Perjantaina 18.7 lähdettiin Ruovedelle viettämään koiramaista viikonloppua. Ehdittiin paikalle aika tarkkaan kuudelta (infotilaisuuteen), Tira rupesi vinkumaan jo autossa kun näki niin paljon kavereita.. Illan ohjelmaan kuului yhteislenkki, saunomista ja makkaranpaistoa.
Lauantaina heti aamupalan jälkeen kuultiin paljon tärkeää juttua koirahieronnasta "keskusteluringissä", jonka jälkeen päästiin loikkimaan ryhmäkilpailuun. Se oli eräänlainen viestikisa; joukkueessa oli kuusi koirakkoa, jotka suorittivat radan yksi kerrallaan. Joukkueen yhteisaika ratkaisi sijoituksen. Rataan kuului hyppy, keppien pujottelu, tötteröiden pujottelu ja vaikeimpana kananmunan kanto (joko koira tai ohjaaja). Meidän joukkue sijoittui kolmanneksi viidestä joukkueesta (vaikka meidän nimi olikin Voittajat..) :D
Lauantaina päivällä tutustuttiin myös tarkemmin agilityyn ja flyballiin. Meidän ryhmä aloitti tavallisista aidoista. Aluksi ihan pienellä hypyllä, jonka jälkeen rimaa nostettiin. Tira hyppäsi ihan hienosti, kunnes laitettiin kaksi (aika korkeaa) estettä peräkkäin.. Pari koiraa meitä ennen oli jo tehnyt saman tempun, eli hyppäsi ekan aidan, mutta sukelsi toisen alta. Niin Tirakin :) Jostain oudosta syystä Tira meni vähän lukkoon, ja mun piti suostutella se menemään aidan lähelle. Ja toisellakin kerralla mentiin ali.. Viimeinkin saatiin Tir hyppäämään ja päästiin kokeilemana rengasta. Rengas oli tällä kertaa irtonainen (eli kouluttaja piti sitä pystyssä ja ohjaaja houkutteli koiran läpi). Tästä Tira tykkäsi selvästi enemmän. Tarvittiin vähemmän apuja ja nameja kun Tira jo hypähti. Toisella kerralla meni vielä nopeammin läpi. Renkaan jälkeen me siirryttiin putkeen. Ensimmäisellä kerralla piti taas vähän lahjoa, mutta sitten Tir muisti tämän olevan kiva juttu ja meni muilla kerroilla jo aika nopeasti. Saatiin lisättyä vähän pituuttakin putkeen.
Putken jälkeen tuli meille vierain juttu eli flyball. Nyt keskityttiin vain siihen koneeseen, josta pallot tulevat eli yritettiin houkutella koira läimäsemään tassulla. Aluksi leikitettiin koiria vähän pallojen kanssa, Tira leikki ihan hyvin, vaikka oli selvästi väsynyt eikä ajatus pysynyt pitkään harjoteltavassa jutussa. Ei ollut ihan Tiran päivä, muut koirat (joita oli leirillä ehkä joku 70) stressasivat ja Tir etsi yleisön joukosta isääni eli flyball-kone ei voinut kiinnostaa yhtään vähempää :D Mentiin sitten lepuuttamaan Tiran hermoja vähäksi aikaa rannalle (Tira kahlasi oma-aloitteisesti!). Ehdittiin juuri sopivasti ryhmän mukana pöytään. Tästä Tirakin tykkäsi, kun piti vain istua paikoillaan, kun mä kiersin pöydän. Viimeinen este meillä oli pussi. Rankka päivä ja kuuma ilma väsyttivät otuksen ja pussi-kouluttaja oli Tirasta erittäin vastenmielinen. Kun Tiralle annettiin kuivattua hirveä (tai jotain sellaista..), niin neiti tassutteli reippaammin vähän pussin sisälle. Ei kuitenkaan jatkettu enempää, vaan annettiin raukan levätä.
Myöhemmin katsottiin vielä bernin trimmausta ja vepeä. Vepe oli tosin lähinnä koirat-ui-lelujen-perässä leikkiä, sillä ilmeisesti varsinainen vepekouluttaja ei ollut päässyt paikalle. Tira uskalsi mennä veteen niin, että tassut kastuivat. Katsoi kyllä niin kateellisena kun kaverit uivat ja leikkivät vedessä, mutta ei uskaltanut seurata. Iltalla oli taas saunomista ja makkaranpaistoa, Tira nukkui kuin tukki.
Sunnuntai-aamu meni pakkaillessa ja klo 11 mentiin koirahierontaan, jossa hieroja kävi koiran läpi ja kertoi mielipiteitään :) Tira oli kuulemma hyväkuntoinen ja lihakset ovat kehittyneet hyvin. Takatassuissa oli ehkä vähän kireyttä, joka saattaa vaikuttaa hieman takakulmauksiin. Saatiin ohjeeksi hieroa niitä todella kevyesti pari kertaa viikossa n. 10 minuutin ajan. Tira käyttäytyi koko ajan hyvin, ravasi nätisti, vaikka kuvitteli näkevänsä mun vanhemmat joka puolella (ja veti ja vinkui vähän), seisoi reippaasti ja heilutti hierojalle melkein koko ajan häntäänsä :)
Kuvia leiriltä:
blogi50.jpg
Lauantain esteratakilpailussa meidän hyppy. Kuva (c) Heli Herranen
blogi48.jpg
Agilityssä Tira hyppää matalan aidan. Kuva (c) Raimo Mertanen
blogi47_1.jpg
Tira hierojan tutkittavana. Kuva (c) Raimo Mertanen
blogi49.jpg

Leirin jälkeen ajettiin vähän matkaa Virroille päin ja käytiin Helvetinjärven kansallispuistossa. Paikka oli mulle tuttu, sillä vuosi sitten riparilaisena tehtiin päiväretki kyseiseen paikkaan ja käveltiin Helvetinkolulle. Nyt käveltiin sama reitti, yhteensä siitä tuli yli 4km.
Kuvia Helvetinkolulta:
blogi51.jpg

blogi54.jpg

blogi53.jpg

blogi52.jpg

blogi55.jpg