Tää on jo niin suuri juttu, että oli ihan pakko tehdä toinen kirjoitus tälle päivälle. Eli vihdoin ja viimein sain ostettua Tiralle noutokapulan, painoa 650 grammaa vaikka tuntuu paljon kevyemmältä.. Mutta kapula on kuitenkin ostettu ja testattu.
Ruvettiin siis naksuttimen avulla "nostelemaan" tätä uutta ja hienoa kapulaa, Tira tajusi jo sen verran, että se on tökittävä esine (ihan niin kuin kosketuskeppi). Suuhun ei vielä laittanut muuten (tyhmä ja vähäjärkinen ohjaaja sekoili) kuin nappasi mun kädestä suuhun, kun esittelin sitä Tiralle :D Ei sentään varastanut ja järsinyt pilalle. Vielä.

Kun molemmat kyllästyi kapulan tökkimiseen ja naksutteluun, muisteltiin perusasentoa. Tira vaati kyllä ensin pienen leikkihetken, ennen kuin jaksoi taas keskittyä. Jatkettiin vielä sitä käsiohjausta, tosin ehkä viidellä viimeisellä kerralla mun piti tehdä enää aika pieni ohjaus, ja pentu kiepsahti oikein. Tosin nyt Tira istuu todella helposti lonkalle, ja röhnöttää laiskan näköisenä. Korjaillaan sitten kun ehditään..

Ja piti nyt ottaa tietysti 50 uusi asia tänään eli seuraaminen.. Niin haastava juttu tolle höntille koiralle, että olisi tarvinnut ihan oman treenipäivän mutta kun teki mieli alkaa opettaa niin minkäs sille voi. Edettiin askel kerrallaan (pisimillään käveltiin peräkkäin huimat kaksi askelta) ja palkkasin vain kun Tiralla oli hyvä katsekontakti ja pentu sijaitsi oikeassa kohdassa. Tätä ei tee mieli alkaa opettaa uudestaan parin kuukauden päästä.. Kun pysähdyin, Tira ihmeellisesti tajusi istua.. Hyvä vain, jos ymmärsi jo nyt. Tästä se lähtee hitaasti ja varmasti, mä oon jo siinä vaiheessa tyytyväinen, kun päästään seinän vierestä pois :D Tänään oli pakko kulkea seinien vieressä, että varmasti mennään suoraan ja näki samalla peilien kautta meneekö Tira oikeassa kohdassa.

Tällä viikolla tuleekin treenattua varmaan taas vähemmän, ohjaajan aika on vähän rajoitettua kun on viisi koetta tulossa viikon aikana.. Mutta pakkohan se on välillä pitää tauko ja mitenkäs sen ajan muuten kuluttaisi kuin treenaamalla Tiran kanssa ;D

Lopuksi näyttelykuulumisia, tosin tällä kertaa ei Tiran.  Tiran "velipuoli" Riccarron Pinocchio "Onni" oli Turku KV'ssä ROP, RYP1 & BIS1 !!! Tira + muut onnittelevat!