Pääsin tänään tuntia aikaisemmin koulusta, joten oli hyvää treeniaikaa iltapäivällä. Päädyttiin takapihalle laatoitukselle paistettujen maksanpalasten kanssa (joiden takia Tira hyppi melkein kahdella tassulla). Maksasta huolimatta liikkeet olivat taas ylihitaita ja pennun ajatukset muualla. Tira harkitsi jokaisen liikkeen kohdalla yli kymmenen sekuntia, mitä mä oikein teen ja viittinkö tehä. Mulla alkoi tulla jo savua korvista kun pentu hidasteli ja nuuski puolikuollutta matoa (ja kärsivällisyyttähän tän kanssa tarvitaan..). Kun Tira sitten sattui vilkaisemaan mua ja mun nameja, lähdin juoksemaan karkuun. Pentu loksautti melkein leukansa sijoiltaan ja lähti äkkiä perään. Tira piristyi selvästi ja kun pysähdyttiin lähtöpaikkaan ja käskytin (istu) neiti istui jo muutaman sekunnin päästä! Nyt otettiin välillä vauhtia mukaan, pysähdys ja käsky, jonka jälkeen palkka ja vapautus. Pentu heräsi oikein kunnolla!
Kokeiltiin myös, onko käsiapujen liittämisestä mukaan mitään hyötyä. Eipä ollut hirveästi, istuminen onnistui ehkä vähän paremmin mutta maahanmeno alkoi sujua muutenkin. Pitää muistaa tehdä tarpeeksi helppoja liikkeitä, joissa olisi kuitenkin vähän vaativuutta (alkaa olla kohta ristiriitaista).
Jatkettiin myös vapautusharjoituksia seisomisesta. Laitoin Tiran seisomaan (käsiavulla) ja heitin namin suoraan eteen. Tira jäi kyttäämään namia, joten vihelsin hiljaa, jolloin neiti tajusi vilkaista minua. Heti vapautussana (jonka tajusi taas!) ja pentu juoksi etsimään namia. Seisominen suoraan liikkeestä meni kyllä istumisseisomiseen (Tira istui ennen kuin nousi seisomaan) mutta muuten hienosti :)
Otettiin myös pikaisesti näyttelyjuokseminen plus seisotus. Koska käteni haisivat ihan sille maksalle, Tira tunki koko ajan kuonoaan käsiini ja loikki epämääräisesti "ravissa". Tassuja antoi kyllä siirrellä ihan kivasti, tosin kuono edelleen käsissäni kiinni. Ja poseerasi aika hyvin kamerallekin (kuvassa takatassut ovat kyllä juuri liikkuneet..)!
IMG_2327_treeniblogi.jpg