Tällä kertaa hoitoreissu kesti sellaiset seitsemän tuntia, ja kun vihdoin pääsin kotiin, Tira mökötti mulle loppuillan.. Ei tainnut tykätä, kun haisin toiselta koiralta ja olin hylännyt raasun kotiin koko päiväksi (vaikka kaikki muut olivatkin paikalla!).
19.10 oli Tuire Kaimion luento koiran stressistä. Meni sellaiset neljä tuntia, mutta tuli taas niin paljon uutta ja vanhaa asiaa, että kyllä se kannatti :) Asiaa tuli ihan stressistä ja vähän muustakin, erityisesti yritin painaa mieleen (muistiinpanojakin tuli melkein viisi sivua, mutta en luota siihen että saisin joskus selvää mun käsialasta) stressijutut liittyen sijoituskoiriin, niiden pennutukseen, pentuihin ja ihan treeneihin.
Torstaina saapui myös Tiran viralliset lonkka- ja kyynärtulokset Kennelliitosta. Skuttnabin arvio oli lonkista B/B ja kyynäristä joko 0/0 tai 0/1. Lonkkatulokset huononivat asteen verran eli tulivat takaisin C/C mutta onneksi kyynärpäät ovat täysin terveet eli 0/0! Lonkista oli vielä lisämaininta, että tulos johtuu lonkkien vähäisestä löysyydestä. Hyvin Tira kuitenkin tassuttelee, joten olemme ihan suht tyytyväisiä vaikka vähän harmittaakin tuloksen huonontuminen.

Asetettiin Tiran kanssa uusia tavoitteita, ja nyt yritetään kiireellä treenailla :) No ei, otetaan ihan rauhallisesti ja toivotaan treenirintamalla parasta.
Näin sunnuntai-iltana muisti on vähän huono, joten pääpiirteittäin tämän viikon treenit..
Paikallamakuussa pisin palkkaamaton aika ollut taas 1min, mutta pientä pään heiluttelua Tira jatkaa vieläkin. Nyt pitäisi muistaa taas ottaa vähän eri välimatkoilla ja kokeilla vaikka vaihteen vuoksi takapalkkausta?
Seuraaminen oli yksi ilta niin loistavaa! Tirakin virnuili koko ajan ja siitä näki, että nyt tykätään ja paljon! Mun pitää hioa vielä vähän käännöksiä ilman koiraa, ja opetella taas kävelemään. Välillä tulee nimittäin jotain ihme hoipertelua, joka on jäännöksiä siitä, kun Tira edisti niin paljon, että käveli mun eteen. Tänään otettiin sisällä ihan helppoja miniaskelia. Mä käännyin aina neljännesympyrän ja Tira tuli seuraamiskäskyllä perässä ja istui takaisin perusasentoon (en nyt osaa selittää ihan, mutta tavallaan pyörittiin ympyrää :) )
Maahanmenoissa ollaan päästy ehkä vähän eteenpäin. Tira tulee vielä ehkä vähän vinoon, mutta koska T ei edistä seuraamisessa enää niin paljon, on maahanmenokin suoristunut. Ja mä olen päässyt jopa pari askelta eteenpäin ja sitten antanut palkan.
Eteentulo oli tämä aika uusi juttu. Meillä on edelleen namibaari auki, kun Tira istuu oikeassa paikassa, mutta vähitellen rupean häivyttämään käsiä pois sivuille. Ja jossain vaiheessa pitää harjoitella se niin, että mä seison.. :) Mutta nyt ihan hyvällä mallilla, Tiralla ei ole enää mitään ongelmia tulla niin lähelle eteen.

Tempuissa peruuttaminen on nyt ihan paras juttu! Kun Tira näkee, että mä kaivan nameja esille, niin menee heti pari askelta taaksepäin. Pystyy peruuttamaan jo aika pitkälle (välillä toistan käskyä) ja örisee samalla kun menee :)
Eilen aloitettiin naksuttimella pallon vieritys. Eli Tiran pitää tökätä kuonolla pallo liikkeelle. Ekat kymmenen kertaa oli sitä, että Tira huitoi tassulla ja kuonolla samaan aikaan, mutta tarpeeksi monen toiston jälkeen tarjoaa vain kuonoa. Tänään jatkettiin ja muisti tosi hyvin!

Tänään on ollut aika kauhea syysmyrsky, joten päivälenkki jäi vähän lyhyeksi. Kokeiltiin kuitenkin tavallaan uutta juttua, nimittäin joessa uimista... Meidän lähellä olevalla ulkoilualueella on tekolampi, johon johtaa kolme jokea/ojaa. Tänään ne kaikki tulvivat aika reilusti ja Tira kahlaili ihan mielellään niissä. Kun sitten ketään ei näkynyt, niin haettiin pari keppiä, päästin Tiin vapaaksi ja heitin kepin veteen. Ja koirahan lähti! :) Mun vesikammoinen berni yllätti taas ja hyppi ihan kunnolla veteen. Leikittiin noutajaa muutaman kerran ja juostiin kotiin pesulle (ja ihan shampoopesulle vielä). Jes, ehkä toi ei olekaan ihan niin toivoton tapaus.

Kuvia syyslomalta. Huomaako koiran olevan karvaton (ja ilmoitin Tiran vielä Jyväskylään marraskuussa)? ;)

blogi66.jpg

blogi67.jpg

blogi68.jpg