7.6 lähdettiin ajamaan kohti Joutsenoa Sveitsinpaimenkoirien pääerkkariin, Tiran viides esiintyminen junnuluokassa. Narttujunnuja oli ilmoittautunut 19 mutta 17 oli paikalla.
Aloitettiin ravaamalla kaikki yhdessä. Oli välillä vähän puutetta tilasta :) Sitten tulikin paljon odottelua, sillä Tira oli viimeisten joukossa. Yksityisarvostelussa Tira hurmasi tuomarin kokonaan. Kun tuomari oli tutkimassa Tiraa ja nosti vähän Tiran päätä, niin Tira sai hellyyskohtauksen ja rupesi heiluttamaan häntää sekä nuuskutti innoissaan tuomarin naamaa. Tämä kommentoikin heti Tiralle, että you're so sweet! Tira antoi tutkia nätisti. Esittäjäkin oli vähän solmussa, kun esitin ensimmäistä kertaa Tiran "väärin päin" eli oikea kylki tuomariin päin. Idea tähän tuli vähän ennen junnujen alkua.. :) Taidokkaalla akrobatialla selvittiin ihan kunnialla, paitsi Tiran liikkuminen.. Niin laiskaa! Mun pitää nykyään melkein kiskoa Tiraa mukana, tätä vauhtia jopa etanat ohittavat Tiran. Nyt yritetään keksiä joku keino millä neidin vauhti lisääntyisi, jos ei muu auta niin otetaan lihapullat kehään :)
Tira sai EHn, mihin olen tyytyväinen. Mikä tahansa muu tulos kuin T ilahduttaa kovasti :D Tuomari ei tainnut jakaa kuin kuusi ERIä meidän luokassa. Arvostelu oli hyvä, tuli myös paljon kehuja.

Jäätiin ihan näyttelyn loppuun asti. Monet Tiran sukulaisista saivat ERIä ja velipuoli sijoittui hienosti bernien VSP'ksi! Myös Netta (Momandan Napadancer) menestyi ihan hyvin.. Rop-vet, bis-vet sekä bis-vet kiertopalkinto, ensimmäinen kerta veteraaniluokassa! Tira meinasi myös pyörtyä mustasukkaisuudesta, kun mä huolehdin 10 minuutin ajan Toscasta ja Netasta, raasu ei halunnut millään lähteä autolle, ennen kuin mä tulin muiden kanssa. Tiran pitäisi harjoitella olemaan musta erossa.. :D

Junnunarttujen tuomari oli Marion Klok-´t Hart Alankomaista.
Arvostelu: 14 months old. Friendly young bitch. Nice head. Good eyes, bite and ears. Good angulation in front, could be stronger in back and have more angulation behind. Good bones and body. Moves quite well, still a little loose. Good tail carriage.
Suomennos (tai ainakin sinne päin): 14 kuukautta vanha. Ystävällinen nuori narttu. Miellyttävä pää. Hyvät silmät, purenta ja korvat. Hyvät kulmaukset edessä, voisi olla vahvempi sekä paremmin kulmautunut takaa. Hyvä luusto ja runko. Liikkuu melko hyvin, silti vähän löysästi. Hyvä hännänkanto.

blogi30.jpg

blogi31.jpg
Kuvat (c) Raimo Mertanen