Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Tira päätti tyhjentää suolistonsa luunkappaleista: yöllä oli ilmestynyt kaksi oksennusta ja aamulla vielä toiset kaksi. Luiden tultua ylös olo parani ja Tira piristyi. Ei kuitenkaan harjoiteltu eilen mitään, eikä Tira saanut mitään muuta kuin normaalit nappulat.

Mutta tänään päästiin taas harjoittelemaan ja ihan hyvin menikin. Illalla pimeni todella nopeasti niin treenit hoidettiin sisällä, vähän haittasi eteisen lattia, jonka toinen matto oli pesussa (parketti superliukas).

Aloitettiin vetoleikillä, jonka avulla Tira innostui ja heräsi kunnolla iltaunilta. Kun Tira sattui olemaan hyvässä vireessä, niin aloitettiin reippaasti seuraamisella. Kontakti on mielettömän hyvä, katse pysyy koko ajan mun naamassa.. Miten lie oppinut kun en ole oikein ikinä varsinaisesti opettanut sitä, vahvistanut vain kun Tira rupesi yllättäen tuijottelemaan.. Mentiin 1-4 askelta kerrallaan eikä säästelty nameja tai kehuja.Iloista höpötystä melkein koko ajan ja usein namipalkka: huomasi että Tira innostui siitä enemmän kun pennun häntä heilahteli. Tira on tajunnut myös hyvin pysähtymisen seuraamisesta. Kun mä pysähdyn niin Tira jumittaa hetken ja istuu, kantsekontakti siis ihan kokoajan. Nyt vähitellen lisää pituutta, mua huolestuttaa vähän kun Tira on vielä näin innokas, että mä itse pidennän matkaa liian nopeasti ja Tiran innostus laskee yhtä nopeasti alas kun nousikin. Eli malttia ohjaajalle!

Sitten asennonvaihdot, eikä yhtään ylimääräistä liikkumista! Ennakointia kyllä istumisesta maahan, mutta hienosti meni. Maahan-istu vaihto meni jopa pelkällä suullisella käskyllä ja silti takakäpälät nököttivät täsmälleen samassa paikassa. Ohjaaja on erittäin tyytyväinen :)

Tietysti piti ottaa noutokapulankin kanssa. Tajusin tänään, että Tiralle täytyy opettaa käsky, joka komentaa pennun pitämään kapulaa suussa (vaikka mä yritin luistaa sen opettamisesta). Koiraa on vaikea vihjaista nostamaan kapula maasta ilman käskysanaa. Onneksi berni sattuu olemaan niin fiksu, että tajuaa sen itsekin. Eli kaikki nostot suoraan maasta ja irti-käskyllä luovutus. Aluksi palkkaus aika nopeasti pelkästä pitämisestä. Sen jälkeen käskin Tiran istumaan, vihjailin että nappaa sen kapulan kitaansa ja käskytin maahan. Ja sinnehän se putosi kapula suussa! Sitten maasta seisomaan (välissä palkkaus!), tarvitsi vähän vinkkejä seisomaannousussa mutta onnistui lopulta ja sai superpalkan. Sitten liikkumista, mä kävelin nopeasti n. 8 askelta ja Tira ravasi perässä kapula suussa, tuli eteen (tarkoitus kyllä opettaa sivulle sitten kun osaa kantaa tarpeeksi hyvin) ja irroitti käskystä. Sitten istumaan, kapula suuhun, mä kävelin ensin neljä askelta eteenpäin, käännyin vasemmalle toiseen huoneeseen, jolloin Tira ei enää nähnyt mua (eli treenattiin tosiaan sisällä), kävelin n. kahdeksan askelta ja kutsuin luokse. Sieltä neiti ravasi nätisti kapula suussa, tuli häsläämään eteen ja irroitti käskystä. Kivaa :)

Lopuksi pitkästä aikaa jalkojen pujottelua. Tira on jo aika taitava: ei olla saatu kunnolla käskysanaa, mutta riittää kun mä otan tarpeeksi ison askeleen niin Tira kipittää jo toiselle puolelle nopeasti ja ketterästi. Palkkasin yleensä jokaisella kerralla, mutta muutaman kerran vain joka toisella pujottelulla. Ja silti meni hyvin, nyt vain käskysana ja liike on täysin valmis (ja harjoittelua häiriössä, sitten voidaan harkita koiratanssi-uraa ;D).

Eli kaikin puolin onnistuneet treenit tänään, laitan tänne blogiin jossain vaiheessa kuvia viime viikonlopun treeneistä pihalla, kun saatiin mun isä kuvaamaan.