Viime torstaina oli varsinaisesti viimeiset ohjatut treenit Tapiolassa. Taas parin viikon tauon jälkeen päästiin paikalle, Tira niiin innoissaan. Koska ei oltu tehty yhdessä juuri mitään moneen päivään (satunnaisia temppuja lukuunottamatta), Tira oli tosi iloinen ja tykkäsi kovasti tehdä mitä pyysin. Tosin niinhän se aina tekee :)

Meillä oli vieraileva kouluttaja koska Laura ei ollut päässyt paikalle. Jukka oli mulle sekä Tiralle uusi tuttavuus, mutta taas tuli roppakaupalla uusia ja erilaisia vinkkejä!

Aluksi Jukka puhui meille koiran viretilasta ja miten sitä voi hyödyntää. Ensimmäinen liike oli paikallamakuu ja mä kysyin heti alkuun mitä tehdä Tiran todennäköiselle haukkumiselle. Saatiin hyviä vinkkejä ja näin alkuun kokeiltiin ajan lyhentämistä ja nopeaa palkkausta. Saa nähdä kuinka jatkossa käy, kertaakaan Tira ei kyllä haukkunut mutta kun tuo tekee sitä aina vain ryhmätreeneissä ja niitä on kerran viikossa niin unohtaako tuo :D Toisen neuvon kokeileminen aloitetaan ensin kotona ja sitten vasta ryhmässä.

Jukka oli perehtynyt enemmän tottispuoleen joten otettiin yksinkertaista seuraamista, ihan vain sellainen kuvio minkä itse halusi. Me oltiin vuorossa vikoina (ja paikalla olikin vain neljä plus me) joten saatiin vähän odotella ja katsoa muiden suorituksia. Aina välillä pyysin Tiraa ottamaan kontaktin, mikä oli ilmeisesti hieman hankalaa kun Selja oli meistä parin metrin päässä. Meidän vuoron tullessa Selja oli jo ehtinyt lähteä kauemmas joten Tira keskittyi suunnilleen kokonaan siihen mihin pitikin. Me tehtiin aika epämääräinen kuvio: suunnilleen neljä askelta eteen, käännös oikealle, viisi askelta, käännös vasemmalle, muutama askel, täyskäännös ja sama takaisin meidän paikalle. Mun muistikuvat on hatarat, mutta Tira taisi tulla hyvin paitsi vähän ennen täyskäännöstä kuono käväisi maassa. Jukan kommentit piristivät kyllä kovasti. Oli kuulemma tosi hienon näköistä berniksi ja aika valmiin tuntuinen suoritus MUTTA ohjaajan pitäisi antaa jotain palautetta koiralle. Ja mä tiedän sen itsekin :) Eli lisää kehuja ja kieltää käyttämästä kuonoa maassa, mutta kun se on niin vaikeaa avata suu kun pitää keskittyä 98% siihen mihin päin on kävelemässä :D

Käytiin kierros vielä läpi ja taas meillä sama juttu. Hieno seuraaminen ja tosi hyvältä näyttää, mutta  k e h u j a  lisää. Eli nyt mun pitää mennä harppomaan yksin kentälle ja kehua näkymätöntä Tiraa! Ja kuulemma mun käskyt kuulostavat tosi tiukoilta ja se oli vähän enemmän yllätys koska mun mielestä se on parantunut jo vähän :D Palautteen perusteella mä opettelen puhumaan ja sitten jatketaan Tiran kanssa!

Otettiin lopuksi vielä pieni paikallamakuu, Tira taas hiljaa ja nätisti lyhyitä aikoja. Kun treenit varsinaisesti loppuivat, Tira halusi vielä painia Nemo-bernin kanssa kun ei ollut taas nähnyt niiiin hurjan pitkään aikaan.

Päällimäiseksi jäi tosi hyvä mieli näistä treeneistä. Kivaa kuulla kuinka hyvin KOIRA osaa ja että virheet (palaute) johtuu lähinnä musta. Nyt kun saisi vielä itse vähän rennomaksi, mutta jopa siitä saatiin vinkkejä :D Kunhan koeviikko loppuu ja kesäloma alkaa niin päästään taas tekemään enemmän kivoja juttuja yhdessä!

Loppuun vielä Tiran poseeraus huhtikuussa.

1242754601_img-d41d8cd98f00b204e9800998e