Ehdollistin Tiran naksuttimeen jo pienenä pentuna, mutta vasta viime päivinä innostuttiin naksuttelemaan kunnolla. Aloitettiin helposta harjoituksesta (jossa ohjaajakin saa harjoitella naksuttelua) eli kosketuskepistä. Askartelin nopeasti kukkakepistä ja askartelupallosta tyylikkään harjoitusvälineen, jotta päästäisin alkuun.
Ensimmäiset harjoitukset tehtiin lauantaina, tavoitteena oli saada Tira katsomaan palloa kepin päässä. Tässä huomasin kyllä itsekin, että myös minä tarvitsen harjoitusta. Muutaman kerran en vain ollut tarpeeksi nopea naksauttamaan, vaikka Tira teki täydellisesti :D Pari kertaa Tira myös tökkäsi kuonolla palloa, jolloin ehdin onneksi naksauttaa. Lopetimme hieman yli kymmenen toiston jälkeen, ettei pentu paisuisi nameista (juuri kun vatsa on alkanut toimia kunnolla).
Jatkettiin heti sunnuntaina. Tira muisti nopeasti, mistä tässä oikein oli kyse ja heti kun oli saanut syötyä edellisen namin, kääntyi katsomaan palloa. Nyt vaikeutettiin, pennun piti tajuta koskettaa palloa kuonolla tai edes liikahtaa sitä kohti. Muutaman epämääräisen palloa kohti liikahduksen jälkeen Tira hipaisi palloa, naksautin ja heitin namin heti. Päästiin siihen pisteeseen, että Tira kosketti palloa kuonollaan heti kun oli saanut syötyä edellisen namin (eli askel eteenpäin edellisestä päivästä).
Jatkettiin tänään, otettiin samaa kuin eilen paitsi nyt siirsin palloa hiukan ylöspäin, kauemmas pennusta ja maata kohti. Hetken mietinnän jälkeen Tira meni koskemaan palloa kuonollaan :) Nyt ohjaaja ehtii jopa naksauttaa suunnilleen oikeassa kohdassa, lisää harjoitusta mun kohdalla!
Huomenna voisi kokeilla liittää käskysanan mukaan ja kun Tira hallitsee sen, aletaan varmaan treenailla kosketusalustan kanssa.