BH-kurssin viimeisellä kerralla pidettiin mölli-BH, jotta nähtäisiin vähän missä vaiheessa mikäkin liike on menossa. Mun ensimmäinen reaktio oli lähteä heti takaisin kotiin nukkumaan, mutta onneksi jäätiin. Näiden kolmen tunnin jälkeen tuntui taas, ettei ole tehnyt turhaan tuon koiran kanssa töitä :-)
    Jotta tulisi vähän lisää haastetta, Jukka päätti kääntää seuraamiskaavion "väärin päin". Kuulemma näinkin tuomarit saavat tehdä eikä se sitten loppujen lopuksi ollutkaan niin vaikeaa! Ennen Tiraa oli kaksi paria (lyhyellä matikalla pääteltynä siis neljä koirakkoa), joten siinä oli hyvin aikaa kuvata muita ja keskittyä muistelemaan kaaviota ja sääntöjä.

Tira oli ollut aamulla jo tunnin lenkillä, joten juostiin melkein suoraan autosta ilmoittautumaan. Tirppana olikin ihanan pirteä ja selvästi innokas tekemään jotain kivaaa. Alun perin meidän parin piti olla yksi aussie, mutta Tira oli liian ihana haukuttava (ja Tii vastasi parilla haukulla) niin vaihdettiin paria. Muutama minuutti siinä tuli ylimääräistä odotteluaikaa, mutta hyvä niihinkin on tottua (vaikka mestiksissa tuli jo aika hyvät harjoitukset siihen :D). Otettiin sitten ilmoittautuminen uudestaan ja nyt mä muistin sanoa jopa kaikki tarvittavat tiedot. Me päästiin ensimmäisenä suorittamaan liikkeet, mitä mä olinkin rukoillut siinä koko aamun. Olipahan Tira ainakin väsytetty paikallamakuuseen mennessä..

Ensimmäisenä siis hihnassa seuraaminen. Tira oli tosi innokas ja tuli hyvin mukana sen kauhean ensimmäisen 50 askeleen pätkän. Täyskäännös oli vielä vähän haparointia, koska ei oltu harjoiteltu sitä juuri ollenkaan. En kuitenkaan kompastunut koiraan eikä siitä ihan U-käännöstä tullut. Tokalla pätkällä tuli sitten se iiiik ne askeleet-kohta.. Suunnilleen oikein ne meni ja Tirakin piristyi lisää, kun tuli rytminmuutokset. Muuten se siis meni hyvin, mutta kuvista paljastui Tiran poikittavan hitaassa osuudessa. Ei niin pahasti, että mä olisin huomannut sen liikkeestä, mutta kuvista erottaa kyllä :) Myös loppuosa sujui nätisti, mitä nyt pysähdyksen perusasento oli vähän vino. Molemmissa henkilöryhmissä Tira tuli muuten mielettömän hyvin, mutta jäi jälkeen oikealle käännöksissä. Ilmeisesti mä taas hidastin vauhtia, koska aika nopeasti kuului kommentit "jatka matkaa!!!". Namipalkan Tira sai vasta koko kaavion jälkeen, mutta suullisia kehuja ja pari ylimääräistä käskyä annoin matkan aikana. Kuunneltiin vielä parin sanan palaute ja jatkettiin vapaana seuraamisella.

Ilman remmiä Tiran seuraaminen on selvästi heikompi. Harvoin hihnastakaan tulee mitään kunnon pakotetta (eli siis remmi kireällä, melkein aina ihan löysällä :D), mutta Tira jätättää selvästi enemmän vapaana. Ja olihan se aika rankkaa lähteä seurauttamaan uudestaan samaa kaaviota. Nyt sain innostaa koiraa selvästi enemmän matkan aikana, mutta muutama tosi hyvä kohtakin siellä oli. Taas rytminmuutokset piristivät selvästi ja hidas osuus oli tosi hieno! Myös toisen täyskäännöksen ja pysähdyksen jälkeen Tira tuli tosi nätisti eli selvästi vaihtelu virkistää sen suoran seuraamisen sijaan :D

Liikkeestä istumista ei olla otettu ikinä aikaisemmin, joten oli ihan jännä kokeilla. Yritin vähän säästää koiraparkaa ja tehtiin lyhyempi valmisteleva osuus, jonka jälkeen annoin ensimmäisen käskyn. Pysähdyin melkein kokonaan itse, mutta selvästi Tira ei ihan ymmärtänyt, joten toisen käskyn annoin käsiavun kanssa ja silloin istui nätisti. Jatkoin siitä sulavasti matkaa muutaman metrin eteenpäin ja palasin palkkaamaan. Ei mitään peräänlähtöyrityksiä :)

Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo oli taas jotain niin mielenkiintoista. Maahanmeno oli ihan vino ja mun piti astua vähän vinoon etten potkaissut koiraa tassuihin, kun jatkoin matkaa.. Mistäköhän kädestä on taas palkattu maahanmenot?! Tira pysyi kuitenkin nätisti ja tuli ensimmäisellä käskyllä suoraan viereen. Eteentuloa ei viitsitty kokeilla nyt, kun se on niin vaiheessa (ja saa nähdä opetellaanko loppuun asti, ei yksi BH voi kaatua sivulletuloon..). Huomasin kuitenkin sen, että perusasento oli taas vähän vino. Kun joku ongelma lähtee niin toinen tulee heti tilalle :D

Paikallamakuu oli taas järjestetty heinikkoon pitkän suoran loppupäähän. Alunperin sen piti olla varjossa hiekka-alueella, mutta sitten joku auto ajoi juuri siihen kohtaan ja meidän piti siirtää paikka aurinkoon. Tira oli liinassa kiinni ihan varmuuden vuoksi ja mä pidin etäisyyden siinä muutamassa metrissä. Lisäksi olin kääntyneenä vain osittain selin, välillä käännyin kokonaan selkä Tiraan päin, mutta tätäkin ollaan harjoiteltu ihan liian vähän.. Kerran kävin palkkaamassa, mutta muuten Tira oli ihan omillaan ja pysyikin ihan nätisti. Meidän pari otti vain molemmat seuraamispätkät, joten paikallamakuu oli varmaan jotain 5-10 min.

Kaupunkiosuus alkoi aika pian meidän vuoron jälkeen (yksi pari eli kaksi koirakkoa oli meidän jälkeen vuorossa) ja mentiin taas samassa järjestyksessä. Ei lähdetty treenipaikalta mihinkään eli muodostettiin kaikki häiriö itse. Meillä oli yksi häiriökoira (Pimu), sauvakävelijä, pyöräilijä ja epämääräinen henkilö, jolta kysyttiin ohjeita. Itse kuvasin suurimman osan ajasta muita ja toimin siinä samalla opastajana niille monille koirakoille, jotka kysyivät tietä R-kioskille :) Tira tuli taas vähän lennosta mukaan, juoksin hakemaan koiraa autosta ja suunnilleen juostiin suoraan meidän osuuteen. Meille kiskan myyjänä toimi Janne eli Tiralla oli vähän itsehillintäongelmia :) Selvittiin kuitenkin muutamalla vinkaisulla ja suurella määrällä hännänheilutuksia, Tii jopa istui sen 3 sekuntia kun pyysin. Siinä ei kuitenkaan suuria ongelmia, joten jatkettiin eteenpäin. Kaikki vastaantulijat ohitettiin nätisti (jopa koira, vaikka se olikin tuttu Pimu!) ja päästiin sen tankin luo, johon koira piti jättää kiinni. Varmuuden vuoksi käskin Tiran makaamaan paikoillaan, jos olisi vaikka rauhallisempi.. Nurkan takaa näki vain, kun ohittajat lähtivät matkaan, mutta katselijoiden joukossa nousi peukalot pystyyn niin sai taas hengittää. Ja siellähän Tira makasi täsmälleen siinä kohtaa, kun palasin takaisin. Jos ollaan ihan pilkunviilaajia, niin nousi ylös ennen kuin ehdin sanoa mitään, mutta raasu oli niiiiin iloinen..

Meidän osuuden jälkeen mä palasin vielä ottamaan muutamia kuvia vikoista ja viimeisten juorujen jälkeen lähdettiin kotiin. Tosi hyvin onnistunut päivä taas, jotenkin kaikki jutut onnistuivat tosi hyvin tolla kurssilla :D

Pari Tiran toko/tottiskuvaa, kaikki kuvat on ottanut taas Sabine Klüss. Lisää kuvia Tirasta ja muista ryhmäläisistä löytyy täältä: http://tuulin.kuvat.fi/kuvat/2009/Syyskuu/BH-kurssi+20.9/
Huom! Myös tokoleirin ja sennenmätsärin kuvat löytyvät nyt galleriasta kohdista elokuu ja syyskuu.

Seuraamisen hidas pätkä (tässä näkyy parhaiten "huono kohta" eli edistää selvästi vähän, mutta ei nojaa vaikka niin voisi luulla kuvan perusteella.

1253547437_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vähän ennen pysähdystä.

1253547581_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Henkilöryhmä.

1253547662_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pysähdys keskellä henkilöryhmää (koira vähän vinossa).

1253547736_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vapaana seuraaminen.

1253547820_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tira: "Jipii.." Palkkaus vapaana seuraamisen jälkeen (ainakin ohjaaja on iloinen..)

1253547891_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Liikkeestä istumisen käsiohjaus.

1253547977_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Paikallamakuun jättökäsky, Jukka arvioi kauempaa

1253548050_img-d41d8cd98f00b204e9800998e