Keskiviikkona oli BH-kurssin toinen kerta Veikkolassa. Teemana oli tällä kertaa seuraaminen ja vasemmalle täyskäännös. Alkujuoruilujen jälkeen ensimmäiset pääsivät kentälle ja muut katsoivat.

Tira aloitti täyskäännöksestä ja oli vuorossa parin koiran jälkeen. Viimeeksi kokeiltiin täyskäännöstä kiertämällä, mutta kokoajan sivullla pysyminen on Tiralle ehkä turvallisempi vaihtoehto (kontakti ei katkea -> keskittyy toivottavasti kokoajan eikä kiinnitä huomiota ylimääräisiin juttuihin). Aloitettiin ihan pienellä käännöksellä ja kouluttaja katsoi vähän miten Tira hakee perusasentopaikkaa. Parin harjoituksen jälkeen lähdettiin jo kävelemään ja koira osasi silloin kun ohjaaja ei mennyt sekaisin! Eli saatiin ihan onnistuneitakin suorituksia ja kouluttajakin kommentoi, että nyt koiran silmistä näki, että tajusi tämän homman :) Jatketaan pienten käännösten harjoittelua, että Tii oppii käyttämään kunnolla takapäätään.

Pienen tauon jälkeen siirryttiin seuraamispaikalle, jota ohjasti Jukka. Aloitettiin suoralla pätkällä ja ohjeiksi saatiin, että jatkatte niin pitkään kunnes käsketään pysähtyä :D Mentiin siitä parikymmentä askelta, pari kertaa Tii pudotti kontaktin, mutta muuten taisi tulla hyvin. Otettiin myös kymmenen askelta normaalia, jonka jälkeen kymmenen juoksua. Selvästi huomasi eron! Tira HERÄSI juoksuosuudessa ja rupesi virnuilemaan koko naamallaan, sama juttu kun otettiin kymmenen normaalia ja kymmenen hidasta. Viimeiseksi kokeiltiin myös kymmenen normaalia, kymmenen juoksua, kymmenen hidasta ja takaisin normaaliin, Tii oli niin loistava!!! Ja taas koira sai paljon paljon PALJON kehuja ja Jukka vielä kommentoikin, että hienon näköistä, kyllä se osaa tämän. Eli koiralle paljon plussaa ja ohjaajalle miinukset.

+ hyvä paikka

+ hyvä kontakti

+ vaihtoi hyvin rytminvaihdokset

+ kaikkea muuta plussaa mitä en nyt muista, mutta oli vielä jotain!

- mä VIELÄKIN sanon käskyn ja lähden siinä samalla liikkeelle! Pitäisi opetella rauhoittumaan itse eikä juosta eteenpäin!!

- vaikeampia juttuja, pidempiä kaavioita. SE OSAA.

- VASEMMASTA KÄDESTÄ TULEE NAMIT

Ihan mahtava kurssi ja tullut jo nyt tosi paljon apua vaikka mihin! Seuraava kerta ensi viikon tiistaina..