Mä oon ollut taas tosi innokas bloginpitäjä/treenaaja. Mitäs menin hihkumaan, että nyt koulujutut jäävät vähemmälle, kun on vielä muutama kuukausi tätä piinaa. Vähän turhaa informaatiota: neljäs jakso yli puolessavälissä, eli nyt maikat tunkee kokeita joka väliin. Bilsa meni jo, matikka ensi viikolla, pääsiäisen jälkeen ainakin terkkatieto, äikkä sekä äikän tutkielman palauttaminen. Lisäksi paineita lisää joka tapauksessa tuo yhteishaku (vaikka on jo ohi..) ja numeroitten nostaminen. Nyt tuli muutama paperi täytettäväksi, ja pitäisi päättää mitä haluaa tehdä seuraavan vuoden, jos edes pääsee minnekkään (niin kuin maikat pelottelevat). No joo, nyt kuitenkin blogin pääasiaan, eli TIRAN treeneihin.

Meillä alkoi siis toko-kurssi viime torstaina. Ohjaaja oppi yhden asian: kunnon lenkki ennen treenejä!!!!!
Meistä toinen oli siis vähän ylikierroksilla, mutta kaikki sujui ihan hyvin, kun ajattelee, ettei olla treenattu kuin pari kertaa muiden koirien kanssa (pentukurssit olivat niin sekoilua, että niitä ei voi laskea kunnolla :D).
Aluksi pohdittiin vähän, mitä kukakin tekee koiransa kanssa (Tira säesti muutamalla haukahduksella).
Aloitettiin kuitenkin paikallaolosta. Me saatiin reunapaikka, koska Tira ei ole ikinä ollut "kokeenomaisessa" paikallaolossa muiden koirien kanssa (ihan kunnolla rivissä). Eli koirat maahan ja sitten odoteltiin. Mä pysyin lähellä Tiraa pitäen koko ajan remmistä kiinni, koska pentu tosiaan oli ihan sekaisin muista otuksista. Tira pysyi kuitenkin uskomattoman hyvin, ja saatiin siitä kehuja (eli meni ihan ok, nyt varmuutta).
Sitten mentiin neljän koiran ryhmissä ihan perusasentoa (+kontakti) ja seuraamista. Koirakot olivat neliön muodossa, ja aina yksi kerrallaan käveltiin (seuraamista) vastakkaisten ympäri. Me helpotettiin taas, ja käveltiin vain keskelle ja takaisin. Tira meni  m i e l e t t ö m ä n  upeasti! Ei olla ikinä otettu kunnolla seuraamista näin isossa häiriössä, ja pentu ei välittänyt muista vaan katsoi suoraan silmiin ja käveli oikeassa kohdassa. Mahtavaa!
Kun tuli seruraavien vuoro (eli neljä seuraavaa koirakkoa), me mentiin kauemmas ja otettiin vähän maahanmenoa ja istumista. Hyvin meni.
Viimeiseksi jokaiselta luoksetulo "koirakujaa" pitkin. Tarkoituksena oli, että koirat ovat perusasennossa ja yksi kerrallaan menee siitä keskeltä luoksetulon. Tiran kanssa vähän helpommin, eli Tira hääräsi vain siinä lähellä. Jäi tuijottelemaan ohi juoksevia koiria, ja olisi halunnut mennä mukaan, mutta nameilla pysyi vieressä. Jokainen teki vähän eri tavalla, ja me tehtiin niin, että mä jätin Tiran vieraalle pidettäväksi ja lähdin hölkkäämään kauemmas. Sitten kutsuin Tiran vähän ajan päästä, jolloin pitäjä päästi hihnasta irti. Tira laukkasi suoraan mun perään ja sai paljon nameja ja kehuja. Onneksi tuli mun luokse eikä muiden koirien :))
Sitten ruvettiin jo lopettelemaan, eli tällä kertaa oli aika lyhyet treenit. Meidän "tavoitteena" on nyt saada Tiran huomio kokonaan muhun, ja lisää varmuutta kaikkiin liikkeisiin. Ja tehdään aika helppoja harjoituksia, kun tällainen häiriö on meille aika uusi sana.

Vielä loppuun. Seitsemäs Harry Potter ilmestyi siis viime perjantaina, ja tietysti mä kävin hakemassa sen heti kun pääsin koulusta. Siinä illan kuluessa kirja tuli luettua, ja aikaa meni n. 7 tuntia 15 minuuttia. Sivuja kirjassa on 828. En spoilaa kirjaa täällä, mutta sanon sen verran, että kirja oli muuten hyvä, mutta vihasin loppua.