Viimeisiä viedään eli kohta kouluvuosi on taas ohi ja pääsee nauttimaan kesästä. Näin koeviikon keskelle sattui yksi vapaapäivä, josta nautitaan koiran kanssa huomenna (jos pientä koulussa pyörähtämistä esitelmän parissa ei lasketa), jos vain ilmat sallivat. Tänään tuli kaivettua kamerakin taas pitkästä aikaa esille, koko kevät on mennyt niin nopeasti niin ei ole ehtinyt/ollut motivaatiota/aikaa lähteä kameran kanssa reissaamaan ja niinpä tänäänkin pysyttiin kotipihalla :D Pientä videonpätkää tuli kyllä kuvattua alkukuusta, mutta patterit loppuivat kesken kaiken niin into muokata videot galleriaan sopiviksi meni vähän siinä samalla (jos muistan oikein niin joku kiva onnistuminen jäi juuri nauhalta pois :D).

Tokotreeneissäkin käytiin kerran niiden superhelteiden aikana. Kuten voi arvata, Tira oli tosi kuumissaan ja väsyneen tuntuinen niin se oli vähän sinne päin tekemistä. Mitä nyt muistan niin ainakin paikallamakuu meni tosi upeasti! Tira oli Donnan vieressä reunassa, välimatkaa meillä oli aika paljon ja pitkältä tuntuneen ajan aikana palkkasin vain kerran ja Tira jaksoi silti olla tosi hienosti. On meillä vieä jotain toivoa :)
     Tänään pihalla vähän treeniä kuppipalkan kanssa. Vapautin pari kertaa pelkästä perusasennosta tai pienestä seuraamispätkästä ja hienosti näytti muistavan. Tunnisti jopa käskyn tai sitten oli niin innokas (nälissään..), että oletti saaneensa luvan :D Seuraaminen oli kyllä aluksi järkyttävää. Joko palkka häiritsi tai sitten lusmuili muuten vain. Yllätin sitten riehumalla ja juoksemalla niin koira heräsi ja pysyi oikealla paikalla sen kolme askelta mitä vaadin :D Jotenkin tuo oma takapiha tuntuu olevan vaikea seuraamisympäristö, koska tämä ei ollut ensimmäinen kerta tällaista käytöstä. Tai sitten se on se rajattu tila mitä tuossa on käytössä :D Tänään tuli myös epävirallinen, pitkä paikallamakuu samalla kun mä otin kuvia etupihalla. Tira oli käskyn alla makaamassa lähistöllä, mutta vähän rennommin (käytin käskynä "odota", joka tarkoittaa kaikkea "pysy nyt viisi sekuntia paikoillasi" ja "odota niin pyyhin tassut" väliltä). Samalla tuli vähän piiloon menoa eikä Tira regoinut sen pahemmin, jäi tuijottamaan perään, mutta mielummin tällä kertaa se, kuin tuijotus tielle tai aidan yli naapurin pihaan :D Otettiin lisäksi pari noudon palautusta metallikapulalla. Tiralle on tosi vaikeaa istua suorassa kapula suussa, mutta tänään herkkumaksan avulla saatiin muutama onnistuminen. Tirppis osasi jopa hakeutua istumaan perusasentoon pienen mutkan kautta (ei enää suoraa linjaa perusasentoon, vaan se pieni kurvi mikä tulee kun kiertää takaa).

Nyt kun kerrankin sain auki tämän kirjoitusosion ja vähän tekstiä aikaiseksi niin unohdin kaiken muun mitä piti infota. Hitaan päivitystahdin huono puoli.. :)
(Pienen oikolukemisen jälkeen muistui yksi asia. Yksi osa äitienpäivälahjaani oli kustantaa pieni laatuaikahetki äidilleni ja Tirppanalle missäs muuallakaan kuin mätsärissä. Eli äitini pääsi handlaamaan ensimmäistä kertaa Tiraa ja vielä Äiti ja Koira luokassa :) Vaikkei tullutkaan tällä kertaa tulosta (viisi sijoitettiin 16sta) pari pärjäsi todella hyvin ja kuviakin tulee ehkä joskus nähtäville ;D)

1275330938_img-d41d8cd98f00b204e9800998e