Päästiin viime torstaina pitkästä aikaa pentukurssille, meillä kun on jäänyt muutama kerta väliin.
Pentujen harjoitukset alkoivat 18.45 ja jouduimme matkustamaan busseilla, joten lähtö oli jo viittä vaille viisi. Tarkoituksemme oli mennä ensin bussilla Helsingin keskustaan ja vaihtaa siellä Ruoholahteen (=Länsisatamaan) menevään bussiin. Tietysti ensimmäinen bussi oli myöhässä, sen oli tarkoitus olla pysäkillä 17.11 mutta menimme sitten toisella, joka oli pysäkillä melkein 20 yli viisi. Tämä bussi kiersi kauempaa, ja tietysti myöhästyimme Elielin aukiolta lähtevästä 15A'sta. Muutenkin tämä oli yksi inhottavimpia bussimatkojamme: Tira haukkui muutaman kerran, puri käsiäni tai yritti syödä roskia ja meinasi jopa haukata palasen lähellä seisovan miehen jalasta, onneksi sain vedettyä ajoissa pois! Pentu ei rauhoittunut hetkeksikään, vaan hyöri koko ajan ympäriinsä..
Ehdimme kuitenkin ajoissa kurssille, ohjaaja oli vain harmittavasti jättänyt pipon, lapaset + muut lämpimät vaatteet kotiin, ja mereltä puhalsi mielettömän kylmä tuuli.
Itse asiaan, meillä oli tällä kerralla aiheena ohittaminen. Olin jo riemuissani, sillä Tira ei malta ohittaa muita koiria melkein koskaan vetämättä viimeistään koirakon mentyä ohi. Aloitettiin niin, että kaikki kiersivät koirat vasemmalla puolella pientä rataa: piti kävellä muutaman portin läpi ja koira koko ajan hienosti. Kun tämä sujui niin hyvin, päästiin jo kunnon harjoituksiin. Mentiin pareittain portista läpi vastakkaisii suuntiin niin, että koirat jäivät aina portin puolelle ja ohjaajat "kohtasivat" portin kohdalla. Alussa koira piti pysäyttää ennen porttia ja palkata, jonka jälkeen sai jatkaa matkaa. Sama tehtiin myös niin, että koira palkattiin vasta portin jälkeen pysähtymisestä. Vaikeutettiin myös sen verran, että kuljettiin pysähtymättä, kun muut harjoitukset menivät hyvin. Samalla porttia pienennettiin ja välillä koirat joutuivat kulkemaan ihan toisen koiran vierestä, Tiran kohdalla kaikki meni todella hyvin, eikä neiti vetänyt ollenkaan muiden pentujen luokse! Kouluttajammekin kehui Tiraa ja sanoi, että sehän tulee todella hyvin :))
Muut olivat harjoitelleet edellisillä kerroilla luoksetulosanaa, ja jatkettiin siitä. Me ei oltu ainoita, jotka oli ollut poissa viime kerralta, joten saatiin katsoa ensin kun muut harjoittelivat. Harjoitus meni näin: oltiin ringissä kentällä ja yksi koirakko kerrallaan meni keskelle, eikä ohjaaja saanut kiinnittää mitään huomiota koiraan. Käskysana (esim. tule tai tänne) piti sanoa silloin, kun koira ei katsonut/kiinnittänyt ollenkaan huomiota ohjaajaan. Meidän tapauksessa.. No, ohjaaja sanoi mulle, että nyt pentu tuskin nostaa päätään maasta, sillä Tira oli tajunnut agilityporukalta pudonneet namit ja etsi niitä tuhisten ympärilläni. Kokeiltiin silti, ja kun sanoin kimeällä äänellä "tule" neiti loikkasi kuin loikkasikin mun eteen hakemaan nameja :D Kouluttajammekin oli ihan ihmeissään, että sehän totteli hyvin ja kehui että todella hienoa!
Nyt jäljellä on enää kaksi pentukurssikertaa, ensi keväänä siirrytään varmaan teiniryhmään.