Nyt juoksut ovat kestäneet noin viikon eli kohta pitäisi alkaa tärpit.. Tira on ollut ihan masentunut, piristyy vain kun pääsee ulos. Sen takia otettiin tänään pieni treeni omalla pihalla (paljon helpompaa kun on aidattu niin Tira voi olla enemmän vapaana).

Aloitettiin naksuttimen kanssa perusasennon hiomista. Naksautin ja palkkasin oikeasta kohdasta ja välillä piti käyttää vähän enemmän käsiohjausta.. Lopulta Tira rupesi olemaan suunnilleen oikeassa kohdassa ja otettiin parin askeleen seuraamista.
Johtuisiko Tiran yli-innokkuus taas siitä ettei olla tehty mitään moneen päivään.. Seuraaminen meni aluksi tosi hyvin, Tira pysyi nätisti vieressä ja otettiinkin vain parin askeleen pituisia pätkiä. Kokeiltiin myös oikealla kääntymisiä, käveltiin ihan neliötä (niin kuin idari väärään suuntaan ja ilman pysähdyksiä :D). Ja tietysti oli sitten pakko kokeilla sitä maahanmenoa kun meni niin nätisti.. Satuttiin juuri sellaisen muurin kohdalle, joten Tiran oli pakko käydä suoraan maahan. Jes jes jes!!! Täydellinen liikkeestä maahanmeno suorana, mä jatkoin kolme askelta eteenpäin ja Tira sai palkaksi pari kalkkunapyörykkää :)
Tässä vaiheessa pidettiin pieni tauko kun mentiin moikkaamaan aidalle naapuria ja naapurin lapsenlapsia. Tira oli tosi nätisti, ei hypähdellyt (siinä kohtaa siis naapurin tontti vähän korkeammalla eli Tira rutkasti alempana) vaan antoi silittää ja rapsuttaa vähän aikaa ja tuli sitten mun viereen syömään lunta. Pikaisen moikkaamisen jälkeen ja kun Tiraa ei enää kiinnostanut vieraat niin mentiin jatkamaan hypyllä.
Nyt laitoin namialustan vieläkin pidemmälle esteen taakse ja se taisi tehota.. Pitäisi joskus mitata tuon meidän esteen korkeus ja riman säätövälit, olisi helpompi arvioida sitä korkeutta.. Nyt aloitettiin kuitenkin pykälällä "6" (niitä taitaa olla yhteensä 10, mikä on suunnilleen Tiin säkä). Tira hyppäsi nätisti käskystä ja annoin vielä palkan kun kääntyi esteen toisella puolella muhun päin. Näin tehtiin ehkä kolme kertaa ja kaikki yhtä hyvin. Sitten vaihdettiin niin, että käskytin mutta palkka lensi multa. Eka meni hyvin, Tira ihmetteli vähän mutta pysyi tarpeeksi kaukana esteestä. Tokalla kerralla Tira varmisteli käskyä ja meni vasta tokalla kerralla. Nyt kääntyi heti hypättyä muhun päin ja sai siitä namin. Näin vielä pari kertaa ja meni hyvin. Vaihdettiin vielä pykälään "8" koska Tira näytti jaksavan. Ekalla kerralla mä avustin paljon, koska Tira ei ole hypännyt pitkään aikaan noin korkeaa. Käveltiin yhdessä ja heitin namin esteen yli. Tira hyppäsi hyvin ja tehtiin samalla tavalla vielä kerran. Sitten siirryttiin taas namialustapalkkaukseen eikä otettu enää yhdessä vauhtia. Tira malttoi vielä olla melko kaukana esteestä lähdössäkin eikä yrittänyt edes kiertää (asiaa helpotti huomattavasti toisella puolella muuri ja toisella puolella aurinkovarjon jalusta). Tira ei edes pudottanut rimaa kertaakaan! :)

Vuosi on lähtenyt ihan hyvin käyntiin, ainakin treenien osalta. Ajattelin asettaa vielä kuukausittain pienempiä tavoitteita, mutta ainakin tammikuu taitaa jäädä väliin kun on niin paljon muita kiireitä.. Koeviikkokin on taas kahden viikon päästä ja silloin ainakin taitaa jäädä treenit vähemmälle :(