Tämä tietokoneen käyttö osaa olla välillä tosi vaikeeta. Kirjoitin viikko sitten taas yhden superpitkän tekstin ja painoin "palaa tallentamatta" eli nyt tulee superlyhyt tiivistelmä, jos tämä julkaiseminen onnistuisi tällä kertaa.

Oltiin siis muutama viikko sitten tokotreeneissä Petikossa. Paikalla oli meidän lisäksi vain kolme muuta koirakkoa ja "kouluttaja" Krista niin saatiin melkein yksityisopetusta :) Otettiin Tiran kanssa lähinnä ruutua ja luoksetulon pysäytystä, mutta lopuksi myös paikallamakuu ja vähän seuraamista.

Kristan vinkkien avulla lähdetään treenaamaan ruutua kosketusalustalla ja jo Petikossa Tirppis näytti innostuvan aiheesta ihan kivasti :) Tarjosi kosketusalustalle menoa muutaman kerran ilman käskyäkin ja olisi varmaan jaksanut jatkaa pidempäänkin :D Kotitreeneissä ollaan otettu kerran tuossa etupihalla ruutua ja meni ihan ok. Tira oli vähän vaisumpi, mutta jaksoi kuitenkin hienosti.

Luoksetulossa otettiin siis seisomaan pysäyttämistä ja saatiin ohjeeksi jatkaa samalla tavalla (mitä nyt mun pitäisi oppia heittämään se palkka ajoissa). Eli jee, ollaan tehty jotain suunnilleen oikein :) Läpijuoksut ovat kuitenkin vielä ne tärkeämmät, että päästään alokasluokasta joskus pois.

Paikallamakuu oli Tiratasolla tosi hieno! Kerran kaatui lonkalle (jonka kävin korjaamassa), mutta muuten pysyi paikoillaan ja oli hiljaa!! Kävin palkkaamassa välillä pari kertaa ihan vain varmuuden vuoksi eikä haukkunut edes sen jälkeen :) Seuraamispätkä oli ihan lyhyt ja treenikerran viimeinen juttu, kun kaikki muutkin tekivät jotain :D Tira oli vielä tosi pirteä ja piti kontaktin hyvin eikä lähtenyt valumaan edes käännöksissä. Jee!

Näistä treeneistä on tosiaan vähän aikaa ja Tiran juoksut olivat siinä vaiheessa vasta loppumassa, joten ajankohtaan nähden ihan huippusuoritus :) Treenit kestivät lisäksi 2,5 tuntia (sisältäen matkat, jotka menivät meillä iltalenkkinä), joten keskittymiskykyä koeteltiin taas.

Viime viikonloppu meni sitten taas tokoleirillä Piikkiössä. Pää on taas täynnä uusia vinkkejä, koulutustapoja ja -ideoita eli nyt vain treenaamaan. Tänään aloitettiin jo ohjatun noudon suuntien opettelu, alkaen oikeasta. Tira oli tosi taitava ja tajusi heti mistä suunnasta sitä nakkia kannattaa etsiä. Kuvia leiristä on taas tulossa Tiran galleriaan, kunhan käyn ne kaikki läpi. Vähän olen jo selaillut ja on siellä ainakin muutama onnistunut :D
Tira oli viikonlopun kotona lepäilemässä ja nyt onkin enää muutama päivä jännitystä jäljellä. Pidetään peukut pystyssä :)

Lopuksi vielä Tira ja viimeisten lumikasojen tuhoaminen ;)
1272295631_img-d41d8cd98f00b204e9800998e