Lyhyesti aamun treenailusta. Harjoiteltiin taas sisällä ilman mitään häiriöitä (kohta pitäisi taas vaihteeksi ulkona häiriöiden kanssa!). Jatketiin eilisestä vapautussanasta, aluksi Tira haahuili oudosti mutta pääsi nopeasti taas jyvälle asiasta. Laitoin Tiran ensin istumaan (maailman hitain istuminen, pentu mietti ihan liian kauan kannattaako istua ja mitä oikein tarkoitan) ja jätin namin Tiran sivulle. Tira katsoi ensin muutaman sekunnin namia ja kun mitään ei tapahtunut, vilkaisi minua jolloin sanoin nopeasti vapautussanan. Näitä harjoituksia tehdessämme huomasin, että Tira on ruvennut hidastelemaan taas älyttömästi varsinkin istumisessa. Pentuhan on osannut sen jo monta kuukautta, täytyy ruveta tekemään ihan perusharjoituksia (eli pentu seisoo ja nami viedään kuonon päältä taaksepäin -> istuu). Ennen niin vahva ja kiva maahanmenokin on hidastunut vähän, mutta ei onneksi niin paljon. Parempia nameja kehiin ja toistoa!
Kun sain Tiran suunnilleen oikeaan vireeseen, otettiin muutama paikallaolo. Peruutin pari askelta ja palasin palkkaamaan. Otettiin myös minimaalisen pieni istuminen "näkösuojassa" (molemmat vahtivat peilin kautta) niin, että jätin namin Tiran eteen ja peruutin pois. Tira katsoi perääni eikä edes vilkaissut namia. Palasin vapauttamaan Tiran ja nami katosikin äkkiä lattialta. Jatketaan kuitenkin ihan pieniä paikallaoloja niin, että olen vain parin askeleen päässä, mutta aika pitenee. Vasta sitten pidennetään kunnolla matkaa.
Tänään mulla ja Tiralla oli jo kunnon "valtataistelu". Päästin Tiran vapaaksi läheisellä aukiolla, jonka ympärillä on vähän puita ja pensaita näköesteenä läheisiin taloihin. Tira jäi nuuskimaan jotain taakseni kun lähdin kävelemään kauemmas. Äkkiä pentu loikkasikin kyynärpäähäni kiinni ja murisi. Painittiin sitten muutama sekunti maassa ja Tira jatkoi puremista. Sen jälkeen oltiin molemmat märkiä ja täynnä lehtiä. Täytyy ruveta katsomaan, ettei pikkuinen ala pomottaa. Neidillä kun on välillä vähän liian isot luulot itsestään!