Viime torstaina päästiin Puolarmaariin tokotreeneihin, edellisestä kerrasta kulunut taas monta viikkoa. Paikalla oli viisi koiraa + Tira ja kuulumistenvaihdon jälkeen aloitettiin kontaktiringillä. Me oltiin tokavikoina eli jonkin aikaa saatiin odotella. Palkkasin Tiraa usein silloin kun koirat menivät ohi, ihan vain varmuuden vuoksi. Ja nätisti Tira istuikin paikoillaan (tällaiset ovat heti alkuun supervaikeita Tiralle, kun juuri äsken on saanut moikkailla kavereita ja nyt ei saisikaan). Meidän vuorolla pujoteltiin aluksi muut vähän kauempaa, mutta mentiin pikkuhiljaa lähemmäksi. Kokoajan Tira pysyi nätisti vierellä ja piti suht hyvää kontaktia :)

Jatkettiin paikallamakuulla, Tira reunassa Juusto-poika vieressä (matkaa ehkä 2-3 metriä). Meni maahan ensimmäisellä käskyllä, jäi hyvin paikoilleen ja mä menin viiden metrin päähän eteen. Kävin palkkaamassa pari kertaa paikallaolon aikana, viimeisellä kerralla Tira nousi (ei kuitenkaan perään, nousi vain paikalleen kun mä olin vielä lähellä). Ilmeestä päätellen oli aika epämukava olo, joka johtui todennäköisesti kuumuudesta (aurinko paistoi ja vaikka oli ilta, jopa mulla oli tosi kuuma). Tira meni kuitenkin vielä maahan käskystä, mä menin vanhalle paikalle ja vähän sen jälkeen palattiin kaikki koirien luo. Tira nousi ensimmäisellä käskyllä istumaan, mutta söi aika vastahakoisesti namit mitkä annoin eikä ollut kovinkaan iloinen. Liikkeen jälkeen Tii joi melkein kupillisen vettäkin.

Otettiin kaikki taas vähän mitä kukakin halusi. Tiran kanssa yritettiin vääntää seuraamista, mikä oli ihan turhaa ja tyhmää. Parista kontaktista palkkasin, mutta ei yritetty ottaa mitään pidempää, koska koira oli ihan muualla. Saatiin kyllä otettua yksi maahanmeno, mikä oli ihan hyvä juttu häiriössä. Tira putosi hyvin ja siellä pysyi, en kyllä jatkanut edes kauas. Yksi luoksetulo ehdittiin kokeilla, mutta mieluiten olisi pitänyt jättää tekemättä. Mua rupesi itseäni naurattamaan niin paljon koira-raukka.. Tira jäi hyvin ja siellä pysyi kuin liimattuna. Mä annoin käskyn, Tira läähättää ja katselee vähän ympärilleen (mokasin kyllä sen verran, että halusin ottaa maahanmenosta luoksetulon ja eihän sieltä nyt kukaan jaksa nousta..), mä kutsun uudestaan ja kaivan lihapullia ja patukan esiin. Tira lähtee ravaamaan sunnuntaikävelyä ja jopa söi namit. Leikittiin vielä vähän aikaa yhdessä patukalla ja sitä olisi kyllä jaksanut tehdä vähän enemmänkin! Kaikki alkoivat lopetella niihin aikoihin ja mekin otettiin ihan rennosti, Tira joi taas ehkä kupillisen vettä.

Treenien jälkeen mentiin vielä Sabinen ja Natalian kanssa viereiselle niitylle kävelemään koirien kanssa. Tira oli taas ainoa tyttö ja aluksi sanoi pojille vähän vastaan, kun kävivät liian tuttavallisiksi. Koirat juoksentelivat vähän aikaa niityllä ja paluumatkalla Nemo, Nanuq ja Juusto livahtivat kaikki viereiseen ojaan uimaan. Tira pysyi mun karjaisun takia rannalla, mutta olisi saattanut ampaista perään. Ihanasti kaikki pojat sitten haisivatkin, kun pääsivät ylös ja Tira sai annoksensa vedestä ravistelujen mukana.