Hups, onkohan blogi unohtunut taas jossakin vaiheessa? On tainnut kulua jo luvattoman kauan aikaa viime kirjoituksesta (Tiran synttärit, yli kuukausi!) mutta kunhan kesä tästä parin viikon päästä koittaa niin ehkä kirjoitusten määräkin kasvaa.

Paljon tapahtumia on taas mahtunut kuukauteen. Ollaan lomailtu huhtikuussa viikko mökillä, Tira on pyörähdellyt kaksi kertaa avoimessa luokassa plus sitten sekalainen joukko tokotreenejä. Lisäksi mä olin viime viikonlopun hoitamassa ihanaa Leevi-poikaa Vantaanlaaksossa. Asuin kolme päivää Leevin luona ja kaikki meni tosi hyvin. Leevi hurmasi mut ihan kokonaan ja Tira mulkoili pahasti aina kun kävin kotona.. :)

Kesälomaan tosiaan kaksi viikkoa ja päivä. Yksi päivä normaalia koulua ja koeviikko, alkaa olla aika tuskaista. Ehdottomasti pahin viikko taitaa olla nyt ohi: tälle viikolle oli yksi esitelmä ja tavallaan neljä esseepalautusta + muut hommat, vielä kaksi varsinaista esseetä jäljellä kuuden kokeen lisäksi. Tira on kärsinyt nyt tämän viikon ajan, mulla on mennyt kaikki illat ja usein yötkin kirjoittamiseen eikä olla ehditty touhuta juuri mitään kahdestaan. Ja sekin näkyi eilisissä ryhmätreeneissä, Tira oli niiin onnellinen kun vietettiin laatuaikaa! :)

Oltiin tosiaan viikko huhtikuussa mökillä. Siinä vaiheessa täällä etelässä lumet olivat jo melkein sulaneet ja mökillä käytiinkin sitten kaikki lenkit vielä jäällä.. Mutta oli tosi kiva viikko, siinä tuli sitten niin hiihdettyä kuin luisteltuakin jäällä! Tirakin tykkäsi mökkielämästä kovasti kun kaikki hääräsivät ympärillä ja oltiin niin paljon ulkona. Yhtenä päivänä käytiin myös Savonlinnassa moikkaamassa sukulaisia, Tira perusberninä naama virnuillen kerjäsi haleja kaikilta. Päivälenkki tuli myös hoidettua pienellä kaupunkikävelyllä, ei tainnut mennä kuin 40 minuuttia niin oltiin kävelty kaupungin läpi ja vielä vähän kiertelemällä..

25.4 oli Lahti KV ja erkkaria vastaava, me tietysti mukana. Tira oli ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa ja mä taas vaihteeksi kauhuissani :D Ja erihän sieltä tuli, pitkästä aikaa! Avoimessa taisi olla narttuja suunnilleen 20 ja kilpailuluokassa Tira napattiin vielä seitsemän parhaan joukkoon, mutta tultiin sieltä aika nopeasti pois. Päivä oli kuitenkin aika täydellinen jo tällä tuloksella :) Tira harjoitteli taas kovasti halibernin taitojaan ja hurmasi muutaman ihmisen siitä kehän laidalta. Kiitos taas Mintulle hyvästä seurasta ja kuvista!

9.5 oli sitten Helsingissä PK-erkkari ja kevään pahin myrsky. Tämä näyttely pääsee ehdottomasti Kauheimmat kerrat ikinä-listalle, sen kolmen tunnin jälkeen mitä seistiin siellä sateessa ja tuulessa ei tainnut mikään paikka olla enää kuiva. Ja juuri kun mä olin sairastanut viikon, onneksi ei enää pahentunut tuo flunssa. Bernejä oli vain sellaiset 20, narttuja avoimessa kahdeksan? Tira sai taas erin (jes!) ja siihen se jäi. Hyvä juttu sinällään niin pääsi vähän nopeammin sieltä pois :D Näyttelyn jälkeen olikin vain nopeasti vaatteiden vaihto kotona ja takaisin Leevin luokse. Nyt Tira on jopa ollut ihan hyvässä turkissa, vaikka kohta alkaakin pudottelemaan. Kauhea määrä lähti jo pesussa ainakin.

Kuukauden aikana me jopa ollaan käyty tokotreeneissä ja treenattu kahdestaan, mutta en vaan muista siitä paljon mitään. Tiran valeraskauden lopussa sillä oli vähän hyi-muut-bernit-yäk-menkää-pois vaihde eli tuon piti kirjaimellisesti karjua. Taisi olla kiirastorstain treeneissä sitten kun meitä oli paikalla  vain kolme niin tehtiin kunnon siedätyshoitoharjoitusta Tiralle eli ihan vain niin että kontaktia kontaktia kontaktia eikä Tiraa vähän ajan päästä kiinnostanut taas muut. Sen jälkeen onkin pitänyt kuononsa kiinni, joten hormonit taisivat haitata vähän. Muita ongelmia treeneissä on ollut Tiran haukkuminen paikallamakuussa. Pari viikkoa sitten Laura antoi hyviä vinkkejä kun Tira räkytti (=huusi) vähäsen, mutta ongelma on lähinnä se kun tuo tekee sitä vain ryhmätreeneissä ja ihan selvästi KÄSKEE. No, eilen saatiin myös tosi hyviä vinkkejä ja niillä mennään. Kaikki muu treeneissä on mennyt loistavasti. Jos nyt taas muisti pelaa oikein niin otettiin joskus huhtikuussa ensimmäistä kertaa liikkeenohjaajan kanssa seuraamiskaavio, yksinkertainen L-kuvio. Vähän auttoi se, että mä tiesin mitä on tulossa :D Tira toimi hyvin ja mä sain palautetta että kulmat eivät olleet ihan täysin 90 astetta. Eli taas ohjaaja harjoittelee ja sitten otetaan koira kun itse osaa :D Myös liikkeestä seisominen oli joku kerta teemana, Tira pysähteli hyvin, mutta ei otettu vielä sivulta kun treenattiin silloin enemmän liikkeestä maahanmenoa. Hyppyä ollaan otettu nyt vain ryhmätreeneissä ja Tira on hypännyt hyvin. Liikkuu kyllä tosi lähelle estettä hypyn jälkeen eli sitä pitää nyt katsoa ihan ilman estettäkin.

Tässä taisi tulla suunnilleen kaikki muu kuukauden ajalta paitsi eiliset tokotreenit, joista kirjoitan joskus ihan oman tekstin. Lisäksi kuvia pitäisi tulla niin galleriaan kuin blogiinkin taas joskus, viimeistään kesäkuussa!