Pientä vetotreenikertausta! Blogin päivittäminen on taas jäänyt joten kaikki tulee nyt mun muistista :D

2.10.

Jatkettiin Tiran kanssa aisatreenejä. Maassa ollessa ne olivat Tiran mielestä ihan ok, mutta se ylösnostaminen oli vielä vähän pelottavaa. Tehtiin ensin kahdestaan pelkkiä nostoharjoituksia (Tira oli siinä vieressä ja mä liikuttelin aisoja ihan varovaisesti) ja myöhemmin apuohjaajan kanssa niin, että tämä ylimääräinen käsipari piti aisoja toisesta päästä ylhäällä ja mä houkuttelin Tiraa kulkemaan siitä ali. Hyvin varovaisesti Tira uskaltautuikin siihen aisojen väliin ja rupesi jopa heiluttamaan häntää :)
     Aisajuttujen lopuksi Tira tutustui vielä kärryihin ihan vain kävelemällä niiden vieressä. Vaikka Tira pysyi kärryjen vierellä ihan nätisti, se vilkuili niitä vielä aika epäluuloisena. Lopuksi annoin sen syödä muutaman namin kärryistä ja hyvin ne tuli sieltä poimittua :D

9.10.

Edistystä aisojen kanssa! Nostaminen aiheutti vain askeleen pakituksen eikä Tira reagoinut niihin juuri ollenkaan kävellessä (apuohjaajat kannattelivat Tiran päällä, kun mä syötin nameja). Kärryihin kohdistuva epävarmuus jatkui, mutta namien syönti ja kärryjen lähellä oleskelu onnistui ihan hyvin. Saatiin vielä Hannalta aisat viikoksi lainaan, joten aisatreenit jatkuvat kotona!

Kotona treenailtiin aisojen kanssa ihan niitä perusjuttuja ja voi vitsi miten varmaksi Tira on muuttunut viime viikkojen aikana! Aisojen nostaminen edessä, sivulla tai Tiran ollessa niiden välissä ei aiheuta enää mitään reaktiota ja Tira hakeutuu itse siihen kaarijutun (:D) alle.

Tira ja vetovaljaat :)
1319026874_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

16.10.

Kokeilin aisaharjoituksia Tiralle vierailla aisoilla eikä niilläkään ollut mitään ongelmaa! Tira ei reagoinut enää mitenkään aisoihin, joita apuohjaajat pitivät sen päällä kävellessä, joten kokeiltiin aisoja kiinnitettyinä valjaisiin. Tira hoiti homman kuin ammattilainen eikä häiriintynyt yhtään aisojen heilumisesta tai painosta vaan käveli tosi reippaasti eteenpäin. Tehtiin iso kierros kentällä ja kun aisat otettiin pois, Tiran häntä meinasi irrota ilosta. Mikä olisikaan sen parempaa, kun monta ihmistä kehumassa pientä koiraa ja minä tyhjentämässä namitaskuja koiran suuhun :D Menestys meinasi nousta kyllä tuon päähän, kun Tira teki pari ylimääräistä kunniakierrosta rapsutusten ja namien toivossa :D
     Saatiin taas aisat ja valjaat lainaan, koska seuraava kerta on vasta 30.10. eli tulee parin viikon tauko. Kotona on tarkoitus jatkaa rauhallista aisatreeniä ja varmuutta, mutta ei yritetä repäistä mitään aisojen kiinnitystä yms. itsekseen :)

Näin nätisti jaksaa odottaa aisan luona :)
1319026921_img-d41d8cd98f00b204e9800998e