Startattiin kisaura 27.3 Kirkkonummella ja tuomarina toimi Timo Pussinen.

Tira oli viimeisenä vuorossa eli saatiin odotella jonkun aikaa (oltiin siis myös jälkimmäisessä paikallamakuuryhmässä). Ennen paikallamakuuta Tira oli mulla mukana siellä hallissa totuttelemassa siihen hiekkapohjaan ja muutenkin rauhoittumassa. Bernistä oli taas kivaa sinkoilla joka suuntaan ja haukkua, kun tuli tylsää. Tiran puolustukseksi pitää kyllä sanoa, että pelleily loppui heti, kun tiedossa oli töitä ;)

Luoksepäästävyys 10
- Viimeeksi otettu vuosi sitten? Ei ongelmia: istui nätisti, tuijotti mua ja häntä vispasi samalla, kun tuomari silitti vähän rinnasta.

Paikalla makaaminen
9
-
Olen superonnellinen, että saatiin pisteitä! Tätä ollaan tahkottu niiiin pitkään.. Muuten ok, mutta jäi vinoon (oma moka, mutta ei kuitenkaan lähtenyt pisteitä) ja haisteli maata vähän joskus minuutin jälkeen.

Seuraaminen kytkettynä
6
-
Hups. Hirveän näköistä: välillä oli ihan ok, mutta mieleen jäi vain ne haahuilut ja pari tekemätöntä perusasentoa. Ei vaan osata hihnassa.

Seuraaminen taluttimetta

- Oli jo paljon paremmin mukana, mutta haahuili vielä kai vähän ja yhden perusasennon "pyörähti ympäri" (kiersi uudestaan mun takaa).

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä
5
- Tuomarin mielestä hidas, vaikea sanoa kun en itse nähnyt. Sinne se kuitenkin putosi.

Luoksetulo

- Muuten hyvä, mutta perusasento vino.

Seisominen seuraamisen yhteydessä
8
-
Tuomarin mielestä taas hidas. Mä vaan jännitin pysähtyykö se, kun niin moni koira ennen meitä oli mennyt maahan.

Estehyppy

-
SE HYPPÄSI! Pistevähennykset siitä, kun liikkui liikaa esteen takana (siirtyy tosi usein ihan esteeseen kiinni).

Kokonaisvaikutus
9
- Ei mitään ihmeempää? Tuomari kommentoi ainakin jotain siitä miten iloisesti ja hyvin Tira tekee töitä ja miten ohjaajakin näyttää siltä, että tietää mitä tekee (<- tässä vaiheessa rupesin nauramaan).

ALO2 157,5 pistettä
sij. 7/11

Eli aika pienestä jäi kiinni :) Ei kuitenkaan harmita, koska Tira oli niiiiin superihana ja taitava! Ainakin osoitti, että osaa ne liikkeet jollain tasolla ja että mun pitäisi vaan luottaa siihen. Kehästä poistumisen jälkeen katsoin Tiraa ihan itku kurkussa, koska se näytti niin iloiselta/tyytyväiseltä ja olisi mielellään vielä jatkanut leikkimistä :)

Kotona otettiin sitten pieni palauttava treeni: vähän perusasentoon tulemista, pysäytyksiä ja pari pientä hyppyä supernakkipalkalla. Ja koira oli vieläkin ihan riemuissaan. Että mä tykkään siitä!