Toko-leiristä ja sieltä saaduista vinkeistä innostuneina ollaan treenattu ahkerammin kuin pitkään aikaan.

Sivulle tulo: Tira tarvitsee enää pienen käsimerkin, eli ymmärtää jo melko hyvin tuon kiepsahduksen. Käskysanaa jankataan edelleen, pieniä ymmärtämisvaikeuksia siinä kohdassa. Selvää edistystä kuitenkin havaittavissa :)

Nouto: Kapulan kanssa hääräämistä. Pitämistä, liikkumista kapula suussa sekä sivulle tuloa. Tiralla ei ole mitään ongelmia missään noista! Käskystä irti päästäminenkin onnistuu niin täydellisestä käskyllä, ja vaikkei käsky tulisikaan heti, Tira jaksaa odottaa hetken aikaa lisäohjeita. Hienosti menee, vielä jankataan sitä sivulle tulemista kapula suussa.

Kaket: Aika lyhyt välimatka. Viime päivinä mä olen vahvistanut käsimerkkejä. Istu-vaihto menee jo pelkällä käsimerkillä, maahanmenon pelkkä käsimerkki on yleensä vain ennakointia. Käytän kuitenkin yleensä myös suullista käskyä, vaikka varmistan välillä käsimerkkien vahvuuden. Edelleen s-i vaihto takkuilee, Tira tulee todella helposti eteenpäin eli nyt vain onnistuneita suorituksia (kuka kertoo miten niitä tulee? :D).

Seuraaminen: Ollaan tehty vain muutama käännös, vaikka olisi pitänyt tehdä paljon enemmän. Nyt ollaan lähinnä vahvistettu perusseuraamista, eli Tira istuu suoraan kun pysähdytään. Kontakti upeaa, mutta ohjaajan pitäisi osata kävellä suoraan ja olla katsomatta koiraan!!! Aina kun vilkaisen Tiraa, lähden kävelemään vinoon, eli Tirakin menee vinoon, eikä pysy oikeassa kohdassa. Eli ohjaaja opettelee kävelemään.

Liikeestä seisominen: Ollaan riehuttu, riehuttu ja riehuttu. Välillä pelkillä nameilla, mutta välillä käytetty myös patukkaa. Tira syttyy todella helposti, mutta osaa tosiaan pysähtyä silloin, kun namit ilmestyvät kuonon eteen. Malttaa seistä paikallaan, vaikka mä kävelisinkin vähän pois päin. Jatketaan näin.