Kun koulun alkuun on viikko, voisi taas päivitellä meidän viime viikkojen kuulumisia.

Elokuun alussa mä suuntasin Keski-Suomeen hoitamaan Katjan ja Jussin bernilaumaa. Oltiin siellä neljän bernin kanssa keskenämme muutaman päivän ajan ja kaikki sujui hienosti. Kovasti tuli ainakin rapsuteltua kaikkia, aina oli joku koirista sylissä ja toinen lähistöllä odottamassa vuoron vapautumista :) Oli myös erilainen kokemus (kuin kotona) nukkua koirien kanssa.. Melkein koko ajan joku oli vieressä kuorsaamassa (erittäin sievä ääni!), tönimässä tai pusuttelemassa. Hyvin kuitenkin mahduttiin kolmenkin bernin kanssa samaan sänkyyn, Netta oli kohteliain ja tyytyi pysyttelemään sängyn vieressä :D Katjan ja Jussin tultua kotiin keskiviikkona, mä suuntasin takaisin oman bernityksen luo ja iloisesti Tira tervehtikin. Kai sillä oli vähän ikävä, vielä kun kaikki vaatteet tuoksuivat muilta koirilta..

Torstaina (6.8), seuraavana päivänä kun mä olin tullut kotiin, Tira yllätti mukavasti. Juoksut, joita on odoteltu tässä pari kuukautta, alkoivat. Juuri kun mullakin oli treeni-intoa ja oltiin pidetty pari päivää taukoa. No, ryhmätreenit on nyt vähän aikaa vielä jäissä, katsotaan jos johonkin päästäisiin treenailemaan vähän häiriötäkin.

Tiralla on vielä muutaman päivän ajan antibioottikuurikin, Tiran kirsun vieressä on epänormaali alue :) Iho on siinä paksumpaa ja näyttää vähän turvonneelta, eläinlääkäri epäili jotain bakteeriperäistä (esim. hyönteisen pistosta) ja toivotaan sen menevän ohi näillä lääkkeillä. Ollaan menossa nyt muutamaan näyttelyyn, mutta tietysti koiran paraneminen on tärkeintä. Onneksi kirsu ei näytä vaivaavan Tiraa mitenkään, normaali häslä niin kuin ennenkin :)

Tosiaan, nyt ollaan ilmoittauduttu kolmeen näyttelyyn. Pääerkkari Valkeakoskella, kaikkien rotujen näyttely Vantaalla ja ryhmänäyttely Helsingissä. Tiran turkkikin on kasvamassa takaisin, hitaasti mutta varmasti :) Lisäksi näyttää siltä, että ollaan menossa erkkarin jälkeisenä päivänä sveitsinpaimenkoirien jalostustarkastukseen, ihan mielenkiintoinen sekin ja innolla odotan mitä itävaltalainen Uschi Eisner ajattelee Tirasta :) Mä olen myös pyöritellyt mestaruustokoa mielessä, virallisiin luokkiin ei olla valmiita, mutta mölleihin voisi harkita osallistumista. Liikkeet ovat vielä kesken, paljon treenattavaa eikä Tiran juoksut hirveästi auta asiaa (ryhmätreenit, paikallamakuu!!), mutta silti ehkäpä :)

Loppuviikosta suunnataan taas mökille ja sitten onkin enää yksi lomapäivä. Mihin se kesä taas meni!