29.8 ajettiin Valkeakoskelle Sveitsinpaimenkoiria pääerkkariin. Tira oli avoimessa luokassa, johon oli ilmoitettu narttuja 40. Hetken aikaa ilmakin suosi, mutta iltapäivällä alkoi mukava sade, jota kestikin muutaman tunnin..

Tira viihtyi taas aika paljon häkissä, raasu oli välillä muutenkin vähän masentuneen tuntuinen. Nyt häkkikin oli kauempana muista, varsinkin uroksista, kun Tii on vasta lopettanut juoksunsa. Tämä järjestely näytti kuitenkin sopivan hyvin koiralle :-) Mä olin taas aika kauhuissani, lähinnä tuon luokan koon takia. Eipä meillä kyllä juurikaan ollut toiveita sijoittumisesta, hyvä arvostelu oli tärkein :D Siinä odotellessa tuli juoruiltua parin tokoryhmäläisen kanssa ja tapasin myös Tiran nuorimmat velipuolet (Momandan U-pentue), joista toinen olikin lopuksi BIS1-pentu!

Narttujen avoimen luokan tuomaroi Claude Sautebin Sveitsistä ja kehä olikin kivasti myöhässä.. Tuomari tutki myös tosi tarkkaan koirat, joten 40 avonartun arvostelemiseen kului kyllä sitä aikaa. Tira oli viimeisessä ryhmässä (tuomari pilkkoi luokan) kolmantena vuorossa, joten saatiin vielä hyvää harjausaikaa. Kehässä ollessaan Tii esiintyi taas tosi nätisti, pysyi paikoillaan ja rupesi heiluttelemaan häntäänsäkin, kun näki Iinan ja Katjan kehän laidalla. Erihän sieltä sitten tuli ja vielä hyvällä arvostelulla. Kilpailuluokka olikin sitten rasittavampi juttu.. Tuomari tutki taas eri-koirat, karsi osan pois, tutki lisää, juoksutti, juoksutti, karsi osan pois ja taas sama alusta. Vihdoin tuomari sai napsittua kolme koiraa jatkoon ja pyöritti loppuja taas vaihteeksi ympäri. Tiran tulokseksi jäi "kuudes" mikä ei ole yhtään huonompi tulos melkein 40 nartun joukosta :-) Eli aika tyytyväinen sai olla!

Tiran äiti Piitukin sai erin ja oli yhtä lähellä sijoitusta kuin Tirakin. Lisäksi vetsku-Netta oli eri vet2 ja vielä pn2!

Tiran arvostelu vain suomeksi (käytiin ihan käännöspalvelussa), alkuperäisestä ei saa juuri mitään selvää.

2-vuotias, keskikokoinen, jolla oikea luustonrakenne ja massa. Rodunomainen feminiininen pää, tummanruskeat silmät. Leikkaava purenta, hyvä selkä. Hyvin kehittynyt rintaosa, seisoo hyvin ja kulmautuneesti. Vapaat liikkeet. Hieman laineikas turkki. Tan-väritys saisi olla jonkin verran tummempi, mukava luonne.