Kai sitä pitää taas kauhistella miten vähän sai mitään aikaiseksi ja asettaa vielä isommat tavoitteet vuodelle –11 :D

Vuonna 2010 oli siis tarkoitus tehdä tällaista:

- Näyttelyistä ERI. Sitä toista serttiä olisi kiva jahdata, mutta pidetään tavoitteena hyvien arvosteluiden saaminen ja isona plussana muita palkintoja. Tällä hetkellä ollaan ikionnellisia tuosta yhdestä ja toisesta haaveilu olisi vähän liikaa :)
* Toteutui. Vuoden parhaat tulokset olivat 19.6 Kotka KV PN3 vara-SERT vara-CACIB sekä 31.7 Sennen Spezial-juhlaerikoisnäyttelyn ERI AVK4
Erityisesti erkkarin sijoitus isossa avoimessa luokassa hymyilyttää vieläkin :)
Muutenkin oli aika hyvä näyttelyvuosi: kokonaissaldo oli kuusi eriä, yksi eh ja seitsemän luokkasijoitusta.

- TOKO puolella aloitetaan kunnolla vaikeampien liikkeiden harjoittelu ja treenien monipuolisuus. Alokasta voidaan kyllä hinkata, mutta vaikeutetaan harjoituksia ja etsitään lisää treenimotivaatiota myös kotona harjoitteluun. Lisäksi ryhmätreeneihin pitäisi päästä useammin, jos vain kyyti on mahdollinen.
* Treenattiin mm. ruutua, ohjattua ja tunnaria eli niiltä osin ihan onnistunut tavoite. Ei kyllä olla lähellekään valmiita niissä liikkeissä, mutta aika hyvä pohja ollaan saatu aikaiseksi. Ryhmätreeneihin meno nyt oli vähän siinä ja siinä, mentiin kyllä kun päästiin, mutta ne kyydit ovat aina vähän ongelmallisia. Isot kiitokset menee kyllä treenikaverille Hannalle, joka kyyditsi meitä monta kertaa :) Alokasluokka oli tarkoitus korkata lokakuussa, mutta se peruuntui juoksujen takia.

- Muut harrastukset eli jälki, pyöräily, vetäminen, kotiagility ja talvella (mökillä) hiihtäminen pitää muistaa eli vähän vaihtelua ja muutakin tekemistä. Lisää temppujen opettamista ja kaikkea josta koira nauttii.
* Tästä voi sanoa heti, että meni ihan pieleen :D Mökille ei oikein päästy talvella eikä täällä pk-seudulla ole yhtään niin kivaa hiihtää, jälkiä vedettiin kai pari, mutta kunnolla metsään lähteminen jäi ihan motivaation puutteen vuoksi. Pyöräily stoppasi oikeastaan tuohon superkuumaan kesään eikä yöllä tullut vain lähdettyä. Vetämistä kokeiltiin pari kertaa, mutta loppuvuodesta iso haitta oli meidän pulkan hävittäminen! :D Temppuja harjoiteltiin kyllä ahkerasti, mutta en nyt muista mitään erikoista minkä Tira olisi oppinut viime vuonna.. Hups :D

- Jos Tiran uinti-into on kestänyt talven yli, kesällä voisi mahdollisuuksien mukaan kokeilla vepeä (todennäköisesti ihan kotioloissa alkeita)
* No ei kyllä kokeiltu vepeä ihan lajina, mutta kesällä Tira kyllä ui enemmän kuin koskaan. Kuuman kesän takia se oli parempi liikuntamuoto päivällä kuin rämpiminen metsässä eli mökilläkin ollessa ajeltiin usein veneellä eri paikkoihin uittamaan Tiraa, jos kotiranta ei kelvannut :)

- BH-kokeella on vähän sama juttu kuin tokolla, otetaan rauhallisesti ja yritetään läpipääsyä silloin, kun tuntuu siltä. Näillä näkymin siirretään kisakenttää vielä vuodella.
* Ja kisakenttä siirtyy entistä kauemmaksi tulevaisuuteen. Tuli niitä bh-juttuja treenattua aina silloin tällöin, mutta paikallamakuu on edelleen se isoin ongelma eikä yritetä edes läpi pääsyä ennen kuin se on vähän paremmassa kunnossa.

- Joskus tulevaisuudessa haluan viedä Tiran luonnetestiin, mutta sitä en osaa vielä sanoa onko se jo tänä vuonna. Jos Tira kasvaa henkisesti kevään aikana niin syksyllä testi voisi olla mahdollinen. Muuten mietitään vaikka vuosia –11 tai –12.

* Ei käyty luonnetestissä :)

- Lisäksi epävirallinen tavoite olisi tehdä pari terveystutkimusta lisää. Jos tehdään niin lisätietoa tulee varmaan lähiaikoina :)
* Jee, nämä tehtiin! Eli käytiin heti tammikuussa Mevetissä ja tuloksiksi tuli lonkat B/C, polvet 0/0, silmät terveet ja ristiselkä terve.

Allekirjoittaneen tavoitteena oli päivittää useammin blogia ja saada kotisivut pystyyn. Aika selvää, että näin ei käynyt :D Kotisivuille on vieläkin menossa se pari vuotta vanha ruskea ulkoasu enkä pidä siitä vieläkään erityisen paljoa ja blogiin ei nyt vain ollut kauheasti kirjoitettavaa. Jotenkin haluan kirjoittaa aina niitä superpitkiä juttuja eikä niin, että jokaisesta treenistä edes pari lausetta..

Tavoitteet vuodelle 2011 ovat aika minimaaliset, lähinnä oman elämäntilanteen vuoksi. Mistä sitä tietää missä ollaan Tiran kanssa tasan vuoden päästä ;)

- Näyttelyistä ERI. Se on meille vieläkin tosi iloinen juttu ja siihen tähdätään. Olisi kiva laittaa vaikka se SA, mutta mistä sitä tietää kuinka ruma Tirppis on vuonna 2011 ;) (jos se SA on vaikka epävirallinen tavoite)

- Tokossa alokasluokan korkkaus. Matkin nyt Minttua eli pääasia on se, ettei suoritusta keskeytetä :D Ollaan onnellisia jo siitä, että päästään koepaikalle!
Lisätavoitteena erityisesti avoimen sekä voittajaluokan liikkeiden treenaus.

- Luonnetesti (!!!). Tuli sitten ilmoitettua Tiipii toukokuussa sennenkoirien järjestämään luonnetestiin eli nyt se on menoa (ellei tule vaikka juoksut..)!!

- Lainataan viime vuotta eli pitäisi keksiä muutakin tekemistä kuin sitä tokoa ja peruslenkkeilyä. Messarista innostuksena tuli koiratanssi, joten siihen voisi vaikka opetella jotain liikkeitä (ei kuitenkaan kehdata ikinä kisata). Uiminen, pyöräily, hiihtäminen ja jälkien tekeminen nyt ainakin voisivat olla mahdollisia, vetäminen ollaan pistetty vähän jäihin, koska Tirppis ei taida olla siihen loppujen lopuksi täysin ihanteellinen. Katsotaan nyt kuitenkin, jos päästäisiin vaikka totuttelemaan vielä vähän ;)

- BH-kokeen liikkeiden treenaus. Koska olen itse perfektionisti, ei varmaankaan yritetä edes päästä läpi. Kaiken pitää olla niin täydellisesti kunnossa ;)

Ohjaajan tavoitteet on koulutuspainotteisia eli päästä tuosta lukiosta eroon! Sen jälkeen mietitään sitten mitä halutaan tehdä :)
Ja voisi sitä blogiakin päivittää joskus!