Meidän toka varsinainen reissu, tällä kertaa illalla. Lähdettiin vähän yhdentoista jälkeen kävelemään pieni lämmittelylenkki ja samalla katsottiin paljonko porukkaa on liikkellä. Ei ollut juuri ketään, nähtiin kaksi kissaa ja yksi koira.

Kierrettiin takaisin kotiin hakemaan pyörä ja taas talutettiin hiekkatielle. Tira lähti heti hyvin mukaan, piti kieltää nuuskimasta huomattavasti harvemmin. Ajettiin muutama sata metriä ja pysähdyttiin kävelemään ja venyttelemään. Tira jaksoi venyttelyn paljon paremmin, myös etutassut toiseen suuntaan. Taas häntä heilui kovasti koko ajan.

Toinen pätkä oli neliön muotoinen, olisiko sekin muutama sata metriä (aika tarkkoja nämä mun arviot..). Nyt kokeiltiin vapaana pyöräilyä, koska muita ulkoilijoita ei näkynyt. Tira ravasi lähinnä pyörän perässä, tämä tuntui riskialttiimmalta, koska nyt oli vaikeampi huomata koiran väsymistä. Tira ravaisi varmaan pyörtymiseen saakka, kunhan ei joutuisi liian kauas musta. Remmissä huomaa, kun koira rupeaa hidastelemaan, mutta saa nähdä kumpaa kannatetaan jatkossa (ehkä taajamassa remmiä..). Yksi spurtti piti ottaa, kun Tira jäi liian kauas haistelemaan kanin jälkiä. Kani oli juossut vähän ennen meitä tietä pitkin ja jäi fiksusti vähäksi aikaa keskelle tietä istuskelemaan ja lähti kun mentiin lähemmäs. Tira laukkasi kuitenkin todella nopeasti perään ja mä pysäytin vähäksi aikaa. Tasattiin taas hengitystä (koiran!) ja jatkettiin ehkäpä 200 metriä lammelle. Tira oli vieläkin vapaana ja taas ajettiin pätkä nurmikolla eikä jäänyt ihmettelemään :) Myöskään sorsat tai lammen vesi ei saanut mitään jeee-huutoa Tiralta vaan koira tuli nätisti mun viereen kun pysäytin penkeille. Käveltiin hetken aikaa nurtsilla ja palattiin pyörän luo venyttelemään. Lammen toisella rannalla oli muutama ihminen istuttamassa kasveja (???) ja Tira vilkuili vähän äänien suuntaan.

Seuraava pätkä oli taas kotiin asti. Kerran pysähdyttiin pienen ylämäen jälkeen niin, että Tira sai hengähtää ja jatkettiin siitä vähän ajan päästä eteenpäin. Isompi ylämäki meni taas kevyen näköisesti koiralta ja remmi kiristyi eteenpäin, kun mä yritin jarrutella. Tulipa autotiellä kaksi autoakin meidän ohi, kun mentiin asfalttiosuutta. Eikä mitään moitittavaa Tiran käytöksessä, hienosti ravasi kotiin asti eikä taaskaan kiskonut pihaan.

Rapsuteltiin siinä hetken aikaa, jonka jälkeen mä jätin Tiran auton taakse paikallamakuuseen ja menin itse laittamaan pyörää pois. Tira kökötti hienosti paikallaan sen pienen hetken näkösuojassa ja nousi nopeasti, kun sai luvan. Kierrettiin vielä pieni jäähdyttelylenkki, jolloin Tira sai taas haistella ja merkkailla niin paljon kuin halusi. Jaksoi vielä hyvin, mutta ilmeestä päätellen kaipasi jo vähän sisälle nukkumaan. Kotipihassa venyteltiin vielä kaikki tassut kunnolla läpi, Tira jaksoi upeasti. Yhteensä reissulle tuli kestoa vähän yli tunti. Tira kuuntelee liikkeellä ollessaan hyvin kaikki käskyt (liikkeellelähtö, käännökset, pysähdykset) ja ennakoi aika hyvin nopeudenmuutoksia. Venytyksiin on tullut vähän lisää kärsivällisyyttä ja rutiinia, aika täydellinen reissu tuli taas.