4.6 käväistiin Vantaan Koivukylässä mätsärissä. Kaikki isot koirat olivat samassa luokassa (rotukoirat ja sekarotuiset), joten koiria oli sellaiset 42.
Kehään mentiin 10 koiraa kerrallaan. Ryhmä ravasi ympäri, jonka jälkeen jokainen meni yksitellen arvosteltavaksi. Me kuuluttiin vasta kolmanteen ryhmään (Tira oli nro 22) eli saatiin taas odotella vähän aikaa. Yksityisarvostelussa Tira antoi tuomarin tutkia, jaksoi seistä vaikka aurinko paistoi kuumasti kehään, mutta ravi oli ihan surkeaa (laiskaa!). Tuomari kokeili pitkään Tiran kylkiä ja ravin jälkeen sanoi, että Tira on vähän lihava... Pakko olla eri mieltä, kun Tira on syönyt jo n. puolen vuoden ajan ruokansa nirsoillen (eli usein jättänyt väliin), kylkiluutkin tuntuvat heti kun kokeilee. Myöhemmin tuomari ihmetteli Tiran heiluvaa keskivartaloa (eli nahka liikkuu paljon keskivartalossa, kun Tira ravaa) eli ilmeisesti se sai Tiran näyttämään lihavalta :)
Kun kaikki ryhmät oltiin arvosteltu, ihan kaikki 42 koiraa menivät samaan aikaan kehään. Tuolla ei jaettu mitään nauhoja, vaan saatiin ihan kirjallinen arvostelu. Tuomari kiersi valitsemassa joitakin koiria jatkoon, mukaanlukien meidät!! Jatkoon valitut 8 (?) koiraa ravasivat muutaman kerran kehän ympäri, jonka jälkeen tuomari kätteli koirakkoja pois. Jäljelle jäi vain neljä ja me olimme yhä jatkossa! Ravattiin vielä ympäri, Tira oli jo ihan väsynyt ja ravi entistä huonompaa. Tuomari siirteli vähän meidän paikkoja ja ravattiin taas.. Ja me sijotuttiin neljänsiksi! Aika hyvä suoritus, kun koiria oli tosiaan 42 :)) Palkinnoksi saatiin kaksi lelua, joista toinen on jo rikki :D

Arvostelu: 14kk, ikäisekseen erinomaisesti kehittynyt narttu, jolla kaunis karva ja väritys. Kauniit liikkeet, hieman lihava, muutoin upea.
Lisäksi tuomari arvosteli muutaman perusjutun, Tiran kohdalla kävi näin:
Koiran yleisvaikutelma = paras
Koiran käyttäytyminen = paras
Koiran esiintyminen liikkuen = paras
Koiran esiintyminen seisten = paras
Koiran esittäjän toiminta kehässä = paras
Koiran ja esittäjän kokonaisvaikutelma = paras

Arvostelu tapahtui hymiöillä, joita oli neljä kappaletta. Tiralla jokainen kohta oli siinä parhaassa :)

blogi37.jpg
Takatassut todella huonosti, olen juuri kohta korjaamassa niitä.. :))
blogi36.jpg
Kuvat (c) Raimo Mertanen

10.6 oltiin mätsärissä Helsingin Munkkiniemessä. Ilma oli taas sateinen, niin kuin aina Munkkiniemen mätsäreissä :D Loppua kohden ilma kirkastui, mutta tuuli edelleen kovaa.
Isoja koiria oli suunnilleen 20, me numerolla 17. Pariksi saatiin suomenajokoira, joka rähjäsi melkein kaikille muille koirille. Tira katsoi ihan järkyttyneenä, miten joku uskalsi äristä sille. Tiramurinoita ei ehtinyt tulla, kun kiskoin Tiran seisomaan kauemmas. Aluksi ravattiin kierros yhdessä, jonka jälkeen parimme arvosteltiin. Koko sen ajan Tira seisoi paikoillaan, ehkä vähän turhaa mutta ainakin pysyi kivasti :) Me mentiin tuomarin luo häntä heiluen ja kakru antoi taas kerran tutkia itsensä hienosti. Ravattiin vähän laiskasti kolmio ja edestakaisin, pakko saada vauhtia lisää! Tuo ei edes näytä kivalta.. :D Seisottiin vielä parin kanssa vierekkäin ja ravattiin kierros, oltiin kuulemma tosi tasaväkinen pari. Meille tuli kuitenkin punainen nauha.
Punaisten kehässä seisottiin ja seisottiin. Ravattiin myös pari kierrosta kaikki sekä jokainen yksitellen edestakaisin. Laiskaa Tiran osalta, yllättäen. Tuomari tykkäsi vähän pienemmistä ja iloisista (=reippaista, ei flegmaattisista) otuksista, joten jatkoon ei ollut meillä asiaa.