Loma meni taas nopeasti ohi ja oli aika ankeaa palata takaisin arkeen. "Onneksi" huomenna on palautuspäivä niin menee  vähän rennommin :-)

Loman aikana treenattiin tasan kolme kertaa ja kaikki ihan ihmisten ilmoilla! Muuten menikin aika laiskasti, galleriaa sain laitettua vähäsen mutta kotisivujen ulkoasu tökkii ja pahasti. Ehkä se joskus tulee esille..?

Torstaina käveltiin Petikon Tarjoustalon parkkikselle treenaamaan. Häiriönä siinä oli kärryt (eli kärryjä siirreltiin pihalla juuri silloin), ihmiset, autot ja vieressä Kehä 3 ja ruuhka-aika... Eli ihan kiitettävästi. Paikallamakuuta otettiin vain minuutti ja etäisyyttä oli ~2 metriä (eli hihnan pituus). Tira pysyi nätisti mun virheestä huolimatta. Parkkis oli paikoitellen jäässä ja en tarkistanut sen enempää sitä kohtaa mihin käskin Tiran, joten Tira tasapainoili puoliksi jään päällä. Lisäksi otettiin seuraamista ja käännöksiä oikealle, muuten hyvät mutta jään takia tassut lipsuivat -> katsekontakti katkesi kun Tira köpötteli. Plussana 20 sekunnin paikallaistuminen joka oli täydellinen! Matka oli taas se hihnan pituus. Lopuksi leikittiin vielä vähän lumikasassa, Tira malttoi jäädä maahan paikoilleen kun käskin ja kävelin itse ~15 metrin päähän ja kutsuin Tiran sinne ylös :)

Lauantaina mentiin läheisen Kirjatallin (kirjakauppa) parkkikselle treenaamaan. Häiriönä oli pari ihmistä, muutama lähtevä auto ja Vihdintie ja ruuhka-aika :) Otettiin paikallamakuu 1 minuutti, matka ~5 metriä. Ei mitään valittamista, hyvin pysyi kokoajan. Seuraamista sekä molempiin suuntiin käännöksiä. Meni hyvin, paitsi että parkkis oli taas paikoitellen jäässä ja Tira suti vähän. Mä olin aika yllättynyt miten hyvin vasemmalle käännökset taas menivät :) Otettiin vielä pari lyhyttä luoksetuloa, vauhti oli tavallista hiljaisempi, mutta ei olla otettu vähään aikaan noin lyhyeltä matkalta (ehkä 7-9 metriä). Lopuksi vielä paikallamakuu/luoksetulo sekoitus. Eli jätin luoksetulon käskyllä, menin ~15 metrin päähän ja odotin 20 sekuntia ja kutsuin. Ja malttoi hyvin olla vaikka luultavasti tajusi, että kohta pitää nousta.

Sunnuntaina käväistiin Pähkinärinteen ostarilla ja otettiin R-kioskin edessä 1 minuutin paikallamakuu, etäisyys 1-2 metriä. Tira pysyi hienosti, häiriönä oli pari autoa ja ihmisiä. Vähän ajan päästä R-kioskin eteen jätettiin suomenlapinkoira joka haukkui Tiraa aina välillä ja tietysti käytettiin tilaisuutta hyväksi ja treenattiin perusasentoa. Palkkasin aina kun Tira katsoi mua eikä koiraa ja nopeasti tuo se ymmärsi. Ihan hienonnäköinen siitä tuli. Ja kun lähdettiin, jouduttiin ohittamaan tuo koira eikä Tiraa kiinnostanut enää yhtään :) Eli tosi ylpeä sain olla tuosta.

Helmikuu on kohta ohi ja tavoitteet näyttävät ihan hyviltä. Paikallamakuu on paljon parempi mitä olisin ikinä kuvitellut (huhtikuun tavoite siltä osin on jo melkein täyttynyt), seuraamisen paikka on parantunut (mutta vielä vähän voisi korjailla) ja sivulletulo paranee pikkuhiljaa, koska huijattiin meidän tavoitteita :) Ensi viikolla olisi jo ekat ryhmätreenit mutta kuinka ollakaan meidän osallistuminen on vielä vähän kysymysmerkki. Yritetään kuitenkin päästä. Mä olen suunnitellut jo kovasti Tiran kevättä ja ihan hyvältä näyttää. Käydään muutamassa näyttelyssä (seuraava on Tampere KV), mätsäreihin mennään luultavasti heti kun niitä alkaa taas täällä päin olemaan ja mä olen luultavasti menossa parille luennolle (heti kun tulee vahvistus).