Viime viikonloppu kului taas mukavassa seurassa sveitsinpaimenkoirien tokoleirillä. Paikka oli sama kuin viime vuonna (Piikkiössä) ja viikonloppu yhtä onnistunut. Tällä kertaa mä olin tosin reissussa ilman koiraa, koska Tira-raasun juoksut olisivat sekoittaneet poikien päät. Ihan hyvin myös kuunteluoppilaana sai uusia ideoita ja vinkkejä treenaukseen, monilla oli samantyyppisiä ongelmia kuin meillä. Tämä vuonna kouluttajina oli niin tokotuomareita kuin harrastajiakin (Laura Salonen, Anna Syvänen, Tiina Heino, Tuija Sere ja Jessica Svanljung).

Lauantaina lähtö oli siinä seitsemän aikaan, mä pääsin kivasti meidän treenikaverin kyydillä (vielä Natalialle ja Juustolle suuri kiitos!!). Aamupäivän ohjelmaan kuului lähinnä leiri-info, aamupala ja osa pääsi jo majoittumaan. Kymmenen aikaan alkoikin sitten itse koulutukset ja samalla periaatteella kuin viime vuonna mentiin. Nyt rasteja oli yhteensä viisi ja jokainen ryhmä oli yhdellä rastilla noin tunnin. Lauantain rasteilla oli luoksetulo, nouto, seuraaminen, tunnistusnouto ja ohjattu nouto. Mä olin aina vähän vierailevana tähtenä ryhmissä, koirattomana kun sai liikkua miten halusi :-) Lähinnä tuli kuitenkin kuljettua viininpunaisen ryhmän mukana ja aina välillä loikittua sinisen ryhmän luokse. Olen nyt tosi laiska enkä jaksa kirjoittaa mitä kaikkea tuli opittua, pitää kaivella muistista aina tarpeen vaatiessa..

Lauantai-ilta oli tarkoitus viettää saunalla. Viime vuodesta oppineina pääkaupunkiseudun antisosiaaliset jäivät kuitenkin treenikentän lähelle viettämään iltaa ja mukavasti se meni näinkin :-) Hurjat valoshowt, mieletön bändi ja hyvännäköiset bändärit olivat kuitenkin kuulemma villinneet menot saunalla täysin, ikävää että tämä jäi väliin, mutta ehkä ensi vuonna ;) Nyt riitti kuitenkin nämä ihanat hurmuripojat, lähinnä Hiski ja Nanuq viihtyivät aika paljon sylikoirina!

Sunnuntaina jatkui taas, tällä kertaa oli vuorossa jäävät liikkeet, paikallamakuu, kaukokäskyt, hyppy (ja hyppynouto jos halusi) ja ruutu. Samalla tavalla mentiin kuin lauantaina, mutta nyt alkoi näkyä jo viikonlopun rasitus niin koirissa kuin ihmisissä. Siksi lähdettiinkin Natalian kanssa pois heti kun Juuston ruutuvuoro oli ohi (viimeinen rasti), ainakin päästiin pois alta ennen ruuhkaa :-) Kaikenkaikkiaan viikonloppu oli tosi mukava ja jäi hyvä mieli. Kuvia on tulossa Tiran galleriaan heti kun vain jaksan käydä ne läpi ja pienentää vähän (kuvia tuli vähän vajaa 1100).

19.8 käytiin Tiran kanssa Siikajärvellä treenaamassa Benitan ja tyttöjen kanssa. Tii oli niiiin innoissaan, kun mukaan lähti treenireppu ja treeniliivi. Jes, vihdoinkin jotain kunnon toimintaa.. Ja tietysti siinä sitten esiteltiin parasta käytöstä, ei se yleensä hauku näin.. Eli alkuvaiheessa Tii kuumeni vähän liikaa ja räksytti, mutta rauhoittui kuitenkin kun siirryttiin kentälle päin. Otettiin ihan perusjuttuja, paikka oli tosi vaikea ja koiran mieliala aika nollilla kuitenkin. Saatiin ihan onnistuneita juttuja, mitä nyt Tiin mielenkiinto lopahti aika nopeasti. Selvästi huomasi juoksuisen koiran ja "normaalin" koiran eron! Loppuun otettiin paikallamakuu, Tira keskellä ja Luppis ja Ida reunoilla. Aika oli joku kolme minuuttia, kumpikaan meistä ei katsonut tarkalleen. Aika alussa Tira nousi tosi varovaisesti ylös ja nuuskutti Idan suuntaan, mutta kävin laittamassa takaisin maahan (ja mokasin itse, mutta ei voi mitään). Loppuaika menikin tosi hyvin, kävin palkkaamassa pari kertaa ja Tira oli tosi rauhallinen. Ilmakin oli kyllä aika lämmin, mutta hyvä kun pysyi hiljaa :-) Käytiin vielä ihan lopuksi kävelemässä koirien kanssa pieni metsälenkki. Tirakin oli heti enemmän itsensä, kun pääsi remmistä pois eikä ollut mitään tietoa siitä pörinästä mitä aiemmin kuului. Ei, vaikka Xani-nöffi kommentoikin Tiran juoksuja. Illalla Tii oli jo aika väsynyt, selvästi väsyy helpommin juoksuisena.