Lauantaina 18.2. oli tämän vuoden talvinäyttelyiden kokokohta: erkkari! Päivästä tuli loppuen lopuksi tosi pitkä, vaikka lähdettiin Lohjalle aikataulusta jäljessä. Karkeasti laskettuna oltiin näyttelypaikalla joku seitsemän tuntia eikä edes katsottu BIS-kehää! :D Bernejä oli ilmoitettuna huimat 194 ja Tirankin luokassa oli 37 avonarttua (osa oli kyllä poissa). Saldona yllätys yllätys EH :D

Tirpu pääsi taas esiintymään Katjan kanssa samalla kun mä räpsin kuvia. Ja Tipu oli hieno, ei se mun kanssa esiinny noin nätisti! Arvostelu oli taas aika Tiraa, erityisesti mua ilahdutti kommentti liikkeistä. Suullisesti tuomari oli tainnut kyllä kommentoida jotain Tiran painosta tuon yliliikkuvan selkänahan takia. Milläpä kiinteytät pitkulaisen selän?! Käytiin just viime torstaina rokotuksilla ja punnittiin pullaberni samalla: 43kg. Ei paha, mutta vähän kirpaisi. Mä elättelen kyllä toivoa siitä, että osa noista tulleista grammoista on lihaksia (mun mielestä Tipu on saanut vähän lisää talven aikana..) ja turkkia, koska toi karvakasa lisää visuaalisesti sen kymmenen kiloa. Linkkinä vielä marraskuun postaus ja erot täydessä turkissa (mitä on nyt) ja karvattomana.

Tuomarina oli Jelly de Jong Bol, Alankomaat.
Arvostelun suomennos: Voimakas narttu. Liian pitkä selkä. Keskiruskeat silmät, hyvät korvat. Pehmeä selkä, häntä on lyhyt. Hieman laineikas karva, hyvät värimerkit. Sujuvat liikkeet.


Bernien jalostustoimikunta järjesti erkkarin yhteydessä ilmaisen DM-geenitestin (degeneratiivinen myelopatia, perinnöllinen selkäydinrappeuma). Testiin oli ennakkoilmoittautuminen ja mukaan pääsi 30 koiraa, Tirpu yhtenä niistä :) Itse solunäytteenotto oli nopea homma ja Tira käyttäytyi reippaasti kuten aina. Nyt vain odotellaan tuloksia.

Kuvia kehästä: