Suuremmat treenit onkin sitten vähäksi aikaa jäähyllä.. Jo eilen illalla Tira oli oudon vaisu ja väsyneen tuntuinen, lenkilläkin vain laahusti perässä. Tänä aamuna ei sitten millään maistunut aamuruoka, mutta en ehtinyt edes huolestua, sillä piti lähteä kouluun ja isosiskoni jäi vielä kotiin pariksi tunniksi. Kymmenen jälkeen siskoni soittikin, ja sanoi, ettei Tira ole syönyt yhtään ruokaansa. Toinen soitto tuli puoli kahdeltatoista, että Tira oli oksentanut sänkyyni ja oli ihan väsynyt. En päässyt lähtemään koulusta aikaisemmin, joten Tira joutui pärjäämään yksin vajaat neljä tuntia. Kun sitten tulin neljän aikoihin, löytyi sängystäni kahdet muut oksennukset. Pentu vain ulos ja myöhemmin siivoamaan. Ennen kuutta soitettiin sitten Tiran kasvattajalle, kun vointi ei ollut parantunut. Katja sitten ehdotti parafiiniöljyä, jota isäni lähti ostamaan. Tira ei halunnut juoda sitä lautaselta ja hädin tuskin kädestäkään. Heti öljyn mentyä alas, pentu alkoi taas köhiä ja tuli selvästi oksennusrefleksi.
Soitettiin nopeasti Länsi-Vantaan Eläinklinikalle ja saatiin aika. Siellä päästiin melkein heti sisälle ja eläinlääkäri tutki Tiran vatsaa, jos löytyisi kohta jota Tira aristaa. Tira antoi tutkia hienosti eikä aristellut mitään, ei edes kuumeen mittausta, mitä ei olla tehty ikinä aikaisemmin. Tiralla olikin vähän lämpöä, 39 astetta. Tiran niskanahan alle laitettiin puoli litraa nestettä, josta kohosikin valtava kamelin kyttyrä.
Oireiden perusteella lääkäri epäili jonkinlaista suolistotulehdusta. Saatiin lääkkeet ja ruokintaohjeet, parin päivän sisällä olon pitäisi kohentua.
Tira raasu =(