Blogin päivittäminen on jäänyt taas todella vähälle, pari pentukurssikertaakin on jäänyt kokonaan kirjoittamatta.
Toiseksi viimeisellä kurssikerralla meillä oli aika hauska aihe. Esimerkkinä oli, että 3-vuotias lapsi on säästänyt hartaasti viimeistä pullapalaansa, kunnes se putoaa lattialle ja koira suorittaa tehokkaan imuroinnin, onhan se saanut aikaisemminkin lattialta kaiken syötävän. Kuinka siis kieltää koiraa syömästä juuri tätä pullaa?
Aloitettiin muistelemalla, kuinka ohitetaan nätisti. Tira hoksasi taas nopeasti idean ja tuli supernätisti vierelläni. Parin ohituskerran jälkeen kouluttajamme laittoi ruokakuppiin lihapullan puolikkaan ja jokaisen koirakon tuli kävellä yksitellen ruokakupin luo ja antaa koiran syödä lihapulla. Jos koira lähti kiskomaan kuppia kohti, piti pysähtyä heti eikä saanut päästää syömään (vasta kun koira tajusi lopettaa kiskomisen). Pari ensimmäistä kierrosta meni niin, että koira sai syödä aina lihapullan. Toisella kierroksella Tirakin muisti herkkupalan ja kiskoi välillä ihan hulluna kuppia kohti :))
Kun kaikki koirat olivat tajunneet kupissa olevan aina jotain hyvää, seuraavalla kierroksella pentu ei saanutkaan mennä syömään vaan piti kävellä ohi. Tirakin oli ihan ihmeissään ja kiskoi kupille, tuli kuitenkin todella hienosti takaisin ja jatkettiin matkaa eikä pentu kiskonut lopussa enää yhtään!! Saatiin paljon kehuja kouluttajaltamme: mä osasin kuulemma pysähtyä ja palkata just oikeaan aikaan. Tira taas sai tuplasti kehuja, kun ohjaaja ihmetteli että kuinka se seuraa noin hyvin vaikken mä oo opettanu vielä seuraa-käskyä. Seuraaminen oli ilmeisesti niin nättiä, että käskysana vaan puuttuu!
Aina parin kierroksen välein koira sai taas mennä syömään namin, ja aika hyvin kaikki pennut tajusivatkin käskysanat eivätkä vetäneet enää ruokakupille, Tirakin aina välillä :D

Viimeisellä kerralla meidän ryhmästä oli aika moni pois, meitä oli paikalla vain viisi koirakkoa. Ei otettu enää mitään uutta asiaa, vaan meille oli tehty temppurata helpoista agilityesteistä. Rataan kuului putki, kepit, matala hyppy, pöytä, pari ahdasta kohtaa (eli hyppyesteiden "tuet" niin lähekkäin, että siitä mahtui vain yksi kerrallaan -> ohjaaja edellä ja koira perässä) ja pituuseste pujotteluna (palaset niin erillään, että mahtui pujottelemaan).
Tiralta sujui taas kaikki hienosti, tosin hypyssä neiti otti tavakseen ponnistaa myös esteestä, mikä on virhe kokeissa. Tähän saatiin hyviä vinkkejä, samaten pentujen ensimmäistä uutta vuotta (ja raketteja) varten. Lopuksi saatiin erikoisluvalla päästää pennut leikkimään kentälle. Kauan ne jaksoivatkin juosta, vielä kun niitä innostettiin lumipalloilla :) Välillä en edes meinannut erottaa Tiraa muiden berninpentujen joukosta, mutta kun katsoi tarkasti, niin Tira oli se joka jäi jälkeen nuuskimaan jotain ihanaa hajua tai metsästämään agilityporukalta jääneitä nameja :D